Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)

 

13th Warrior, The (1999) K3/27
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door John McTiernan
met Antonio Banderas, Vladimir Kulich en Dennis Storhoi

De Arabische dichter Ahmad Ibn Fadlan laat zijn oog vallen op de mooie echtgenote van een invloedrijk man in Bagdad en hij prompt weggepromoveerd als ambassadeur van een uiterst noordelijk gelegen gebied. Op weg naar zijn post komt de Arabier een stelletje Noormannen tegen, wiens barbaarse gewoonten hem aanvankelijk met walging vullen. Als de blonde krijgers terug naar huis worden geroepen om te vechten tegen de Wendol, mythische mensenetende wezens van de mist, blijkt echter dat Ahmad Ibn Fadlan de door de zieneres voorspelde 13e krijger is, die mee moet om de missie tot een goed einde te brengen

 

300 Spartans, The (1962) K3/17
Verenigde Staten
Oorlog / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Rudolph Matť
met Richard Egan, Ralph Richardson en David Farrar

In 480 VC valt een Perzisch leger geleid door Xerxes Griekenland binnen. Ondanks het enorme overwicht van de Perzen weet het leger van de Grieken stand te houden in de nauwe pas bij Thermopylae. De Perzen lijden grote verliezen, maar uiteindelijk is het Griekse leger geneigd zich terug te trekken. Een groep van 300 Spartanen onder leiding van koning Leonidas blijft achter om stand te houden tot de laatste man. Wat volgt is een heroÔsche strijd tussen de heldhaftige Spartanen en de enorme invasiemacht van het Perzische rijk

 

30 Days of Night (2007) K3/16
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Horror
115 minuten

geregisseerd door David Slade
met Josh Hartnett, Melissa George en Ben Foster

Het geÔsoleerde stadje Barrow, Alaska, wordt iedere winter 30 dagen lang in volledige duisternis gehuld. Veel inwoners zoeken in die periode hun heil elders. Deze winter vestigt een mysterieuze groep vreemdelingen, vampieren, zich in het stadje. Ze bereiden zich voor om zich gedurende de ononderbroken nacht-van-30-dagen tegoed te doen aan de overgebleven inwoners. De sheriff (Josh Hartnett), zijn vrouw Stella (Melissa George) en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.

 

3:10 to Yuma (2007) K3/28
Verenigde Staten
Western
117 minuten

geregisseerd door James Mangold
met Russell Crowe, Christian Bale en Logan Lerman

Dan Evans (Christian Bale) is een boer die gekweld wordt door droogte op zijn land. Zijn gezin verkeert in geldnood en hij kan een flinke premie verdienen wanneer hij Ben Wade (Russel Crowe), een beruchte outlaw, overlevert aan de autoriteiten. Maar Wade biedt hem meer. Remake van de gelijknamige film uit 1957.

 

12 Dogs of Christmas, The (2005) K3/10

Verenigde Staten
Familie
105 minuten
 Ook Nederlands gesproken


geregisseerd door Kieth Merrill
met Jordan-Claire Green, Adam Hicks en John Billingsley

Mike O'Connor neemt een bezoekje aan zijn tante Dolores in de kleine stad Dopunket. Zijn tante blijkt een schuilplaats te hebben voor ongewenste dieren.

 

 
1408 (2007) K3/04
Verenigde Staten
Horror / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Mikael HŚfstrŲm
met John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

 

28 Weeks Later... (2007) K3/15
Groot BrittanniŽ
Horror / Science-Fiction
99 minuten

geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo
met Robert Carlyle, Rose Byrne en Catherine McCormack

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-BrittanniŽ verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los

 

300 (2006) K3/03
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
117 minuten

geregisseerd door Zack Snyder
met Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

In 480 voor Christus geeft de Koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot wereld's eerste democratie.

 

10 Items or Less (2006) K3/05
Verenigde Staten
Komedie
82 minuten

geregisseerd door Brad Silberling
met Morgan Freeman, Paz Vega en Jonah Hill

Een oudere acteur was ooit ťťn van de sterren van Hollywood, maar moet nu genoegen nemen met een rol in een kleine independent film. Tijdens zijn research in een latinowijk van Los Angeles ontmoet hij een winkelbediende die hem redt uit een netelige situatie. Aangezien zijn chauffeur hem ook in de steek heeft gelaten, gaan de acteur en de winkelbediende samen op pad door Los Angeles waar ze allerlei mensen tegenkomen en hun eigen leven in ogenschouw nemen.

 

7 Seconds (2005) K3/22
RoemeniŽ / Zwitserland / Groot BrittanniŽ
Thriller / Misdaad
101 minuten

geregisseerd door Simon Fellows
met Wesley Snipes, Tamzin Outhwaite en Martin Wheeler

John Tuliver is een echte meesterdief en hij is vastbesloten om met zijn collega een Van Gogh te stelen. Na de roof wordt zijn partner echter ontvoerd door gangsters, die ook het schilderij willen bemachtigen en John is genoodzaakt een reddingsoperatie te ondernemen.

 

8 Mile (2002) K3/24
Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Muziek
110 minuten

geregisseerd door Curtis Hanson
met Eminem, Kim Basinger en Brittany Murphy

De film vertelt over een kritieke maand in het leven van de jonge blanke rapper Jimmy, die op zoek is naar zijn identiteit en een doel in zijn leven. Met een ongeÔnteresseerde familie en een slechte achtergrond leert hij zijn woede, angsten en frustraties te uiten terwijl hij zijn slechte afkomst probeert te ontstijgen.

 

10th Kingdom, The (2000) K3/???
Groot BrittanniŽ / Duitsland / Verenigde Staten
Fantasy
417 minuten (miniserie)

geregisseerd door David Carson en Herbert Wise
met Kimberly Williams, Scott Cohen en John Larroquette

Het is een regel in de 9 Koninkrijken dat de landgenoten binnen de eigen grenzen blijven. De trollen treden echter het Koninkrijk van Sneeuwwitje binnen om de kwade koningin te bevrijden uit haar cel. Ze is vastberaden de macht over alle Koninkrijken te krijgen, en verandert de Prins in een hond en vice versa. De prins weet in zijn nieuwe gedaante echter door een toverspiegel te springen en belandt in Central Park waar hij een klusjesman en diens dochter weet over te halen mee te gaan om de 9 Koninkrijken te redden.

 

10 Things I Hate about You (1999) K3/09
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Gil Junger
met Heath Ledger, Julia Stiles en Joseph Gordon-Levitt

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

 

10th & Wolf (2006) K3/08
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
107 minuten

geregisseerd door Robert Moresco
met James Marsden, Giovanni Ribisi en Dennis Hopper

Een lid van een straatbende uit Philadelphia raakt betrokken bij een maffia-afrekening. Wanneer hij de kans krijgt om zijn celstraf te ontlopen door bij het leger te gaan, bedenkt hij zich geen moment. Als hij terugkomt uit het leger merkt hij dat zijn broer in gevaar is. Om zijn broer te beschermen moet hij zich weer inlaten met de criminele elementen die ervoor gezorgd hebben dat hij bijna in de cel was beland.

 

13 Going On 30 (2004) K3/11
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Gary Winick
met Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Shana Dowdeswell

Jenna is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

 

40 Days and 40 Nights (2002) K3/18
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ / Frankrijk
Romantiek / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Michael Lehmann
met Josh Hartnett, Shannyn Sossamon en Paulo Costanzo

De 28-jarige Matt Sullivan maakt een sexuele crisis door. Hij heeft het ene avontuurtje na het andere, maar is ten prooi gevallen aan angstaanvallen. Hij denkt dat dit te wijten is aan zijn te actieve sexuele leven. Daarom besluit hij een kuisheidsgelofte af te leggen: 40 dagen en 40 nachten onthoudt hij zich van alle sexuele activiteiten. En het lijkt hem te lukken. Matt bruist van energie en heeft zijn driften onder controle. Tot hij op een dag Erica ontmoet.

 

44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out (2003) K3/19
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
85 minuten

geregisseerd door Yves Simoneau
met Michael Madsen, Ron Livingston en Ray Baker

February 28, 1997. Twee criminelen; Larry Eugene Phillips Jr. en Emil Matasarenu besluiten de bank van North Hollywood te beroven. Tijdens de roof wordt het SWAT-Team ingeschakeld door ťťn van de medewerkers van de bank en de rovers zitten als ratten in de val.

 

50 First Dates (2004) K3/20
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
99 minuten

geregisseerd door Peter Segal
met Adam Sandler, Drew Barrymore en Rob Schneider

Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaii. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

 

51st State, The (2001) K3/21
Groot BrittanniŽ / Canada
Actie / Komedie
92 minuten

geregisseerd door Ronny Yu
met Samuel L. Jackson, Robert Carlyle en Meat Loaf

Een illegale drugs-chemicus reist naar Liverpool in de hoop daar een markt voor zijn product te vinden. Hij hoopt aldaar zijn laatste slag voor zijn pensioen te kunnen slaan, maar het gaat niet zoals hij gehoopt had. De Brit die hij als gids voor de rave-scene in Liverpool gebruikt blijkt vol anti-Amerikaanse sympathieŽn te zitten... 

 

1492: Conquest of Paradise (1992) K3/117
Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten / Frankrijk / Spanje
Actie
154 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Gerard Depardieu, Armand Assante en Sigourney Weaver

Christopher Columbus heeft van kinds af aan al de droom gehad om met een schip de Oceaan over te varen en nieuwe werelden te ontdekken. Jaren maakt hij plannen en in 1491 krijgt hij toestemming van de Spaanse graaf Sanchez om met een paar schepen op reis te gaan om nieuwe werelden te ontdekken en kostbaarheden mee terug te nemen. 

 

Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)