Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)

 
12 Rounds: Reloaded (2013) 13/K6
Verenigde Staten
Actie
95 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Randy Orton, Brian Markinson en Cindy Busby

Nick Malloy (Randy Orton) is een ambulancebestuurder die verstrikt raakt in een dodelijk kat-en-muisspel van een burgerwacht die hij kent uit zijn verleden. Met slechts weinig tijd en het leven van zijn vrouw op het spel moet Nick zien te achterhalen waarom hij uitgekozen is voor dit maniakale spel voordat het te laat is.

 

40 Days and Nights (2012) 541 /K5
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Peter Geiger
met Monica Keena, Alex Carter en Christianna Carmine

Een enorme, tektonische verschuiving zorgt ervoor dat de zeespiegel begint te stijgen. Een microbioloog verzamelt zoveel mogelijk DNA van dieren en mensen als hij kan. Ondertussen bouwt het leger een ware ark, om zo het leven op Aarde te redden.

 

17 Miracles 382 /K5
Verenigde Staten
Avontuur
102 minuten

geregisseerd door T.C. Christensen
met Jasen Wade, Emily Wadley en Jason Celaya

vertrekken leidt tot wanhoop en dood. Waar hij achterkwam, is dat er voor elke tragedie
massa's wonderen zijn. Gebaseerd op ongelofelijke actuele gebeurtenissen, geproduceerd
door regisseur T.C. Christensen (Praise to the Man, The Work and the Glory).
17 Miracles opent uw ogen voor de verhalen van de Mormonen Pioniers zoals u die nog nooit gezien heeft.
Er staat iets bijzonders te gebeuren

 

1066 (2009) 348/K5
Verenigd Koninkrijk
Actie / Oorlog
180 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Justin Hardy
met Mike Bailey, Francis Magee en de stem van Ian Holm

De Vikingen meren aan in Cleveland en roeien de strijders van Yorkshire uit bij de strijd om Fulford. Wanneer de Engelse krijgers hiervan horen, besluiten ze 450 kilometer naar het noorden te reizen om de strijd aan te gaan. Na een epische tocht komt het tot een strijd bij de Stamford Bridge en de Engelsen overwinnen. Net buiten London splitst het broederschap van de vier Engelsmannen. Ordgar en Snorri blijven het leger van koning Harold steunen, terwijl Tofi en Leofric richting Crowhurst reizen om de vrouwen te redden. Tot grote weerzin komen ze erachter dat Crowhurst echter compleet verwoest is door Noormannen.

 

5 Days of War (2011) 301/K5

Verenigde Staten
Drama / Oorlog

108 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Emmanuelle Chriqui, Val Kilmer en Andy Garcia

Georgia vertelt het verhaal van een Amerikaanse journalist die in Irak een tip krijgt over de spanningen in de Kaukasus: een oorlog tussen Rusland en Georgië. Een Georgische soldaat wil hem helpen 'de waarheid' naar boven te brengen.

 

24: Redemption (2008) 297/K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
83 minuten / 98 minuten (langere versie)

geregisseerd door Jon Cassar
met Kiefer Sutherland, Cherry Jones en Bob Gunton

De film vindt in real time plaats tussen 3 en 5 uur 's middags op een dag in 2017, waarop de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Allison Taylor, haar ambtseed aflegt. Tegelijkertijd vindt er in het fictieve Afrikaanse land Sangala een militaire staatsgreep plaats. Hiervoor hebben de rebellen kindsoldaten nodig, die ze uit de Sangalese school van Carl Benton willen halen. Ondertussen is Jack Bauer de hele wereld overgereisd om zijn arrestatiebevel te ontvluchten (in verband met de opheffing van CTU en de bijbehorende rechterlijke vervolgingen) en is hij aanbeland bij de school van Benton, waar hij juist op het moment van de staatsgreep naar elders wil vertrekken. Jack Bauer besluit om met zijn vriend Benton de kinderen te redden.

 

4.3.2.1 (2010) 165/K5
Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Noel Clarke en Mark Davis
met Emma Roberts, Noel Clarke en Tamsin Egerton

Terwijl Jo (Emma Roberts) geen stap verder komt met haar baan bij de supermarkt, beleven haar vriendinnen allemaal hun eigen avontuurjes. Cassandra (Tamsin Egerton) zit in het vliegtuig naar New York om haar internetvriendje te ontmoeten, Kerrys (Shanika Warren-Markland) is op een eenmansmissie voor feminisische vrijheid en Shannon (Ophelia Lovibond) heeft een enkele reis geboekt, om haar maker te ontmoeten. Na een toevallige ontmoeting met een paar diamantdieven neemt hun leven een bizarre wending. Deze vier dames staan op het punt drie dagen te beleven die ze nog lang zullen heugen, als ze het overleven...

 

2012 (2009) K4/377
Verenigde Staten / Canada
Actie / Drama
158 minuten

geregisseerd door Roland Emmerich
met John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige wedloop om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

 

2012: Supernova (2009) K4/344
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Anthony Fankhauser
met Brian Krause, Heather McComb en Londale Theus

Een ster in een nabijgelegen sterrenstelsel blijkt onstabiel en verandert in een supernova, waarbij de ster explodeert en de hele planeet Aarde in gevaar brengt. Wetenschapper Kelvin (Brian Krause) ontdekt dit en probeert iedereen ervan te overtuigen dat het goed fout zit. En als dan de ene natuurramp na de andere verschijnt, moet Kelvin alles op alles zetten om de wereld te redden.

 

(500) Days of Summer (2009)

K4/306

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Marc Webb
met Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt en Geoffrey Arend

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

 

16 Blocks (2006) K4/351
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Richard Donner
met Bruce Willis, Mos Def en David Morse

Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige....

 

17 Again (2009) K4/109
Verenigde Staten
Komedie
102 minuten

geregisseerd door Burr Steers
met Zac Efron, Matthew Perry en Michelle Trachtenberg

Het leven van de 37-jarige Mike O'Donnell is een complete chaos. Het wordt nog een stuk gecompliceerder als hij op een ochtend wakker wordt in het lichaam van de 17-jarige scholier, die hij eens was, wiens leven zelf ook niet bepaald op rolletjes loopt

 

12 Rounds (2009) K4/77
Verenigde Staten
Actie
108 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met John Cena, Aidan Gillen en Ashley Scott

Detective Danny Baxter (John Cena) uit New Orleans beleeft de zwaarste dag uit zijn leven wanneer een drugsbaron besluit zijn vriendin Janine te kidnappen. De ontvoerder laat Danny twaalf opdrachten uitvoeren om zo zijn vriendin in leven te houden.

 

55 Days at Peking (1963) K3/37
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
150 minuten

geregisseerd door Nicholas Ray
met Charlton Heston, Ava Gardner en David Niven

Peking, 1900. De Britten hebben de macht, tot ongenoegen van de keizerin en haar garde, de Boxers. Reeds twee jaar komen ze in opstand en tijdens een hete zomer wordt het duidelijk dat een bloederige weerstand van de bezetters onvermijdelijk is. Keizerin Tsu Hsi heeft het lot van alle buitenlandse delegaties in handen, maar neemt pas een beslissing, wanneer de Duitse ambassadeur door de fanatieke Boxers vermoord wordt. Voor majoor Lewis en alle andere delegaties begint een lange uitputtende strijd tegen de rebellen en de keizerlijke troepen.

 

7eventy 5ive (2007) K3/23
Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Brian Hooks en Deon Taylor
met Brian Hooks, Antwon Tanner en Rutger Hauer

Op het Brattmar College in Colorado heeft een groep studenten die zichzelf 'the crew' noemt, een spel bedacht, genaamd '75', waarbij willekeurige mensen opgebeld worden om hen gedurende 75 seconde zo veel mogelijk te laten schrikken. Tijdens een eindejaarsfeest wordt de verkeerde aan het schrikken gemaakt.

 
21 (2008) K3/02
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Robert Luketic
met Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth

Het verhaal van een aantal MIT-studenten die zichzelf trainen in het tellen van kaarten. Dankzij deze telmethode weten ze miljoenen te winnen in de casino's van Las Vegas.

 

10,000 B.C. (2008) K3/06
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Avontuur / Drama
109 minuten

geregisseerd door Roland Emmerich
met Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

 

100 Million BC (2008) K3/07
Verenigde Staten
Science-Fiction / Avontuur
85 minuten

geregisseerd door Griff Furst
met Michael Gross, Christopher Atkins en Greg Evigan

Tijdens de jaren '40 ging een team wetenschappers via een experiment terug naar de prehistorie. Maar het experiment liep niet zoals gepland en alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Jaren later besluit een wetenschapper met een nieuw team terug te reizen naar de prehistorie om het oude team te redden. Maar als ze tijdens de terugreis per ongeluk een gigantische vleesetende dinosaurus mee terug nemen, beginnen de problemen pas echt.

 

2012 Doomsday (2008) K3/13
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
85 minuten

geregisseerd door Nick Everhart
met Dale Midkiff, Ami Dolenz en Cliff De Young

Op 21 december 2012 beginnen vier mensen (vreemden van elkaar), gedreven door geloof, aan een reis naar een oude tempel in het hart van Mexico. Voor de Maya indianen is deze dag de laatste vastgelegde dag. Voor NASA wetenschappers is het een rampzalige verschuiving. Voor de rest van ons is het Doomsday.

 

27 Dresses (2008) K3/14
Verenigde Staten
Romantiek / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Anne Fletcher
met Katherine Heigl, James Marsden en Malin Akerman

Jane (Katherine Heigl) is een beeldschone jongedame die al 27 keer bruidsmeisje is geweest bij allerlei vrienden, vriendinnen en kennissen. Maar nu is zij het spuugzat, zeker wanneer haar zus haar verloving aankondigt met nota bene de man, waarop Tess al jaren heimelijk verliefd is geweest en waar zij eigenlijk nog steeds van houdt.

 

Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)