Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)

 
600 Millas (2015) 37/K8
Mexico / Verenigde Staten
Drama / Thriller
85 minuten

geregisseerd door Gabriel Ripstein
met Tim Roth, Kristyan Ferrer en Noé Hernández

Arnulfo Rubio, een jonge Mexicaan, smokkelt samen met een gringo die nauwelijks ouder is dan hem wapens vanuit Arizona naar Mexico voor een drugskartel. Arnulfo weet echter niet dat hij al een tijdje in de gaten wordt gehouden door agent Hank Harris van de ATF, een agentschap dat berucht is om hun dubieuze methodes als het gaat om de bestrijding van de Mexicaanse drugskartels. Op een dag maakt Harris echter een noodlottige vergissing waardoor Arnulfo in paniek raakt en Harris in gijzeling neemt.

 

90 Minutes in Heaven (2015) 36/K8
Verenigde Staten
Drama
121 minuten

geregisseerd door Michael Polish
met Kate Bosworth, Hayden Christensen en Hudson Meek

Don Piper (Hayden Christensen) raakt betrokken bij een gruwelijk auto-ongeluk. Hij wordt dood verklaart op de plaats van het ongeluk en afgedekt met een zeil. Anderhalf uur later wordt hij naar de eerste hulp gebracht waar hij weer tot leven komt. Hij beweert de hemel bezocht te hebben en overleden familieleden gezien te hebben.

 

99 Homes (2014) 412/K7
Verenigde Staten
Drama
112 minuten

geregisseerd door Ramin Bahrani
met Andrew Garfield, Michael Shannon en Laura Dern

Een werkloze bouwvakker wordt het huis uitgezet, samen met zijn moeder en zijn 9-jarig zoontje. Hij is wanhopig om zijn huis terug te winnen en sluit daarom een deal om te werken voor de machtige en hebzuchtige vastgoedmakelaar die hem het huis heeft uitgezet. De vuile zaakjes die hij voor de makelaar moet opknappen zorgen voor een dak boven het hoofd van zijn familie, maar plaatsen hem voor een moreel dilemma: kan men zijn waarden en ziel opgeven voor het bezitten van een huis?

 

10 Cent Pistol (2014) 347/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Michael C. Martin
met Jena Malone, JT Alexander en Damon Alexander

Twee broers begeven zich in de criminele onderwereld van Los Angeles op zoek naar rijkdom, liefde en verlossing. Hun succesvolle carričre komt echter plots tot stilstand wanneer een opdracht vreselijk misloopt. Al snel zijn ze onderworpen aan een corrupte maffia-advocaat en zitten ze verstrikt in een driehoeksverhouding met een femme fatale. Met geen andere keus dan te doen waar ze het beste in zijn, nemen de gebroeders de gekste klus van hun loopbaan aan, en hopen ze dat ze het er levend vanaf brengen.

 

1944 (2015) 346/K7
Estland / Finland
Drama / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Elmo Nüganen
met Marko Leht, Maiken Schmidt en Priit Pius

Estland, 1944. We volgen de gebeurtenissen vanaf de slag bij de Tannenberg lijn tot en met de slag bij Tehumardi op het Sőrve-schiereiland tussen de Duitsers en hun bondgenoten en het Rode Leger. We zien alles door de ogen van Estische soldaten, die een kant moesten kiezen en zodoende hun eigen landgenoten op het slagveld tegenkwamen als tegenstander. De soldaten en hun geliefden moeten vaak moeilijke keuzes maken

 
5 to 7 (2014) 345/K7
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Victor Levin
met Olivia Thirlby, Anton Yelchin en Bérénice Marlohe

Brian (Anton Yelchin), een aankomend schrijver, heeft een buitenechtelijke relatie met Arielle (Bérénice Marlohe), de knappe echtgenote van een Franse diplomaat. Als hun liefde zich verder ontwikkelt blijken culturen, wereldstandpunten, persoonlijke ethiek en dieetvoorkeuren al snel te botsen.

 

400 Days (2015) 311/K7
Verenigde Staten
Mystery / Sciencefiction
91 minuten

geregisseerd door Matt Osterman
met Tom Cavanagh, Caity Lotz en Brandon Routh

Vier astronauten worden op een gesimuleerde missie naar een verre planeet gestuurd om de psychologische effecten van lange ruimtereizen te testen. Ze worden voor 400 dagen opgesloten. De mentale toestand van de bemanning begint te verslechteren wanneer ze alle communicatie met de buitenwereld verliezen. Uiteindelijk worden ze gedwongen om het schip te verlaten en dan ontdekken ze dat deze missie helemaal geen simulatie geweest kan zijn.

 

5 Flights Up (2014) 191/K7
Verenigde Staten
Drama
92 minuten

geregisseerd door Richard Loncraine
met Morgan Freeman, Diane Keaton en Carrie Preston

Een al jaren getrouwd koppel, Ruth (Diane Keaton) en Alex (Morgan Freeman), dat jaren samen heeft gewoond in een appartement in New York, wordt overweldigd door alle persoonlijke en wettelijke regels als ze willen verhuizen. Hun makelaar heeft ze tot het idee van verkopen aangezet omdat hij vermoedt dat ze er veel geld mee kunnen verdienen.

 
4Got10 (2015) 190/K7
Verenigde Staten
Thriller / Actie
84 minuten

geregisseerd door Timothy Woodward Jr.
met Dolph Lundgren, Danny Trejo en Johnny Messner

De gewonde Brian Barnes wordt ergens in de woestijn wakker te midden van 8 levenloze lichamen, een busje met vier miljoen dollar en een busje vol met cocaďne zonder zich iets te herinneren van wat zich heeft voorgevallen. Hij is geenszins van plan om de boel achter te laten, maar weet zich hierdoor al wel gauw achtervolgd door de drugsbaron Danny Perez, die zijn geld terug wil, de corrupte sheriff Olson, die het gevonden fortuin ook maar wat graag in handen zou willen hebben, en een agent van de DEA genaamd Bob Rooker. Hoe meer de voortvluchtige Brian zich herinnert, des te minder hij wil weten wie hij daadwerkelijk is.

 

12 Rounds 3 Lockdown (2015) 99/K7
Verenigde Staten
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Stephen Reynolds
met Dean Ambrose, Roger R. Cross en Lochlyn Munro

Een politieagent begint zijn werk weer op te pakken nadat hij hersteld is van een schotwond. Hij ontdekt belastend bewijsmateriaal over illegale activiteiten tegen een aantal mensen uit zijn directe omgeving. Al snel raakt hij opgesloten in zijn eigen woonwijk. Als hij op zoek gaat naar de waarheid houdt niets de corrupte agenten meer tegen om het bewijsmateriaal te bemachtigen.

 

7 Minutes (2014) 93/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
92 minuten

geregisseerd door Jay Martin
met Jason Ritter, Leven Rambin en Kris Kristofferson

Sam, Mike en Owen zijn drie vrienden van de middelbare school die op het verkeerde pad terecht zijn gekomen. Ze zijn gedwongen om een overval te plegen. Wat begint als een simpel plan - binnen 7 minuten naar binnen en naar buiten - verandert al snel in een gevaarlijk spel op leven en dood. Terwijl elke minuut voorbij tikt wordt de inzet hoger en blijkt het plan minder simpel te zijn dan ze dachten.

 

50 to 1 (2014) 51/K7
Verenigde Staten
Drama
110 minuten

geregisseerd door Jim Wilson
met Skeet Ulrich, Christian Kane en William Devane

Een groep buitenbeentjes uit Nieuw-Mexico beleeft een enorm avontuur als hun renpaard in aanmerking komt voor de 'Kentucky Derby'. Het paard heeft echter kromme benen en maakt dus weinig kans. Tijdens de reis naar het toernooi komen ze allerlei obstakels tegen, maar ze laten zich niet tegenhouden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

10 Days To Destruction (2014) 314/K6

Griekenland / Verenigde Staten
Drama

95 minuten

geregisseerd door Nikos Tzimas
met James D'Arcy, Alicia Witt en Colm Meaney

Bedrijfsspionage, bedrog en moord in de keiharde wereld van het grote geld.
Alexis is een jonge, briljante, maar idealistische geleerde. Zijn talenten worden begeerd door veel grote multinationals, maar zijn afkeer voor deze gewetenloze giganten weerhield hem steeds om voor hen te gaan werken. Maar uiteindelijk zwicht Alexis voor de enorme aanbiedingen en gaat aan de slag voor een wereldwijd bedrijf. Hij belandt in de luxe wereld van comfort en jetset. Langzaam maar zeker gooit hij al zijn principes overboord in ruil voor een dikke bankrekening. Maar wanneer zijn bedrijf een ecologische ramp van ongekende omvang veroorzaakt,is Alexis het zat en besluit hij zich tegen hen te keren. Zijn voormalige bazen schuwen geen enkel gewelddadig middel,om Alexis het zwijgen op te leggen en hij moet vechten voor zijn leven -en dat van zijn familie,terwijl hij de waarheid naar buiten probeert te brengen...

 

500 MPH Storm (2013) 275/K6
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Daniel Lusko
met Michael Beach, Casper Van Dien en Bryan Head

Een experiment in energie gaat helemaal mis. Daardoor razen verschillende gevaarlijke orkanen door Noord-Amerika. Een leraar die les geeft in wetenschap moet zijn familie in veiligheid stellen, voordat de orkanen op elkaars pad komen en samen één worden. Als dat gebeurt, zal heel Amerika verwoest worden...
 

 

300: Rise of an Empire (2014) 220/K6
Verenigde Staten
Actie / Drama
102 minuten

geregisseerd door Noam Murro
met Rodrigo Santoro, Lena Headey en Eva Green

Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.

 

3 Days to Kill (2014) 211/K6
Verenigde Staten
Actie / Thriller
117 minuten

geregisseerd door McG
met Kevin Costner, Amber Heard en Hailee Steinfeld

Ethan Renner (Kevin Costner) is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren. Zelfs als dat betekent dat hij een balans moet zien te vinden tussen zijn twee zwaarste opdrachten: 's werelds meest meedogenloze terrorist zien te vinden en voor het eerst in tien jaar voor zijn dochter zorgen terwijl zijn vrouw de stad uit is.

 

12 Years a Slave (2013) 163/K6
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
134 minuten

geregisseerd door Steve McQueen
met Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender en Lupita Nyong'o

Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

 

2 Guns (2013) 105/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
109 minuten

geregisseerd door Baltasar Kormákur
met Mark Wahlberg, Denzel Washington en Paula Patton

Een agent van de Narcoticabrigade en een undercoveragent van de inlichtingendienst van de marine hebben de taak gekregen, om een onderzoek naar elkaar in te stellen. Tot ze ontdekken dat ze in de val zijn gelokt door de maffia - dezelfde organisatie waarvan de twee mannen dachten dat ze geld stalen.

 

186 Dollars to Freedom (2012) 78/K6
Verenigde Staten / Peru
Actie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Camilo Vila
met John Robinson, Michael DeLorenzo en Alex Meraz

1980. Een jonge Californische surfer, Wayne Montgomery, wordt valselijk veroordeeld voor drugsbezit en in een Peruaanse gevangenis voor communistische dissidenten gegooid. In deze gevangenis ontmoet Wayne een reeks excentrieke en gevaarlijke personen, die hem dwingen om snel volwassen te worden en een manier te vinden om te ontsnappen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

42 (2013) 38/K6
Verenigde Staten
Drama
128 minuten

geregisseerd door Brian Helgeland
met Harrison Ford, Chadwick Boseman en Christopher Meloni

Het verhaal volgt de innovatieve manager van een honkbalteam Branch Rickey. Als kaderlid van de Major League Baseball organisatie veroorzaakte hij een grote controverse bij die organisatie, door de Afro-Amerikaanse Jackie Robinson aan te stellen bij de Brooklyn Dodgers. Niet alleen was dit de eerste stap naar een legendarische carričre, maar ook werd Robinsons aanwezigheid in de prestigieuze MLB competitie als een doorbraak gezien in de honkbalwereld zelf. Het stond voor verdere professionalisering, in een competitie die voorheen grotendeels werd gedomineerd door blanken.

 

Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)