Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)

 
6 Days (2017) 141/K10
Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland
Drama / Historisch
94 minuten

geregisseerd door Toa Fraser
met Jamie Bell, Mark Strong en Abbie Cornish

In april 1980 bestormen gewapende mannen de Iraanse ambassade in Princes Gate in Londen. Ze nemen alle aanwezigen in gijzeling. In een tijdsbestek van 6 dagen vindt er een gespannen impasse plaats. Al die tijd staat een een groep van hoog opgeleide militairen van de SAS gereed om een inval in het gebouw uit te voeren.

 

24 Hours to Live (2017) 138/K10
Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Hongkong
Thriller
95 minuten

geregisseerd door Brian Smrz
met Ethan Hawke, Liam Cunningham en Rutger Hauer

De huurmoordenaar Travis Conrad wordt via een experiment kortstondig opnieuw tot leven gewekt voor een tijdsspanne van 24 uur. De klok tikt genadeloos voort als Travis moet samenwerken met de superspionne die verantwoordelijk was voor zijn dood. Bovendien wil hij wraak nemen op het machtige syndicaat dat zijn vrouw en kind vermoordde. Ondertussen is hij op zoek naar verlossing voor alle zonden die hij heeft begaan.

 

1922 (2017) 62/K10
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
102 minuten

geregisseerd door Zak Hilditch
met Thomas Jane, Neal McDonough en Molly Parker

In het jaar 1922 wordt Wilfred James ertoe aangezet om samen met zijn tienerzoon zijn vrouw te vermoorden, dit uit financieel winstbejag. Bij het begraven van het lijk gebeurt er iets vreemds. Ze worden belaagd door ratten en Wilfred is ervan overtuigd dat de geest van zijn overleden vrouw de oorzaak is van zijn kwellingen.

 

13 (2010) 60/K10
Verenigde Staten
Drama / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Gťla Babluani
met Sam Riley, Jason Statham en Mickey Rourke

De film volgt Vince (Sam Riley), een jonge klusjesman die door een vreemde speling van het lot instructies in handen krijgt die voor iemand anders bedoeld zijn. Vince besluit ze zelf op te volgen, onwetend dat hij gevolgd wordt door de messcherpe rechercheur Larry Mullane (David Zayas). Aan het eind van de aanwijzingen bereikt hij een afgelegen huis waar voor veel geld illegale weddenschappen worden afgesloten. Op mensenlevens. Vince heeft de identiteit van de onbekende man aangenomen en blijkt deelnemer te zijn...

 

2307: Winter's Dream (2016) 49/K10
Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
101 minuten

geregisseerd door Joey Curtis
met Paul Sidhu, Branden Coles en Arielle Holmes

Het is het jaar 2307. Een van de heetste woestijnen op Aarde is veranderd in een ijskoude sneeuwvlakte waar mensen op elkaar jagen. De wellicht gevaarlijkste humanoÔde crimineel ter wereld, ASH-393, is de leider van een groep schietgrage rebellen. Een soldaat wordt op een missie gestuurd om hem te vermoorden.

 

2:22 (2017) 48/K10
Verenigde Staten / AustraliŽ
Thriller
99 minuten

geregisseerd door Paul Currie
met Michiel Huisman, Teresa Palmer en Sam Reid

Dylan Branson is een man wiens leven permanent ontspoort wanneer een onheilspellend patroon van gebeurtenissen elke dag precies op dezelfde manier zich herhaalt en precies om 2:22 uur eindigt. Dan ontmoet hij Sarah, een mooie vrouw, wier leven door deze vreemde gebeurtenissen wordt bedreigd. Dylan valt voor haar en is vastbesloten het mysterie van 2:22 uur op te lossen om een liefde te behouden waarvan de tweede kans eindelijk is gekomen.

 

100 Streets (2016) 8 /K9
Verenigd Koninkrijk
Drama
93 minuten

geregisseerd door Jim O'Hanlon
met Idris Elba, Gemma Arterton en Tom Cullen

De film speelt zich af in de straten van het hedendaagse Londen. De vrouw van een voormalige rugbyspeler, een kleine drugsdealer, een rijke playboy en een taxichauffeur wonen allemaal binnen een gebied van honderd straten in Londen. Het is in deze straten dat de personages geconfronteerd worden met bepalende momenten, belangrijke keuzes en fundamentele veranderingen in hun leven. Al deze onderling verbonden verhalen schetsen een beeld van een samenleving waar een persoon vaak het eenzaamst is binnen een menigte. Als de spanning stijgt, worden de relaties gespannen, loyaliteiten op de proef gesteld en breekt er geweld uit.

 

3 Generations (2015)  339/K8
Verenigde Staten
Komedie / Drama
87 minuten

geregisseerd door Gaby Dellal
met Elle Fanning, Naomi Watts en Susan Sarandon

Ray, een New Yorkse tiener die worstelt met zijn genderidentiteit, en zijn alleenstaande moeder Maggie proberen de biologische vader van Ray te vinden om de papieren te tekenen voor Ray's geslachtsverandering. Ondertussen heeft Maggie's moeder Molly, een muziekmanager die een lesbische relatie heeft met Francis, het moeilijk met Ray's beslissing en het feit dat Maggie het huis waar ze is opgegroeid maar niet kan verlaten.
 

 

9th Life of Louis Drax, The (2016)  325/K8
Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten
Thriller
108 minuten

geregisseerd door Alexandre Aja
met Jamie Dornan, Sarah Gadon en Aaron Paul

Louis Drax maakt een bijna dodelijke val op zijn negende verjaardag en belandt in een coma. Dr. Allen Pascal vermoedt kwaad opzet en is vastbesloten om de vreemde omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond te onderzoeken.
 

 

47 Meters Down (2016) 295 /K8
Verenigd Koninkrijk
Horror / Thriller
87 minuten

geregisseerd door Johannes Roberts
met Mandy Moore, Claire Holt en Matthew Modine

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast. Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich 2 uur uit de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren. Maar de pret is snel over wanneer de kooi breekt en naar de bodem van de oceaan zinkt. Met minder als een uur aan zuurstof moeten ze snel een plan bedenken om terug bij de boot te komen door 47 meter met haaien vergeven wateren.

 

33 The (2015) 134/K8
Verenigde Staten / Chili
Drama
120 minuten

geregisseerd door Patricia Riggen
met Cote de Pablo, Rodrigo Santoro en Antonio Banderas

Bijna vijf jaar geleden stort een goud- en kopermijn in Chili in. 33 Chileense mijnwerkers zitten 800 meter onder de grond gevangen. Vele mensen zitten gekluisterd aan de tv wanneer er een reddingsoperatie wordt opgezet. Uiteindelijk lukt het de reddingswerkers na 69 dagen om de mijnwerkers te bevrijden.

 

6 Bullets (2012) 102/K8
Verenigde Staten
Actie
115 minuten

geregisseerd door Ernie Barbarash
met Jean-Claude Van Damme, Joe Flanigan en Anna-Louise Plowman

Ex-huursoldaat Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) staat bekend als expert in het vinden van vermiste kinderen, maar gaat een moeilijke tijd door als tijdens een reddingsactie twee kinderen omkomen. Professioneel mixed martial arts-vechter Andrew Fayden (Joe Flanigan) en zijn vrouw Monica (Anna-Louise Plowman) huren hem in als hun dochter Becky (Charlotte Beaumont) is ontvoerd.

 

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016) 82/K8
Verenigde Staten
Actie / Drama
144 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Pablo Schreiber, John Krasinski en James Badge Dale

Op 11 september 2012 wordt het Amerikaanse consulaat en een CIA-basis in Benghazi LibiŽ aangevallen door terroristen. Zes leden van het beveiligingsteam vechten voor hun leven om de overige Amerikanen te beschermen. Tijdens deze 13 uur durende aanval tonen de mannen daden van moed en heldhaftigheid om een tragedie op grotere schaal te voorkomen.

 

10 Cloverfield Lane (2016) 71/K8
Verenigde Staten
Thriller / Sciencefiction
104 minuten

geregisseerd door Dan Trachtenberg
met Mary Elizabeth Winstead, John Goodman en John Gallagher Jr.

Een jonge vrouw wordt wakker na een ernstig auto-ongeluk. Ze bevindt zich in een kelder en vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder - een zogenoemde Doomsday Prepper - beweert juist dat hij haar leven heeft gered van een gigantische chemische aanval en de buitenwereld onbewoonbaar is. Ze kan en wil dit niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in het teken van ontsnappen, ongeacht de verschrikkingen die haar buiten staan te wachten.

 

5th Wave The (2016) 58/K8
Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
112 minuten

geregisseerd door J Blakeson
met ChloŽ Grace Moretz, Alex Roe en Nick Robinson

Na een vierde golf van buitenaardse aanvallen op de Aarde gaat de 16-jarige Cassie op zoek naar haar broer. De aanvallen hebben stroomuitval, tsunami's en plagen met zich meegebracht. De bevolking is gedecimeerd en de mensheid is teruggeworpen naar het stenen tijdperk. Tijdens de zoektocht ontmoet ze Evan Walker, een vreemde maar aantrekkelijke jongen die een geheim met zich meedraagt.

 

Vorige Pagina: ( Z  ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( A)