Baramui Fighter (2004) 334/K5
Zuid-Korea
Actie / Drama
120 minuten

geregisseerd door Yun-ho Yang
met Dong-kun Yang, Aya Hirayama en Masaya Kato

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oyama Mastatsu, die opgroeide in Zuid-Korea en halverwege de 20-ste eeuw zich ontwikkelde tot een beroemde karateka in Japan.

 

Bang Rajan 2 (2010) 123/K5

Thailand
Oorlog / Drama

127 minuten

geregisseerd door Tanit Jitnukul
met Paradorn Srichaphan, Puri Hiranpruk en Chatchai Plengpanich

Bangrajan 2 speelt zich af in de Ayutthaya-periode en is het vervolg op Bangrajan, het epische verhaal van één dorp dat zich staande houdt tegen alle kansen en het ultieme offer brengt voor de vrijheid van het land. Beïnvloed door de legendarische krijgers Bangrajan, is een ander dorp aangemoedigd om terug te vechten voor hun eigen land door het voeren van oorlog tegen de troepen van generaal Suki, een grote Birmese commandant.

 

By The Will Of Genghis Kahn (2009) 115/K5
Kazakhstan
Actie/Avontuur
122 minuten

geregisseerd door Andrei Borissov
met Alexey Egorov, Sergei Egorov, Eduard Ondar en Cary-Hiroyuki Tagawa

Korte inhoudDeze meeslepende film vertelt het levensverhaal van Temujin, de Mongoolse veroveraar die de stammen in zijn land verenigde en de geschiedenis in zou gaan als Genghis Khan. Het verhaal begint met drie jeugdvrienden die een echte broederband met elkaar hebben. Een van hen kiest voor de spiritualiteit en groeit uit tot een invloedrijk sjamaan. De andere twee volgen het oorlogspad en worden door de bevolking al snel erkend als leiders. Maar slechts een van de vrienden is door de Eeuwige Blauwe Hemel uitverkoren om de ultieme heerser van de steppe te worden. De weg naar die bestemming is echter geplaveid met rampspoed. Zo maakt Temujins liefde voor een vrouw hem uiteindelijk meedogenloos, drijft zijn respect voor de wet hem tot broedermoord en leidt zijn hang naar vrede juist tot bloedige oorlogen.

Het leven van de legendarische Genghis Kahn, die in 1206 vanuit Mongolië zijn rijk tot ongekende grootte uitbouwde, blijft inspiratie leveren voor indrukwekkende epische films. De Russische regisseur Andrei Borissov maakte met BY THE WILL OF GENGHIS KHAN Een groots historisch epos met een meeslepend avontuur, vol indrukwekkende massascènes, schitterende kostuums en adembenemende landschappen.

 

Bai Fa Mo Nu Zhuan (1993)  
Hongkong
Fantasy / Avontuur
89 minuten

geregisseerd door Ronny Yu
met Brigitte Lin, Leslie Cheung en Kit Ying Lam

Yi Hang is de troonopvolger van de befaamde Wu Tang Clan. Hij wordt verliefd op de mooie Lian, een weesmeisje dat grootgebracht is in een vijandelijke sekte. Helaas zijn Yi Hang en Lian ook de beste krijgers binnen hun clan, en al snel wordt er een complot gesmeed om de twee geliefden tegen elkaar op te zetten.

 

Bichunmoo (2000) 463/K3

Zuid-Korea
Actie / Drama
118 minuten

geregisseerd door Young-jun Kim
met Hyun-joon Shin, Hee-seon Kim en Jin-yeong Jeong

Yu Jinha is een Bichunmoo-leerling en wil met behulp van deze geheime vechtvaardigheden de grootste Bichunmoo-meester worden. Wanneer zijn leraar vermoord wordt wil Jinha wraak nemen op de dader. Ondertussen strijden er vele machten om de dominantie van het gebied in Azie waar het verhaal zich afspeelt, Mongoolse troepen, anti-Mongoolse allianties en kleine groepen Koreanen....

 

Batoru Rowaiaru II: Rekuiemu (2003) 461/K3

Japan
Thriller / Actie
134 minuten

geregisseerd door Kenta Fukasaku en Kinji Fukasaku
met Tatsuya Fujiwara, Shûgo Oshinari en Ai Maeda

Drie jaar na de gebeurtenissen in 'Battle Royale' is Shuya Nanahara, die een van de overlevenden was, een internationaal bekende terrorist die erop uit is om de regering omver te werpen. Zijn bende 'Wild Seven' bestaat voornamelijk uit overlevenden van voorgaande 'Battles Royale', en is de afgelopen drie jaar actief geweest in het plannen van terroristische aanslagen. Als er tijdens de kerstdagen een aanslag plaatsvindt op gebouwen in Tokyo, onder andere op de twin towers van het 'Tokyo Metropolitan Government building', waarbij 8000 slachtoffers vallen, wijst men met de beschuldigende vinger naar 'Wild Seven'. De overheid op zijn beurt scherpt de antiterrorisme-wet aan, en bestelt de creatie van het nieuwe 'Battle Royale 2' programma, en zij sturen een klas middelbare scholieren om hem op te jagen en te vermoorden op een eiland. Omdat de overheid een studie doet naar samenwerking, werken deze scholieren in paren, en dragen zij een elektronisch apparaatje waarmee zij zullen worden gedood, indien hun collega wordt vermoord. 

 

Batoru Rowaiaru (2000)

463/K3

Japan
Actie / Thriller
114 minuten / 122 minuten (director's cut)

geregisseerd door Kinji Fukasaku
met Tatsuya Fujiwara, Takeshi Kitano en Aki Maeda

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...  

 

Bangrajan (2000) 459/K3

Thailand
Drama / Oorlog
113 minuten

geregisseerd door Tanit Jitnukul
met Jaran Ngamdee, Winai Kraibutr en Theerayut Pratyabamrung

Bang Rajan vertelt het verhaal van 11 dorpsbewoners die legendes werden, nadat ze de wapens oppakten om zich te verdedigen tegen het machtige Birmese leger.

 

Aziatische C