Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016) 343/K7
China
Actie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Woo-Ping Yuen
met Donnie Yen, Michelle Yeoh en Jason Scott Lee

Twintig jaar na het eerste deel strijdt een groep legendarische ridders en soldaten voor vrede en gerechtigheid. Hiervoor moeten ze een 400 jaar oud zwaard beschermen. De groep - bestaande uit Silent Wolf (Donnie Yen), Yu Shu-lien (Michelle Yeoh), Tie-Fang en Snow Vase - zal alles in de strijd moeten gooien om het uit de handen van de kwaadaardige Hades Dai te houden.

 

Choi-jong-byeong-gi Hwal (2011) 447 /K5
Zuid-Korea
Actie
122 minuten

geregisseerd door Han-min Kim
met Hae-il Park, Seung-yong Ryoo en Mu-Yeol Kim

Tijdens de Tweede Manchu-invasie van Korea wordt het dorp van Nam-Yi overvallen en geplunderd door strijders van de Qing. Nam-Yi's zuster een haar aanstaande man worden ontvoerd. Nam-Yi is een geoefend boogschutter en omdat hij slechts in zijn eentje is, besluit hij het Qing-leger te volgen. Hij probeert de soldaten één voor één uit te schakelen, onderwijl hopend op een kans op een mogelijkheid om de gegijzelden te kunnen bevrijden.

 

Chin Gei Bin 2: Fa Dou Daai Jin (2004) 175/K5
Hongkong
Actie / Avontuur
106 minuten

geregisseerd door Patrick Leung en Corey Yuen
met Charlene Choi, Gillian Chung en Donnie Yen

In het "vervolg" op de film 'Twins Effect', zijn Helen en Gypsy twee strijders van een land waar alleen vrouwen wonen met één missie voor ogen: het overheersen van de mensheid. De keizerin maakt zich echter zorgen over de profetie die beweert dat er een jonge prins geboren zal worden die het mannelijke regime zal herstellen

 

Ci Ling (2009) 78/K5
Taiwan
Romantiek / Science-Fiction
105 minuten

geregisseerd door Yen-ping Chu
met Jay Chou, Chiling Lin en Eric Tsang

Volgens talloze legendes zou zich in de Noordwestelijke woestijn van China een onmetelijke schat moeten bevinden. Een groep mysterieuze bewaarders heeft de kaart naar deze schat en als er bij hen onderling een vete uitbreekt komt dit een internationaal misdaadsyndicaat genaamd 'het Bedrijf' ter ore. Zij achtervolgen de kaarthouder, maar deze weet de kaart nog net aan de jonge Ciao Fei (Jay Chou) te geven. Ciao Fei moet de kaart echter opgeven om het leven te redden van zijn vriendin Lan Ting (Chiling Lin). Samen met beroemd archeoloog Hua Ding Bang en Lan Ting gaat hij op pad om de kaart terug te krijgen en de schat veilig te stellen.

 

Cheon Gun (2005) K5/02
Zuid-Korea
Actie
110 minuten

geregisseerd door Joon-ki Min
met Jeong-min Hwang, Byeong-chun Kim en Seung-cheol Kim

Noord- en Zuid-Korea besluiten gezamenlijk een nucleaire wapenkop over te dragen aan de Verenigde Staten. Alleen de Noord-Koreaanse Generaal Kang Min Gil (Kim Seung Woo) heeft andere plannen en steelt met behulp van zijn mannen deze wapenkop. Tijdens de vluchtpoging verschijnt er een mysterieuze meteoriet aan de hemel en in een oogwenk treffen ze zichzelf aan in een gevecht tussen barbaren en dorpelingen in het 16e eeuwse Korea.

 

Chi Bi (2008) Red Cliff K3/465
China
Actie / Avontuur
123 minuten

geregisseerd door John Woo
met Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro en Wei Zhao

In het begin van de derde eeuw wordt het land van Wu binnengedrongen door de militaire leider Cao Cao en zijn soldaten. De leider van het land Wu, Sun Quan, vraagt om hulp bij zijn grote rivaal: de militaire leider Liu Bei. Ondanks dat Sun Quan nu tegenstand kan bieden met zowel zijn leger als het leger van Liu Bei zijn ze nog steeds in de minderheid en lijken ze kansloos. Alhoewel, een strategist van Sun Quan's leger lijkt de oplossing te hebben gevonden. Hij beweert dat Cao Cao's leger geen tegenstand kan bieden over het water en dit geeft Sun Quan's leger toch een kans als ze deze zwakke plek goed weten uit te buiten.

 

Chi Bi Xia: Jue Zhan Tian Xia (2009) K3/466
China
Actie / Avontuur
136 minuten

geregisseerd door John Woo
met Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro en Wei Zhao

Red Cliff 2 gaat verder waar Red Cliff stopte. Eerste minister Cao Cao overtuigde keizer Han een veldtocht te beginnen tegen de koninkrijken van Xu en Wu die tegen de verwachtingen in een verbond sloten. De twee machten zullen elkaar treffen in een gigantische veldslag bij Red Cliff.

 

Chin Gei Bin (2003) K3/524
Hongkong
Actie / Horror
107 minuten

geregisseerd door Dante Lam
met Ekin Cheng, Charlene Choi en Jackie Chan

De beroemde Vampierdoder Reeve (Ekin Cheng) bindt de strijd aan met een onderwereld vol vampiers, aangevoerd door zijn aartsvijand The Duke. Deze jaagt op het bloed van de Prins der Vampiers. Dat heeft hij nodig om de aarde in duisternis te kunnen hullen. Om de wereld tegen de vampiers te beschermen, moet Reeve The Duke zien tegen te houden voor het te laat is en gaat hij de ultieme krachtmeting aan. Hij wordt hierbij geholpen door de twee doortastende jonge dames Helen en Gypsy.

 

Chek Law Dak Gung (2002) K3/498
Hongkong
Actie / Romantiek
90 minuten

geregisseerd door Siu-Tung Ching
met Marit Thoresen, Almen Wong Pui-Ha en Daniel Wu

Over de gehele wereld verdwijnen knappe en athletische meisjes één voor één. Het brein achter deze ontvoeringen is Madame M, die van plan is om van deze meisjes profesionele moordmachines te maken. Na vele jaren hebben alleen Charlene, Katt en Jill de gruwelijke training doorstaan en zijn ze de meest gezochte moordenaars ter wereld... 

 

Cheonnyeon Ho (2003) K3/423
Zuid-Korea
Actie / Fantasy
93 minuten

geregisseerd door Kwang-hoon Lee
met Jun-ho Jeong, Hyo-jin Kim en Hye-ri Kim

In het oude Korea overwint de eerste Silla koning Auta, de leider van een lokale stam, waarna hij hem gevangen zet in een meer. Door middel van een magisch zwaard wordt de geest van Auta bewaakt. 1000 jaar later in de 9e eeuw staat het koninkrijk onder druk. Rebellen zorgen voor veel onrust en koningin Ji-seong heeft alleen generaal Biharang op wie ze kan rekenen.

 

Chik Yeung Tin Sai  (So Close)  (2002) K3/515
Hongkong
Actie / Science-Fiction
110 minuten

geregisseerd door Corey Yuen
met Qi Shu, Vicki Zhao en Karen Mok

Lynn en Sue zijn twee criminele zussen die de beschikking hebben over een super-geavanceerde computer waarmee ze overal binnen kunnen komen. Nadat een Shanghaise computermagnaat wordt vermoord wordt agente Hong op de zaak gezet. Zij jaagt op de zussen maar raakt ook door hen geïntrigeerd. Ook de zussen zijn geïnteresseerd in Hong omdat ze een waardige opponente hebbn gevonden. 

 

Chat Gim (2005) K3/510
Zuid-Korea / Hongkong / China
Actie
141 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Sun Hong-Lei, So-yeon Kim en Donnie Yen

Er is in China een verbod op martial arts en overtreders moeten worden onthoofd. Aangezien er per hoofd wordt uitbetaald, vermoordt een generaal hele dorpen, puur voor het geld. Een oudgediende die spijt heeft van zijn verleden saboteert de razzia's. Wanneer hij wordt verwond vlucht hij naar een dorp dat ook gevaar loopt. Daar wacht hem de doodstraf vanwege zijn verleden als moordenaar. Twee dorpelingen helpen hem ontsnappen en gaan met hem op zoek naar hulp op de 'Hemelse berg'. Ze keren terug met vier verstoten krijgers en zeven bijzondere zwaarden.

 

Cheongpung Myeongwol (2003) K3/518
Zuid-Korea
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Ui-seok Kim
met Min-su Choi, Jae-hyeon Jo en Bo-kyeong Kim

Nadat er een staatsgreep in het Koninkrijk Choson is gepleegd, moet Kyu-yop, het hoofd van de koninklijke wachters, op jacht naar een geheimzinnige grijsharige moordenaar, die het samen met zijn ninjapartner heeft gemunt op hooggeplaatste ambtenaren.

 

Aziatische D