Dao Shi Xia Shan (2015) 329/K7
China / Verenigde Staten
Actie / Komedie
123 minuten

geregisseerd door Kaige Chen
met Baoqiang Wang, Aaron Kwok en Jaycee Chan

He Anxia is opgegroeid in een afgelegen klooster bovenop een berg. Wanneer echter blijkt dat het klooster in financiŽle moeilijkheden verkeerd wordt Anxia terug de bewoonde wereld ingestuurd. Als hij aankomt in de stad wordt hij aangenomen als hulpje van een lokale dokter. Anxia is loyaal aan z'n meester, maar wanneer hij ontdekt dat de vrouw van de dokter een affaire heeft met diens broer weet hij zich geen raad.

 

Di Renjie: Shen Du Long Wang (2013) 235/K6
China
Actie / Misdaad
134 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Mark Chao, Angelababy en Feng Shaofeng

De jonge Dee Renjie komt aan in de hoofdstad van het keizerrijk om zich, als politierechter van zijn regio, te voegen bij het hoogste gerechtshof. Hij wil officier van justitie worden. Keizerin Wu, die aan het begin staat van haar regeerperiode, heeft de felle detective Yuchi opdracht gegeven om onderzoek te doen naar een zeemonster dat 's nachts de stad besluipt en onveilig maakt. Bij toeval proberen zowel Dee als Yuchi het gevaarlijke schepsel te verdrijven wanneer deze een ceremoniŽle processie aanvalt.

 

Di Renjie (2010) 159/K6
China / Hongkong
Actie / Misdaad
119 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Andy Lau, Tony Leung Ka Fai en Bingbing Li

Door de mysterieuze dood van een aantal trouwe onderdanen wordt de inauguratie van keizerin Wu, China's enige vrouwelijk leider, bedreigd. Ze roept de beruchte detective Dee terug uit een ballingschap waartoe ze hem 8 jaar geleden veroordeelde. Dee accepteert de uitdaging en vormt een team met gung-ho Commandant Bei en de Ghost Doctor, een meester in vermommingen, om de zaak op te lossen.

 

Da Bing Xiao Jiang (2010)

468/K4

China / Hongkong
Actie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Sheng Ding
met Jackie Chan, Lee-Hom Wang en Yoo Seung-jun

Little Big Soldier gaat over de vriendschap tussen een soldaat en een generaal in het oude Chinese Qin Dynasty. Een jonge soldaat ontvoert de oude generaal (Jackie Chan) van een vijandelijke staat en neemt hem mee op een lange reis om de beloning te verzamelen

 

Dynamite Warrior  (2006) 469/K3

Thailand
Actie / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Chalerm Wongpim
met Dan Chupong, Leo Putt en Panna Rittikrai

Lord Wang is een gluiperige zakenman die rond 1850 een nieuwe uitvinding, namelijk de tractor, wil verkopen aan de lokale boeren, waarna die hun waterbuffels tegen een schijntje kunnen afstaan aan een stel rijke veehouders. Jone Bang Fai, een jonge gemaskerde vechter, ziet het als zijn taak om, samen met zijn helpers, de buffels weer te stelen van de veehouders en ze terug te geven aan de arme vroegere eigenaars.

 

Dororo (2007)

408/K4

Japan
Actie / Fantasy
139 minuten

geregisseerd door Akihiko Shiota
met Kou Shibasaki, Satoshi Tsumabuki en Kiichi Nakai

De film speelt af in de Sengoku periode. Achtenveertig angstaanjagende, machtige majins ontdekken de geboorte van een krachtige mens. Ze geloven dat deze in de toekomst een krachtige demonenvernietiger zal worden. Ze gaan naar de vader van het nog ongeboren kindje en vragen hem achtenveertig lichaamsdelen van het kindje te verwijderen. Hij doet dit, nadat hem onverslaanbaarheid is beloofd in zware tijden. Vervolgens laat hij hem achter bij een rivier. Het kindje wordt meegenomen door Jukai. Jukai voedt hem op als een normale jongen. Toch houdt hij nog magische krachten over. Ondanks dat zijn ogen, mond en oren zijn verwijderd, kan hij nog zien, praten en horen. Toch wil hij wraak op de achtenveertig majins als hij volwassen is. Hij wordt bijgestaan door Dororo, de grootste dief uit Japan.

 

Divine Weapon The 2008 408/K4

Zuid-Korea
Drama
134 minuten

geregisseerd door Yu-jin Kim
met Jae-yeong Jeong, Eun-jeong Han en Jun-ho Heo

In het jaar 1448 wordt het koninkrijk Joseon (het oorspronkelijke Korea) bedreigd door een invasie vanuit China en de vooruitzichten zijn uitermate slecht. Toch bestaat er hoop bij een kleine groep mensen, die werken aan een nieuw type wapen dat men kan lanceren om de vijand te verpletteren.

 

Danjeogbiyeonsu (2000) 468/K3

Zuid-Korea
Avontuur / Romantiek
117 minuten

geregisseerd door Je-hyeon Park
met Seok-hun Kim, Jin-shil Choi en Kyung-gu Sol

In deze met zwaardgevechten doorspekte avonturenfilm is het goed loos tussen de twee Mongoolse stammen de Haviken en de Vulkanen. De eerstgenoemde krijgszuchtige clan wil een jonge vrouw offeren om zo een mythisch zwaard tot een onverslaanbaar vernietigingswapen om te vormen. Natuurlijk wordt de vrouw door de Vulkanen beschermd en bloeit er een liefde op tussen haar en de machtigste krijger van die stam.

 

Duo Shuai (2008) 476/K3

Hongkong
Actie
100 minuten

geregisseerd door Dennis Law
met Sammo Hung Kam-Bo, Simon Yam en Niu Tien

In de gewelddadige wereld van de Hong Kong Triade-bendes, kan ťťn verkeerde beweging fataal zijn. Een reeks onverwachte tegenslagen daagt de bendeleider Lung en zijn bende uit, om eventueel een bloedige gangsteroorlog te leiden. Gevecht na gevecht brengt Lung en zijn bende alsmaar dichterbij de vernietiging. Een drugsdeal loop verkeerd af, een kidnapping wordt moord en een geheime missie leidt tot een massale afslachting door de politie. Wie is het brein achter deze duivelse daden en zal Lung is staat zijn om het lot te verslaan, of zal de eens zo machtige bende uitgeroeid worden? Vechten met het lot kan soms dodelijk zijn.

 

Death Trance (2005)  

Japan
Avontuur / Actie

geregisseerd door YŻji Shimomura
met Tak Sakaguchi, Kentaro Seagal en Takamasa Suga

In een onbekende tijd op een onbekende plek is een Samurai met de naam Grave altijd op zoek naar het ultieme gevecht. Hij is de enige zwaardvechter in staat om de legendarische doodskist uit de Tougan-tempel te stelen. Een meisje beschermt de doodskist en zweert hem terug te krijgen. 

 

Aziatische E