Empire of Assassins (2011) 443 /K5
China
Actie
93 minuten

geregisseerd door Dou Xiao
met Miu Tse, Li Yuan en Xie Miao

Wang Shi Chong is een duister persoon die over China wil regeren. Om alle mogelijke tegenstand de kop in te drukken, vernietigt hij alle vechtsportscholen. Hij spaart het leven van twee jongens. De jongste voedt hij op als zijn eigen zoon, de oudste moet zijn eigen boontjes doppen. De oudste zet zijn hele leven in het teken van wraak en doet niets anders dan zich voor te bereiden om genadeloos terug te slaan. Na jaren van voorbereiding zoekt hij zijn wraak. Hij weet echter niet dat hij het tegen zijn eigen broer zal moeten opnemen.

 

Exiled  (2006)

127/K3

Hongkong
Misdaad / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Johnny To
met Nick Cheung, Francis Ng en Anthony Wong Chau-Sang

Wo (Nick Cheung) is een ex-crimineel die in de ban is gedaan door zijn oude misdaad-baas Fay (Simon Yam) en nu een nieuw rustig leven wil opbouwen met zijn gezin. Op zekere dag komen zijn oude handlangers Blaze (Anthony Wong) en Fat (Suet Lam) naar Macau om hem om zeep te helpen. Echter Wo heeft ook nog zijn oude maatjes Tai (Francis Ng) en Cat (Roy Cheung) die hem nog even de tijd gunnen om de toekomst voor zijn toekomstige weduwe en pasgeboren baby veilig te stellen.

 

Era of Vampire, The (2002)

115/K3

Hongkong / Japan / Nederland
Horror / Fantasy
85 minuten

geregisseerd door Wellson Chin
met Chan Kwok Kwan, Ken Chang en Suet Lam

In het China van de 17e eeuw brengt een duivelse monnik een nest vampieren tot leven, waaronder de gevaarlijke Vampierkoning. Een viertal helden, getraind aan de Taoist School of Magic, moet samen met hun meester hun unieke krachten gebruiken om deze koning en zijn dodelijke kist te vernietigen.

 

Aziatische F