Fung Wan II (2009) 77/K5

Hongkong
Actie / Avontuur

90 minuten

geregisseerd door Oxide Pang Chun en Danny Pang
met Simon Yam, Aaron Kwok en Nicholas Tse

De wrede Japanse krijgsheer Lord Godless is er op gebrand om China te veroveren. Hij heeft een aantal vechters gevangen genomen en probeert hen onder controle te krijgen. Onder de gevangenen zijn Cloud en de oude staatsman Nameless. Wind komt hen redden. Het drietal raakt ernstig gewond door een aanval van Lord Godless. De andere vechtspecialisten offeren zich op om zo het drietal te redden in de hoop dat ze op een dag Lord Godless zullen verslaan en China zullen redden.

 

Forbidden Warrior (2004) 482/K3

Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
91 minuten

geregisseerd door Jimmy Nickerson
met Marie Matiko, Sung Kang en Karl Yune

In de pagina's van The Gaia Za, 'Het boek der geheimen', is een geheime code verborgen die de eigenaar de macht geeft over de wereld te heersen. Op een dag steelt Che Khan de Gaia Za, maar hij is niet in staat de code te ontrafelen. Dan wordt de 'uitverkorende' geboren die deze code kan vertalen. Che Khan, bang om zijn macht te verliezen, besluit moeder en kind te vermoorden. Het kind overleeft echter de aanslag.

 

Flying Dragon, Leaping Tiger (2002) 479/K3

Hongkong
Actie
97 minuten

geregisseerd door Allen Lan
met Sammo Hung Kam-Bo en Jade Leung

Een zwaardvechtster en een paardendief ontmoeten elkaar opnieuw nadat hun wegen jarengeleden uiteen zijn gelopen bij de dood van hun kind. Beiden hebben ze een bijzondere opdracht.
 

 

Fei Hap Siu Baak Lung (2004) 480/K3

Hongkong
Actie / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Wilson Yip
met Cecilia Cheung, Francis Ng en Andy On

Een jong meisje krijgt de zware taak om een gezocht crimineel te vangen en te doden. Hij blijkt echter een maat te sterk, en neemt haar na het gevecht onder zijn hoede. Alle begin is moeilijk, maar na een tijd begint het meisje de ware aard van deze blinde crimineel te ontrafelen.

 

 

Fung wan: Hung Ba Tin Ha (1998) 77/K5

Hongkong
Actie / Avontuur
100 minuten

geregisseerd door Wai Keung Lau
met Aaron Kwok, Ekin Cheng en Sonny Chiba

Lord Conquer is een leider van een machtige clan, die de hele wereld wil veroveren. Om dit te realiseren voorspelt de ziener Mud Buddha dat hij over tien jaar een duel aan moet gaan met zijn aartsvijand Sword Saint. Ook verteld Mud Buddha hem over Wind en Cloud, twee jonge kinderen die hem kunnen helpen de wereld te veroveren. Hij laat hun ouders vermoorden en voedt de twee kinderen zelf op. Maar de dingen gaan mis als Conquer zijn dochter uithuwelijkt aan Wind, hierdoor zet hij Wind en Cloud tegen elkaar op. Uiteindelijk komen Wind en Cloud erachter dat Conquer hun ouders vermoord hebben en hij de twee alleen maar gebruikt heeft voor zijn doel, en dan rest hun nog maar een ding en dat is hun vroegere meester verslaan. 
 

 

Full Contact (1993)

 

Hongkong
Actie
96 minuten

geregisseerd door Ringo Lam
met Yun-Fat Chow, Simon Yam en Ann Bridgewater

Jeff (Chow Yun-Fat) werkt bij de beveiliging in een nachtclub, waar zijn vriendin danst. Zijn vriend Sam heeft gokschulden en Jeff besluit zijn vriend te helpen. Samen nemen ze deel aan een overval onder leiding van Judge. Maar dan wordt Jeff verraden..

 

 

Forest of Death (2007) 483/K3

Hongkong
Horror
98 minuten

geregisseerd door Danny Pang
met Qi Shu, Ekin Cheng en Rain Li

Detective Ha (Shu Qi) komt geen stap verder in de verkrachtings- en moordzaak waar ze aan werkt. Op een avond gaat ze naar het bos waar de slachtoffers gevonden zijn en krijgt het gevoel dat het er niet pluis is. Ze neemt contact op met Steven die er van overtuigd is dat planten wezens zijn met bewustzijn. Zouden het de bomen zijn die haar verder kunnen helpen met haar zaak of is er nog meer verborgen in het bos?

 

Aziatische G