Huang Feihong Zhi Yingxiong You Meng (2014) 374/K6
Hongkong / China
Actie / Drama
131 minuten

geregisseerd door Roy Hin Yeung Chow
met Eddie Peng, Sammo Kam-Bo Hung en Boran Jing
In 1868 tijdens de Qing dynastie veroorzaakte de alom heersende corruptie menig lijden bij de plaatselijke bevolking. Een wees, Wong Fei Hung, wiens vader was vermoord door duistere krachten, trekt tegen de onrechtvaardigheid en corruptie ten strijde en zou een legende worden in de wereld van de martial arts.

 

Hae-jeok: Ba-da-ro Gan San-jeok (2014) 372/K6
Zuid-Korea
Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Seok-hoon Lee
met Nam-gil Kim, Ye-jin Son en Hae-jin Yoo

Korea tijdens de 14e eeuw. De koninklijke zegel van de keizer wordt gestolen tijdens een transport de nacht voor de oprichting van de Joseon-dynastie. Wanneer blijkt dat de zegel is opgeslokt door een gigantische walvis, geeft de keizer opdracht tot het terugkrijgen van de zegel. Kapitein Yeo-Wol wordt door de keizer verantwoordelijk gehouden voor het verliezen van de zegel en krijgt 10 dagen om deze terug te vinden voordat er consequenties zullen volgen. Maar met een enorme beloning voor iedereen die bereid is om de zegel te vinden, trekken ook talloze bendes van piraten en dieven erop uit. Onder hen ook de bandiet Jang Sa-Jung en zijn team van buitenbeentjes en de voormalig kapitein die door Yeo-Wol werd afgezet. De groeperingen zullen het moeten opnemen tegen elkaar en tegen de walvis die onder water loert...

 

Hua Pi 2 (2012) 291/K6
China
Mystery
131 minuten

geregisseerd door Wuershan
met Xun Zhou, Kun Chen en Wei Zhao

Volgens de traditionele kennis kan een demon menselijk worden wanneer een mens het vrijwillig zijn of haar hart aanbiedt. Deze transformatie zou de ultieme triomf betekenen voor de onderwereld. Xiaowei (Xun Zhou), een eeuwenoude geest van een vos, wordt uit haar bevroren staat bevrijd, verandert in een verleidster, consumeert levende harten om haar schoonheid te behouden en zoekt een manier om in een mens te kunnen veranderen. Ondertussen verbergt prinses Jing (Wei Zhao) haar ontsierde uiterlijk achter een gouden masker en is zij op zoek naar de enige man van zij hield; een bewaker die haar niet wist te beschermen, vele jaren geleden...

 

Hua Pi (2008) 242/K6
Singapore / China / Hongkong
Actie / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Gordon Chan
met Donnie Yen, Wei Zhao en Xun Zhou

Losjes gebaseerd op het boek "Painted Skin" van "Pu Songling" gaat het verhaal over een demonachtig beest die zich verbergt onder de mom van een getekende huid (Painted Skin). Het beest doet zich voor als een mooi meisje, wiens plan het is om het hart te stelen van een jongeman. Echter wordt zij gejaagd door twee jagers.

 

Hong Men Yan (2011) 18/K6
China
Drama
135 minuten

geregisseerd door Daniel Lee
met Leon Lai, Yifei Liu en Anthony Wong

Tijdens de eindperiode van de Qin-dynastie overheersen de rebellen en verandert de natie in n grote chaos. Liu Bang en Xiang Yu, die dienen onder Koning Huai, zijn de leiders van het rebellenleger die tijdens het veroveren van het hart van de Qin-dynastie gezworen broeders worden. Koning Huai, die zich bedreigd voelt door de kracht van zijn twee generaals, vormt een complot om de twee tegen elkaar op te zetten.

 

Hua Mulan (2009)  

Verenigde Staten / China
Avontuur / Drama

145 minuten

geregisseerd door Jingle Ma
met Wei Zhao, Kun Chen en Jun Hu

Hua Mulan is een doodnormale Chinese vrouw. Als er indringers in China komen sluipt ze weg van huis. Ze verkleedt zich als een man en sluit zich aan bij het leger, ondanks dat dit leger is alleen voor mannen bedoeld.

 

 

Hong Xiguan Zhi Shaolin Wu Zu (1994)

 

Hongkong
Actie
95 minuten

geregisseerd door Jing Wong en Corey Yuen
met Jet Li, Sung Young Chen en Chuen-Hua Chi

Als z'n vrouw en alle inwoners van het dorp op beestachtige wijze worden vermoord door Manchu terroristen, neemt meesterstrijder Kwun wraak met de enige overlevende van de slachting, zijn zoontje Ting. Zeven jaar lang weten ze het dodelijke leger voor te blijven. Dan komt Kwun vijf jonge Shaolin-meesters tegen die een gedetailleerde kaart op hun ruggen hebben getatoeerd. Deze kaart wijst de weg naar een onbetaalbare schat. Het duurt niet lang voor de Manchu hier achterkomt...

 

Hyeol-ui Nu (2005)  

Zuid-Korea
Misdaad / Mystery
119 minuten

geregisseerd door Dae-seung Kim
met Seung-won Cha, In-kwon Kim en Sung Ji

In de 19e eeuw heerst er tijdens het Chosun-tijdperk een afkeer tegen de Christenen. Een transportschip beladen met papier op weg naar het paleis brandt af en onderzoeker Won-kyu word op de zaak gezet. Al gauw volgt er een golf brute moorden. Een vloek van een Christen wiens familie zeven jaar geleden werd onthoofd, zou hier verantwoordelijk voor zijn.

 

Hana to Alice (2004)  

Japan
Drama / Romantiek
135 minuten

geregisseerd door Shunji Iwai
met Anne Suzuki, Y Aoi en Tomohiro Kaku

Hana (Anne Suzuki) en Alice (Y Aoi) zijn jeugdvriendinnen. Alice is een losbandige en vooral vrijzinnige dame. En Hana moet ten gevolge daarvan voortdurend de scherven oprapen. Maar Alice brengt haar ook goede dingen, zoals haar eerste grote liefde. Alice heeft zoals zij zelf zegt haar liefde op het eerste gezicht gezien, een high school leerling, en neemt de tegenstribbelende Hana op sleeptouw. Alice stelt haar zelfs voor om de vriend van haar vlam, Miyamoto (Tomohiro Kaku), als een kandidaat te zien voor haar zelf. En hoewel ze aanvankelijk helemaal geen interesse in hem heeft begint ze toch gevoelens voor hem te krijgen. Gevangen tussen liefde en vriendschap begint de relatie tussen Hana en Alice langzaam te veranderen op weg naar volwassenheid.

 

Huo Yuan Jia (2006)  

China / Hongkong / Verenigde Staten
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Ronny Yu
met Jet Li, Yong Dong en Betty Sun

Huo Yuanjia (Li) droomt er van om in de voetsporen van zijn vader te treden, en een net zo legendarische vechter in China te worden als hij ooit was. Nadat hij zijn doel heeft bereikt, zorgt een persoonlijke tragedie er voor dat hij jarenlang verdwijnt. Niemand hoort nog van hem, totdat hij ineens verschijnt op een internationaal toernooi.

 

Hyeongsa (2005)  
Zuid-Korea
Actie / Mystery
111 minuten

geregisseerd door Myung-se Lee
met Ji-won Ha, Sung-kee Ahn en Dong-won Kang

Het verhaal van The Duelist speelt zich af in het historische Korea en wordt verteld vanuit het perspectief van undercoveragenten. Een mysterieuze, gemaskerde man verspreidt nepgeld. En van de agenten volgt de man en ziet zijn gezicht. Hierop ontspint zich een kat en muisspel tussen de agenten en de man.

 

Aziatische I