Ip Man: The Final Fight (2013) 54/K6
Hongkong
Actie
102 minuten

geregisseerd door Herman Yau
met Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang en Anita Yuen

In het naoorlogse Hongkong wordt de legendarische Wing Chun Grootmeester Ip Man met tegenzin opgeroepen om nog één keer in actie te komen. Wat begint als een stel eenvoudige uitdagingen in kungfu stijl verplaatst zich al snel naar de duistere en gevaarlijke onderwereld van de Triads. Om zijn leven en zijn eer te verdedigen heeft hij geen andere keus dan voor de laatste keer het gevecht aan te gaan.

 

Ichi (2008)  

Japan
Actie
120 minuten

geregisseerd door Fumihiko Sori
met Haruka Ayase, Kazuma Chiba en Akira Emoto

Ichi is een blinde vrouw, die met haar shamisen van dorp naar dorp gaat. Daarnaast is ze ook erg goed met haar samoerai-zwaard. Dit komt goed uit, want ze krijgt te maken met de yakuza en andere criminelen.

 

 

Invisible Target (2007)  

Hongkong / China
Actie / Misdaad

130 Minutes

geregisseerd door Benny Chan
met Nicholas Tse, Shawn Yue en Jaycee Chan

Tien Yen Seng en zijn aanhangers beroven een beveiligingsbedrijf met behulp van explosieve apparatuur en het resultaat? Enorme explosies en veel doden. Ze vluchten met 100,000 Hongkongse dollars en schijnbaar is er geen spoor van terug te vinden. Zes maanden later houden agent Fong en zijn teamgenoten een verdachte wagen aan, die tevens bruut wordt aangevallen door Tien en zijn aanhangers. Oftewel Tien is terug gekeerd naar Hongkong, alleen met welk doel?

 

Aziatische J