Jin LÝng ShÝ San Chai (2011) 328/K6
China / Hongkong
Drama
146 minuten

geregisseerd door Yimou Zhang
met Christian Bale, Tong Dawei en Shigeo Kobayashi

'13 Flowers of Nanjing' is gesitueerd in 1937 in Nanjing in China tijdens de Sino-Japanse oorlog. Een stel dappere vluchtingen wordt opgevangen in een kerk. De groep, samengekomen door de verschrikkelijke chaos van de oorlog, riskeert hun leven voor de schoolkinderen van de kerk tijdens de gewelddadige invasie van de stad. Vanwege de enorme tegenslagen presenteert heldendom zich onder de minst waarschijnlijke individuen als ze moedig een weg vinden in de verradelijke omgeving om zichzelf en hun naasten te redden.

 

Jik Zin (2012) 579/K5
Hongkong / China
Actie / Drama
122 minuten

geregisseerd door Dante Lam
met Jay Chou, Nicholas Tse en Andy On

Beveiligingsagent Jon leeft in de overtuiging dat zijn vader en broer dood zijn. Dan krijgt hij een klus: een getuige moet van JordaniŰ naar Nederland getransporteerd worden, maar Jon wordt tijdens het transport neergeschoten. Een kogel komt in zijn hersenen vast zitten, zijn collega en verloofde Rita komt om en zijn collega Sean gaat er met de getuige vandoor. Jon overweegt om te stoppen met zijn werk, maar komt er dan achter dat zijn broer en vader nog in leven zijn. Hij gaat op zoek naar hen, maar dan blijkt dat zijn broer zijn brood verdient als huurling.

 

 

 

Jűsan-nin no Shikaku (2010) 403 /K5
Japan / Verenigd Koninkrijk
Actie
126 minuten / 141 minuten (director's cut)

geregisseerd door Takashi Miike
met K˘ji Yakusho, Yűsuke Iseya en Tsuyoshi Ihara

Ten tijde van het Shogunaat in Japan komen dertien samoerai samen, onder leiding van Shimada Shinzaemon. Zij bereiden een zelfmoordmissie voor om de wrede landheer van de Akashi-clan te vermoorden. Hij heeft namelijk verkracht en gemoord, maar staat nu op het punt een hoge positie in het Rijk te krijgen.

 

Jianyu (2010) 396/K5
China
Actie
117 minuten

geregisseerd door Chao-Bin Su en John Woo
met Michelle Yeoh, Woo-sung Jung en Kelly Lin

Een gepensioneerde huurmoordenares (Michelle Yeoh) wordt gedwongen haar rustige leventje op te geven als haar voormalige collega's naar haar op zoek zijn. Ze willen het lichaam van de Bodhidharma naar zijn laatste rustplaats brengen. Om het allemaal nog lastiger te maken komt ze er achter dat haar man de zoon is van ÚÚn van haar slachtoffers, en is hij wellicht op zoek naar wraak...

 

Jing Ke Ci Qin Wang (1999) 356/K5
China / Frankrijk / Japan
Drama
160 minuten

geregisseerd door Kaige Chen
met Li Gong, Fengyi Zhang en Zhou Sun

De leider van het koningkrijk Qin, wil de zes koningkrijken van China veroveren om ze te verenigen tot een groot en machtig land. Om zijn doel te bereiken gaat Ying over lijken en schrikt hij er niet voor terug een bloederig en brutaal terreur bewind te voeren. Diegene die hem hierbij helpt is zijn jeugdliefde Lady Zhao, die een ingenieus plan opzet om het koninkrijk Yan te veroveren. Wanneer Ying haar echter bedriegt en onverwacht Zhao binnenvalt, sluit Lady Zhao een verbond met Jing Ke, een dappere krijger en voormalig huurmoordenaar: samen met de prins van Yan proberen ze Qin tegen te houden in zijn allesvernietigende veroveringstocht.

 

Jin Yi Wei (2010) K5/62
Hongkong
Actie / Drama
108 minuten

geregisseerd door Daniel Lee
met Donnie Yen, Wei Zhao en Chun Wu

In veertiende-eeuws China worden straatkinderen gerecruteerd om ze op te leiden tot moordenaars. Ze brengen ze kunde bij met verschillende wapens zodat het experts worden in martelen en moorden. Deze groep, ook wel de Jinyiwei genoemd, is een machtig wapen van de keizer. Wanneer de boosaardige eunuch Jia steeds meer de macht overneemt, krijgt van deze eenheid Qing Long de opdracht om een lijst te stelen met namen van de mensen die de keizer nog steunen. Tijdens deze missie wordt Qing Long echter verraden...

 

Jing Mo Fung Wan: Chen Zhen (2010) 233/K5
China / Hongkong
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Wai-keung Lau
met Donnie Yen, Qi Shu en Anthony Wong Chau-Sang

In de jaren '20 van de vorige eeuw was Chen Zhen een mythische held die eigenhandig de onderwereld van Shanghai te lijf ging. Om daarna onder te duiken en dood te zijn gewaand. Zeven jaar later vestigt de rijke ondernemer Koo zich in Shanghai en bevriendt onmiddellijk de machtigste misdadigers. Koo blijkt niemand minder dan Chen Zhen te zijn die de onderwereld infiltreert en al snel een verbond ontdekt tussen de onderwereld uit Sjanghai en die uit Japan.

 

Jing Wu Jing Xiong (1994)  

Hongkong
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Gordon Chan
met Jet Li, Siu-hou Chin en Ada Choi

Wanneer Chen (Jet Li) ontdekt dat zijn leraar en mentor is vermoord, zweert hij wraak te nemen op zijn dood. Dan, met alle tegenslagen, zet hij alles op alles om wraak te kunnen nemen.
 

 

Jungcheon (2006)  

Zuid-Korea
Actie / Avontuur
105 minuten

geregisseerd door Dong-oh Jo
met Jun-ho Heo, Woo-sung Jung en Kwang-il Kim

Jungcheon speelt zich af in een fantasie wereld voor zielen die tijdens hun aardse leven gefaald hebben en er nog niet in geslaagd zijn te re´ncarneren. Deze film combineert verschillende thema's en genres zoals romantiek, fantasy, martial arts en de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad.

 

Jadesoturi (2006)  

Finland / Nederland / China / Estland
Actie / Fantasy
110 minuten

geregisseerd door Antti-Jussi Annila
met Taisheng Chen, Markku Peltola en Tommi Eronen

Jade Warrior gaat over een Finse jongen die erachter komt dat hij een re´ncarnatie is van een Chinese vechtheld. Omdat hij vroeger een opdracht niet goed heeft vervuld, is hij gedoemd elke keer als hij re´ncarneert weer de liefde van zijn leven te verliezen. De jongen besluit echter in zijn Chinese verleden te duiken en alsnog de confrontatie met zijn taak aan te gaan.

 

Aziatische K