Kundo: Age of the Rampant (2014) 290/K6
 

 

Kong Zi (2010) 452 /K5
China
Drama
125 minuten

geregisseerd door Mei Hu
met Yun-Fat Chow, Xun Zhou en Yi Lu

Gebaseerd op het leven van de legendarische Chinese sociale filosoof Confucius (551-479 voor de huidige jaartelling). In het tijdperk van de Chinese strijdende staten, toen talloze oorlogen werden gevoerd om de koninkrijken te verenigen, krijgt de koning van Lu om zijn macht te herwinnen hulp van de zeer invloedrijke filosoof Confucius. Deze gebruikt zijn intelligentie en charisma om de staat Lu te redden van innerlijk conflict en eeuwigdurende oorlog. Echter, de politieke machten binnen de staat beginnen zich bedreigd te voelen door de filosoof, uit angst dat zij hun controle over de marionet-koning kunnen verliezen. Confucius gaat vrijwillig in ballingschap, waarbij hij van staat tot staat zwerft zonder zijn idealen voor vrede en harmonie te verliezen.

 

Kamui Gaiden (2009) 76/K5
Japan
Drama / Actie
120 minuten

geregisseerd door Yoichi Sai
met Ken'ichi Matsuyama, Ekin Cheng en Koyuki

Kamui is een ninja die op de vlucht is voor de wereld van de ninja, die gebonden is aan regels, en op zoek is naar ware vrijheid. Daarnaast is hij opgezadeld met het feit dat alle geheimen van de ninja binnen die wereld moeten blijven. Geboren als een ninja betekent doodgaan als een ninja. Dit brengt hem in constante gevechten met de andere ninja's. Hij kent geen vertrouwen en geen liefde. Een ongeluk brengt hem naar een oud vissersdorpje, waar hij leert om te vertrouwen en liefde voor de medemens te hebben. Zijn achtervolgers hebben echter een grote val voor Kamui uitgezet.

 

Khunsuk (2003)  

Thailand
Actie / Oorlog
125 minuten

geregisseerd door Tanit Jitnukul
met Woravit Kaewphet, Poomarin Janjit en Jaran Ngamdee

Een jonge wapensmid droomt ervan om een soldaat te worden, en weet via connecties in het leger te komen. Eenmaal in het leger wordt hij echter verliefd op een vrouw uit een hogere sociale klasse die ook nog eens getrouwd is met een sergeant ... een conflict is het resultaat.
 

 

Khon Len Khong (2004)  

Thailand
Horror / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Tanit Jitnukul
met Supaksork Chaimongkol, Somchai Sathutham en Arisa Will

Een mysterieuze en gruwelijke moord op een welgestelde familie houdt de bevolking in haar greep. Vreemd genoeg liet de moordenaar geen enkel spoor na, waardoor het vermoeden leeft dat de moord verwant is aan het lugubere 'Art of the Devil'. Dit is een vorm van occulte magie die het slachtoffer door fysieke en geestelijke kwellingen uiteindelijk een afschuwelijke dood laat sterven. Wanneer de erfgenamen het huis betrekken gebeuren er de meest vreemde dingen en de familieleden worden één voor één afgeslacht. Een reporter besluit de gebeurtenissen te onderzoeken. Maar wanneer deze hem leiden naar een mooie, fragiele vrouw, vraagt hij zich af hoe hij kan bewijzen dat zij het is die de duivel bespeelt...

 

Kerd Ma Lui (2004)

 

Thailand
Actie
90 minuten

geregisseerd door Panna Rittikrai
met Piyapong Piew-on, Amornthep Waewsang en Suebsak Pansueb

Tijdens een drugraid verliest special agent Deaw zijn overste en beste vriend major Puntakarn. Het brein achter de drugdeal, de beruchte drugsbaron Generaal Yang, belandt achter de tralies. De getraumatiseerde Deaw neemt noodgedwongen vrij van het politiecorps. Samen met zijn zus Nui en een team Olympische atleten bezoekt hij een dorpje dichtbij de Thais-Birmese grens. Maar kort na hun aankomst wordt het dorpje overspoeld door guerilla's. Gewapend met een nucleaire raket, houden zij de inwoners gegijzeld en eisen de onmiddellijke vrijlating van Generaal Yang. Met een nucleaire dreiging gericht op Bangkok en de minuten die stevig wegtikken, is het aan Deaw, diens zus en de elite-atleten om met hun unieke vaardigheden terug te vechten voordat het voor iedereen te laat is.

 

Kataude Mashin Gâru (2008)  

Japan
Actie / Horror
96 minuten

geregisseerd door Noboru Iguchi
met Asami, Demo Tanaka en Minase Yashiro

Het schoolmeisje Ami besluit om wraak te nemen op een bende vechtersbazen die verantwoordelijk is voor de dood van haar broertje. Ze wordt echter gevangen genomen door de gangsters die haar martelen en haar arm afhakken. Met behulp van een handige automonteur vervangt ze haar afgehakte arm door een machinegeweer en gaat ze achter de misdadigers aan.

 

Taitei no Ken (2007)  

Japan
Actie / Fantasy
110 minuten

geregisseerd door Yukihiko Tsutsumi
met Hiroshi Abe, Kenichi Endo en Masakatsu Funaki

De 'Oriharukon', een zwaard gemaakt van mysterieuze metalen valt in de handen van de samoerai Gentaro en hij komt erachter dat het een van de drie wapens is van God. Terwijl vijanden hem van alle kanten aanvallen, leert Gentaro het zwaard te beheersen en is hij meedogenloos tegen iedereen die in zijn weg staat.

 

Kung Fu (2004)  

China / Hongkong
Actie / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Stephen Chow
met Stephen Chow, Hsiao Liang en Wah Yuen

Kanton, China, jaren '40. Sing wil wanhopig lid worden van Hong Kong’s meest beruchte gangsterbende, de Axe Gang, maar hij kan niet eens een mes hanteren. De bende is van plan hun territorium uit te breiden en werpt een begerig oog op Pig’s Sty Alley, een heilige straat bevolkt door een heel arsenaal excentrieke karakters. Enkelen van hen zijn zelfs kung fu meesters in vermomming en wanneer ze de bende op hun donder geven, gaan de poppen aan het dansen. De Axe Gang zet druk op de ketel en stuurt steeds dodelijker vechtersbazen op hen af. Het gevecht escaleert al spoedig tot letterlijk waanzinnige hoogten.

 

Kinta (2008)  

Maleisië
Actie
92 minuten

geregisseerd door C.L. Hor
met Ho Ro Bin, Shawn Lee en David Bao

Weggedreven uit zijn vaderland gaat Chen Long Fei zijn geluk testen in Kinta. Terwijl hij hier ondergedoken zit, probeert hij de mijnwerkers te helpen die onderdrukt worden door He De Paddock in het dorpje Shaung Xi. Met enkele andere topvechters gaan ze samen met de mijnwerkers rebelleren voor meer gerechtvaardigdheid.

 

Aziatische L