Last Supper,The (2012) 578/K5
China
Actie
117 minuten

geregisseerd door Chuan Lu
met Ye Liu, Daniel Wu en Chen Chang

Het verhaal over twee strijdende generaals, Liu Bang (Ye Liu) en Xiang Yu (Daniel Wu), die vechten om de heerschappij te krijgen over China aan het einde van de Qin-dynastie. Tijdens het legendarische feest in Hong Gate in 206 voor Christus nodigt Xiang zijn rivaal Liu uit voor een diner, met de bedoeling om hem te vermoorden.

 

Legendary Amazons (2011) 451 /K5

China
Oorlog

107 minuten

geregisseerd door Frankie Chan
met Richie Ren, Cecilia Cheung en Xiaoqing Liu

China, de elfde eeuw. Keizer Renzong van de Song-dynastie heeft de macht over het land. Yang Zongbao is de laatst overgeblevene van de Yang-clan, die de Song-dynastie beschermd heeft tegen indringers. Wanneer de Song-dynastie aangevallen wordt door een rivaliserende staat, sterft Yang op tragische wijze in een gevecht. Mu Guiying, de vrouw van Yang, besluit samen met andere vrouwen van overleden strijders mee te vechten.

 

Long Men Fei Jia (2011) 444 /K5
China
Actie / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Jet Li, Michael Jai White en Siu-Wong Fan

Chow Wai On is een zwaardvechter van de Ming-dynastie, die geboren werd in een rijke familie. Hij leeft op gespannen voet met Yu Hua-Tian, een kwade op macht beluste eunuch - een man die gecastreerd werd om politieke redenen. Uiteindelijk kruisen deze twee tegenstanders het pad van Lin Yan-Qiu bij de Dragon Gate Inn, waar het tot een climax komt.

 

Lost Empire, The (2001)  

Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Fantasy
164 minuten

geregisseerd door Peter MacDonald
met Thomas Gibson, Russell Wong en Bai Ling

De Amerikaanse geleerde Nick Orton ontmoet tijdens archeologische opgravingen in China de betoverende godin Kwan Ying, die naar hem is gestuurd met een boodschap van de Terracotta Warriors. Nick is uitverkoren om het beroemde manuscript van de 16de eeuwse Chinese klassieker ‘Journey to the West’ te redden uit de handen van een groep demonen, die ook de schrijver van het manuscript, Chang-En Wu, gevangen houden. Hij moet deze taak volbrengen binnen de drie dagen, anders betekent dit het einde van de wereld.

 

Lung Fu Moon (2006)  

Hongkong
Actie

98 minuten

geregisseerd door Wilson Yip
met Donnie Yen, Nicholas Tse en Shawn Yue

Dragon Tiger Gate is een martial arts-academie, opgericht door de drie jongeren Tiger Huang, Dragon Huang en Dragon Shi. Ze zijn als weeskinderen geadopteerd door door kung-fu meester Huang. De drie doen mee aan een groots internationaal kung-fu spektakel op Cheung Chu eiland. Daar moeten ze het onder meer opnemen tegen de sadistische megalomaan Shibumi.

 

Long Khong (2005)  
Thailand
Horror
100 minuten

geregisseerd door Pasith Buranajan en Kongkiat Khomsiri
met Napakpapha Nakprasitte, Akarin Siwapornpitak en Namo Tongkumnerd

Wanneer een reünie van zes vrienden begint, worden ze achtervolgd door een duivelse wereld van zwarte magie en ondergang. Waar de horror begon, gaat deze verder op de zes levens, zonder hen enige kans op verlossing te gunnen.

 

Aziatische M