Memories of the Sword (2015) 409/K7
Zuid-Korea
Actie / Drama
121 minuten

geregisseerd door Heung-Sik Park
met Byung-hun Lee, Do-yeon Jeon en Go-eun Kim

Drie strijders, Poong-chun, Wol-so, en Yu-baek committeren zich aan een strijd tegen de incompetente koning. Maar het verraad van Yu-Baek leidt tot de dood van Poong-chun, waarop Wol-so verdwijnt met de jonge dochter van Poong-chun: Hong-yi. Achttien jaar later wordt Wol-so verlaten door Hong-yi, die van plan is wraak te nemen op zowel Wol-so als Yu-baek.

 

Myeong-Ryang (2014) 371/K6
Zuid-Korea
Oorlog
126 minuten

geregisseerd door Han-min Kim
met Min-sik Choi, Ryu Seung-Ryong en Ku Jin

1597. De Joseon dynastie kreunt al zes jaar onder de Japanse aanvallen. Wanneer de natie geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van het verlies als de Japanse militairen onbevreesd naar de hoofdstad oprukken, wordt admiraal Yi herbenoemd als hoofd van de oorlogsvloot. Hij verzamelt een groep sterke soldaten om het land te verdedigen tegen de Japanse aanvallers. De Japanse generaal Kurushima, berucht om zijn wrede persoonlijkheid en slimme strategieŽn, reageert door het vernietigen van Joseon's laatste hoop, het 'Schildpadschip'. Met slechts 12 oorlogsschepen en een leger van dubieuze soldaten, moet admiraal Yi het nu opnemen tegen 330 Japanse slagschepen in de 'Slag van Myeong-Nyang'.

 

Man with the Iron Fists,The (2012) 508 /K5
Verenigde Staten
Actie
96 minuten

geregisseerd door RZA
met RZA, Russell Crowe en Lucy Liu

Het verhaal draait rond een zwarte smid (RZA), die wapens smeedt voor de bewoners van een afgelegen dorpje in feodaal China. Wanneer een transport met goud in de buurt van het dorpje wordt ontdekt, wil iedereen vechten om ook maar wat van deze buit mee te pikken, zo ook de Europese Jackknife (Russell Crowe). Het is aan de 'Lion Clan' om deze buit van de keizer te beschermen. Dit met alle gewelddadige gevolgen vandien.

 

Mo Hup Leung Juk (2008)  

Hongkong
Actie / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Jingle Ma
met Charlene Choi, Chun Wu en Ge Hu

Liang is zeer goed in het beoefenen van martial arts en woont in de bergen. Zijn meester draagt hem op voor een jonge vrouw, genaamd Zhu, te zorgen. Zhu komt uit een rijke familie en is vermomd als man, zodat ze veilig is. Het blijkt dat Zhu's vader haar beloofd heeft aan een generaal, maar Zhu is verliefd op Liang. Ze gaan dan ook een pijnlijke strijd tegemoet.

 

Mo Gong (2006)  

China / Japan / Zuid-Korea / Hongkong
Actie / Drama
133 minuten

geregisseerd door Chi Leung 'Jacob' Cheung
met Andy Lau, Sung-kee Ahn en Zhiwen Wang

China, het jaar 370. Het land is opgedeeld in zeven kleinere staten, waaronder de stadsstaat Liang. De wrede Xiang Yangzhong, leider van het grotere land Zhao, geeft het bevel Liang in te nemen. Het volk van Liang krijgt echter de steun van Ge Li, een vermaarde en mysterieuze krijger die hun enige hoop is tegen de terreur van Zhao.

 

Mysterious Island (2005)  

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
164 minuten (miniserie)

geregisseerd door Russell Mulcahy
met Patrick Stewart, Kyle MacLachlan en Roy Marsden

Het verhaal gaat over veroordeelden die met een ballon uit een Zuidelijke gevangenis ontsnappen, vervolgens afdrijven en een niet in kaart gebracht eiland aandoen, waar gigantische dieren leven. Naar het boek van Jules Verne.

 

Masuuruhiito (2002)  

Japan
Actie / Avontuur
93 minuten

geregisseerd door Ten Shimoyama
met Kane Kosugi, Sho Aikawa en Masaya Kato

Het is 2009. Joe Jinno, een Navy Seal met autoriteitsproblemen, wordt samen met detective Katsuragi naar Tokio gezonden om de distributie van de nieuwste illegale drug Blood Heat te stoppen. Maar Katsuragi wordt door de drugsbaas Rai Kenjin in de Muscle Dome geworpen. De Muscle Dome is een arena des doods, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Nadat Katsuragi door zijn tegenstander is vermoord, verklaart Joe de oorlog aan het drugskartel en aan Rai Kenjin.

 

Musa (2001)  

Zuid-Korea / China
Drama / Oorlog
158 minuten

geregisseerd door Sung-su Kim (I)
met Woo-sung Jung, Sung-kee Ahn en Ziyi Zhang

Koryo, 1375. China bevindt zich in een overgangsfase na de machtsovername door de Ming-Dynastie. Om vreedzame betrekkingen met de nieuwe bewindvoerders te stimuleren, wordt een delegatie diplomaten en soldaten afgevaardigd. Onderweg loopt men in een hinderlaag van aanhangers van de verdreven Yuan-Dynastie. Onder aanvoering van generaal Choi Jung komen de overlevenden er vervolgens achter dat Ming-Prinses Puyong is ontvoerd.

 

Mists of Avalon, The (2001)  

TsjechiŽ / Duitsland / Verenigde Staten
Drama / Fantasy
183 minuten (miniserie)

geregisseerd door Uli Edel
met Anjelica Huston, Joan Allen en Julianna Margulies

The Mists of Avalon, gebaseerd op de bestseller van de schrijfster Marion Zimmer Bradley, vertelt het verhaal van de vrouwen in Arthurs rijk. Zijn moeder Igraine, zijn halfzus Morgraine, zijn tante Viviane, the Lady of the Lake en natuurlijk zijn vrouw Guinevere spelen een rol in de film waarin de strijd tussen het christendom en het heidendom centraal staat.

 

Muk Gong (2006)  

China / Japan / Zuid-Korea / Hongkong
Actie / Drama
133 minuten

geregisseerd door Chi Leung 'Jacob' Cheung
met Andy Lau, Sung-kee Ahn en Zhiwen Wang

China, het jaar 370. Het land is opgedeeld in zeven kleinere staten, waaronder de stadsstaat Liang. De wrede Xiang Yangzhong, leider van het grotere land Zhao, geeft het bevel Liang in te nemen. Het volk van Liang krijgt echter de steun van GeLi, een vermaarde en mysterieuze krijger die hun enige hoop is tegen de terreur van Zhao.

 

Muyeong Geom (2005)  
Zuid-Korea / Verenigde Staten
Actie / Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Young-jun Kim
met Seo-jin Lee, So-yi Yoon en Ki-yong Lee

Wanneer zijn vader vermoord wordt, zweert Gunhwapyeong van de Killer Blade Army wraak en vermoordt hij al de Balhae prinsen, althans dat denkt hij. Maar dan komt hij erachter dat er nog een prins over is. Prins Jeonghyeon was verbannen vanwege een politieke vete en zit nog steeds ondergedoken. Voor Yeon Soha de taak om hem op te sporen en veilig thuis te brengen zodat hij de koning kan worden over Balhae, maar dat wordt haar echter niet makkelijk gemaakt, want onderweg stuit ze op verzet van Gunhwapyeong's handlangers, waaronder de koelbloedige maar bloedmooie Maeyoungok. Zullen ze het overleven?

 

Aziatische N