Once Upon a Time in Vietnam (2013) 248/K6
Vietnam
Actie
107 minuten

geregisseerd door Dustin Nguyen
met Dustin Nguyen, Thanh Van Ngo en Roger Yuan

Dao, commandant in het keizerlijk Vietnamees leger, is op zoek naar deserteurs. Tijdens zijn missie vindt hij zich terug te midden van een dodelijk conflict tussen een tirannieke gangsterbaas en het vredige dorp dat hij onderdrukt.

 

Ong Bak 3 (2010) 80/K5

Thailand
Actie

100 minuten

geregisseerd door Tony Jaa en Panna Rittikrai
met Tony Jaa, Saranyu Wonggrajang en Primrata Dechudom

Tien (Tony Jaa) verloor zijn vechtvaardigheden en tevens zijn geliefde stiefvader, bij de Garuda's Wing na een aanval onder leiding van Jom Rachan. Met de hulp van Pim wordt hij weer tot leven gewekt, samen met Mhen en de rest van de dorpsbewoners van Kana Khone. Als Tien dan eindelijk klaar is om zijn doel te bereiken, worden zijn vaardigheden opnieuw op de proef gesteld, als een aantal van zijn rivalen verschijnen om de klus voor eens en altijd te klaren.

 

Ong Bak 2 (2008) 18/K5
Thailand
Actie
110 minuten

geregisseerd door Tony Jaa en Panna Rittikrai
met Tony Jaa, Pongpat Wachirabunjong en Nirut Sirichanya

Teean is de zoon van één van de vier politieke leiders. Vanwege onrustigheid wordt hij door zijn vader en moeder achtergelaten bij een traditionele dansschool, om zo zijn veiligheid zeker te stellen. Op een dag wordt deze dansschool aangevallen en ziet Teean hoe zijn vader en moeder vermoord worden. Hij vlucht de bossen in en wordt uiteindelijk als slaaf gevangen genomen door een handelaar. Hiervandaan wordt hij bevrijd door de piratenclan genaamd Pha Peek Krut. De leider Cher Nung ontfermt zich over Teean en hier leert hij de kunst van het vechten

 

Ong-Bak (2003)  

Thailand
Actie / Avontuur
105 minuten

geregisseerd door Prachya Pinkaew
met Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao en Pumwaree Yodkamol

De 'Ong-Bak' is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad. Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van een Boeddhabeeld terughalen. Om het hoofd van de Boeddha terug te winnen moet Ting zich in illegale straatgevechten meten met locale maar ook buitenlandse tegenstanders. Zijn superieure technieken maken hem al snel tot een kampioen en wanneer hem beloofd wordt dat hij het hoofd van Ong-Bak terugkrijgt, is hij zelfs bereid neer te gaan in een gevecht tegen de Birmese bokser Saming.

 

Aziatische P