Painted Skin: The Resurrection (2012) 505 /K5
China
Mystery
131 minuten

geregisseerd door Wuershan
met Xun Zhou, Kun Chen en Wei Zhao

Volgens de traditionele kennis kan een demon menselijk worden wanneer een mens het vrijwillig zijn of haar hart aanbiedt. Deze transformatie zou de ultieme triomf betekenen voor de onderwereld. Xiaowei (Xun Zhou), een eeuwenoude geest van een vos, wordt uit haar bevroren staat bevrijd, verandert in een verleidster, consumeert levende harten om haar schoonheid te behouden en zoekt een manier om in een mens te kunnen veranderen. Ondertussen verbergt prinses Jing (Wei Zhao) haar ontsierde uiterlijk achter een gouden masker en is zij op zoek naar de enige man van zij hield; een bewaker die haar niet wist te beschermen, vele jaren geleden...

 

Pirates Of Langasuka The (2009) K4/212

Thais / Duits

Actie / Avontuur / Fantasiefilm
114 minuten

 

Middeleeuwse piraten, geheimzinnige tovenaars, reusachtige kanonnen, bombastische zeeslagen en fantastische onderwaterscènes herinneren aan voorlopers van het genre als "Pirates of the Caribbean" echter in deze film hebben ze toch een eigen dynamiek en fascinatie. Een kostbaar productie ontwerp, eersteklas kostuums, pakkende actiescènes, realistische thaiboksgevechten en een werkelijk adembenemende zeeslag aan het eind bewijzen dat de hoge productiekosten van 20 miljoen dollar goed besteed zijn. De kleine havenstad Langkasuka - geregeerd door prinses Raja Hijau - wordt door opstandige piraten, aangevoerd door de zwarte magiër ’Black Raven’, brutaal aangevallen. Hoewel prinses Hijau door de ervaren krijger Yarang en het grote leger van prins Pahang wordt beschermd, kan ze zich maar tijdelijk tegen de zware aanvallen van de piraten weren. Alleen het geheimzinnige ’grote kanon’ dat diep op de zeebodem voor de baai van Langkasuka ligt, kan een van beide partijen de beslissende slag bezorgen. Wie deze bezit, zal over het land regeren. De enige mogelijkheid daartoe zijn de bovennatuurlijke krachten van ’Du-lum’: een magie die de menselijke krachten met die van de zeewezens verenigt en het buitengewone vermogen bezit om het ’grote kanon’ naar de oppervlakte te halen. Zowel prinses Hijau als de piraten rond ’Black Raven’ hebben dringend de hulp nodig van een ’Du-lum’ meester om de beslissende slag te kunnen winnen.

 

Pi Li Shi Jie (1985) K3/473

Hongkong
Actie
90 minuten

geregisseerd door Chia-Liang Liu
met Hou Hsiao, Li-Li Li en Chia Hui Liu

Wanneer Fong Sai Yuk de woede van de Machu-bende op zijn hals haalt, stuurt zijn vader, uit angst voor represailles, Fong en twee andere zoons naar een Shaolin-tempel, waar de bende zijn zoons geen kwaad kan doen. In de tempel blijken de broers echter niet zo veilig als hij dacht.

 

Aziatische R