Shen Hua (2005) 292/K6
China / Hongkong
Actie / Avontuur
118 minuten

geregisseerd door Stanley Tong
met Jackie Chan, Tony Leung Ka Fai en Mallika Sherawat

Een befaamd archeoloog en avonturier wordt plotseling naar het verleden getransporteerd. Hier komt hij in een vorig leven terecht, zo'n 2000 jaar terug, wanneer hij een strijder in de Qin-dynastie is. Hij zal hier op zoek moeten gaan naar een waardevolle schat.

 

Saving General Yang (2013) 16/K6
Hongkong
Actie / Thriller
102 minuten

geregisseerd door Ronny Yu
met Ekin Cheng, Fan Xu en Raymond Lam

Het verhaal over de Yang familie is al honderden jaren bekend binnen de Chinese gemeenschap. Jaren waren zij loyaal aan elkaar, en aan hun erfgenamen. Allemaal maakten ze gebruik van hun macht om te vechten. Zo moeten de zeven zonen onder leiding van de charismatische leider Yang Ye het volk beschermen tegen een invasie van de buurlanden. Als de situatie escaleert worden de zonen gedwongen de handen in elkaar te slaan om hun vader te redden. Samen met 3000 soldaten trekken ze ten oorlog tegen de noordelijke nomadische natie Liao.

 

Saam Gwok Dzi Gin Lung Se Gap (2008) 577/K5
China / Hongkong / Zuid-Korea
Actie / Oorlog
102 minuten

geregisseerd door Daniel Lee
met Andy Lau, Maggie Q en Sammo Hung Kam-Bo

China, het jaar 218. Zhao (Andy Lau) brengt gehoor aan de oproep tot vervulling van zijn plicht als soldaat in een land dat uiteen is gevallen in de drie koninkrijken Wu, Shu en Wei. Al snel stijgt zijn rang als soldaat door zijn moedige optreden. Niet lang daarna wordt hij officier, bevelen uitdelend aan een enorm leger dat het land moet bevrijden van de beruchte krijgsheren. Zhao's heldhaftige optreden dat tot doel heeft de natie te herenigen wordt legendarisch. Wanneer een pas gekroonde koning tot het besluit komt dat de vrede alleen bereikt kan worden door alle krijgsheren voor altijd te verslaan, maakt de inmiddels op leeftijd gekomen Zhao zich op voor een laatste grote campagne. Een campagne die hem onder meer brengt tegenover de strijdlustige kleindochter Cao Ying (Maggie Q) van de militaire strateeg en politicus Cao Cao, die hij ooit al eens eerder in een slag heeft verslagen. Gebaseerd op de novel "Romance of the Three Kingdoms", een 600 jaar oud boek van de schrijver Luo Guangzhong.

 

Si Da Ming Bu (2012) 535 /K5
China
Actie
118 minuten

geregisseerd door Gordon Chan en Janet Chun
met Deng Chao, Liu Yi-Fei en Ngai Sing

Een undercover agent wordt door zijn corrupte chef aangewezen om te infiltreren bij een rivaliserende dienst en hun onderzoek naar vals geld te saboteren. Hij ontdekt echter het werkelijke plan van de vervalser: het omver werpen van de hoofdstad. Niet door het te overspoelen met vals geld, maar met een leger van zombies.

 

Sŕidékč Balái (2011) 449/450 /K5
Taiwan
Drama / Actie
276 minuten

geregisseerd door Te-Sheng Wei
met Da-Ching, Umin Boya en Landy Wen

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de "Warriors of the Rainbow: Seediq Bale" in de jaren dertig van de vorige eeuw in Formosa (het huidige Taiwan). De Seediq-stam, onder leiding van de krijgsheer Mouna Rudo, neemt het met 300 krijgers op tegen het oppermachtige Japanse leger dat het tienvoudige aan manschappen beschikbaar heeft. Met oude geweren, speren en minimale middelen strijden ze gedurende twee weken voor hun land, hun eer en waardigheid.

 

Samurai Ayothaya (2010) 347/K5
Thailand
Actie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Nopporn Watin
met Kanokkorn Jaicheun, Seki Oseki en Sorapong Chatree

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Yamada Nagamasa, een Japanse krijger die in de 16e eeuw naar Ayothaya ging en er soldaat werd in het leger van koning Naresuan. Na de oorlog met Burma blijft het in Ayothaya onrustig, omdat een groep mysterieuze mannen de stad heeft geterroriseerd en geplunderd. Yamada gaat achter hun aan en komt er achter dat de mannen opstandige Japanse samoerai zijn. Nu moet hij zijn eigen landgenoten bevechten.

 

Shaolin (2011) 317K5
Hongkong / China
Actie / Drama
131 minuten

geregisseerd door Benny Chan
met Jackie Chan, Andy Lau en Bingbing Fan

China is ondergedompeld in strijd als feodale krijgsheren al vechtend proberen hun macht uit te breiden in de naburige landen. Gevoed door zijn succes op het slagveld, spot de jonge en arrogante Hao Jie met één van de Shaolin-meesters wanneer hij deze verslaat tijdens een duel. Maar hoogmoed komt voor de val. Als zijn eigen familie wordt uitgemoord door een rivaliserende krijgsheer, is Hao gedwongen om zijn toevlucht te nemen bij monniken. Als de burgerlijke onrust stijgt en de mensen beginnen te lijden, besluiten Hao en de Shaolin-meesters om zich samen te wapenen tegen het kwaad van de krijgsheren. Ze lanceren een gedurfd plan om de mensen te redden en te vluchten!

 

Shi Yue Wei Cheng (2009) 214K5
China / Hongkong
Actie / Drama
138 minuten

geregisseerd door Teddy Chan
met Donnie Yen, Cung Le en Tony Leung Ka Fai

De film gaat over een groep experts op het gebied van vechtsport. Zij krijgen de taak Dr. Sun Yat-sen (een hoge Chinees), te beschermen, terwijl hij een bezoek brengt aan Hongkong. Hij is namelijk het doelwit van een moordaanslag.

 

Su Qi-Er (2010) 1/K5
China
Actie
116 minuten

geregisseerd door Woo-ping Yuen
met Man Cheuk Chiu, Michelle Yeoh en Jay Chou

Su Qi-Er is een steenrijke afstammeling van de Qing-dynastie, die valselijk beschuldigd wordt en ten gevolge daarvan zijn bezittingen en status verliest. Eenmaal op straat terecht gekomen wijdt hij zijn leven aan de martial arts en ontpopt zich tot een eerzame held, die al snel de 'Koning van de Bedelaars' wordt genoemd.

 

Sword with No Name,The (2009)

478/K4

Zuid-Korea
Actie
123 minuten

geregisseerd door Yong-gyun Kim
met Jae-woong Choi, Seung-woo Cho en In-gu Heo

Moo Myeong is een premiejager die zijn leven volledig te dienste stelt van zijn keizerin Myeonseong. Als gemalin van keizer Gojong wordt zij in de Koreaanse geschiedenis gezien als een nationale heldin, die actief betrokken was bij de politiek en diplomatie om Korea te moderniseren en het Japanse imperialisme te doorstaan. De premiejager Moo Myeong leeft van dag tot dag, door het oppakken van vluchtelingen, maar zijn leven veranderd voorgoed als hij verliefd wordt op de bloedmooie Ja Yeong. Zij is echter voorzien als volgende koningin van Joseon en daarom trekt zij een paar jaar later in in het paleis, waar de dolverliefde Moo Myeong haar volgt. Hij voegt zich bij de koninklijke wacht om haar te beschermen. Hij blijft loyaal aan haar zijde als zij de hofpolitiek stuurt en later op de troon belandt als volgende 'Keizerin van de Joseondynastie '

 

Ssang-hwa-jeom (2008) K4/401

Zuid-Korea
Drama
133 minuten

geregisseerd door Ha Yu
met Jin-mo Joo, In-seong Jo en Ji-hyo Song

Tegen het einde van het Goreyo-tijdperk tracht de koning van de Goreyo-dynastie de Chinese overheersing door de Yuan-dynastie (Mongolen) van zich af te schudden en een echte onafhankelijke staat te stichten. Van jongs af aan worden jongeren getraind voor zijn paleiswacht van 36 jonge soldaten. Een van hen, Hong-rim, wordt niet alleen de militaire commandant van dit elitecorps maar ook de minnaar van de koning. Wanneer de koningin, een prinses van de Yuan-dynastie, maar niet in verwachting raakt, besluit de koning dat zijn minnaar met haar het bed moet delen om voor hem een troonopvolger te verwekken. Diens aanvankelijke tegenzin slaat al gauw om, met alle gevolgen van dien voor het drietal direct betrokkenen

 

Siyama (2008) K3/129

Thailand
Actie / Avontuur
107 minuten

geregisseerd door Preecha Songsakul
met Than Thanakorn, Nattanun Jantarawetch en Thitima Maliwan

Drie jongelingen uit het heden zijn voorbestemd om terug in de tijd te reizen door een tijdspoort, naar een oude vergeten stad. Het is in een tijdperk van burgeroorlogen die zich afspelen in het toenmalige Siam, waar het voornaamste gevecht zich afspeelt rond de hoofdstad Ayuthaya. Een kleine stad dreigt veroverd te worden en de regering afgezet. Het bloedvergieten staat op punt zich te verspreiden, als een kleine groep van stedelingen die loyaal aan hun land zijn, zich voorbereiden om tot de dood te strijden met de rebelerende troepen die onder leiding staan van Ong Mien. Siyama, dat geleid wordt door Kru Jom, gebruikt religieuze toverkrachten om zijn kleine stad te beschermen. Die is gelegen aan een diepe ravijn en wordt slechts bevolkt door een duizendtal inwoners en er zijn slechts tweehonderd huizen. Doordat Ong Mien de keuze maakt om door het stadje te trekken, wordt Siyama een hindernis voor zijn gevaarlijke militaire moordbrigades. Anna, Gif en Bote, worden uit het hedendaagse Bangkok door de tijdspoort geslingerd, pal in de oorlog van wat in die tijd Siam wordt genoemd.

 

Sui Woo Juen (1972)  

Hongkong
Actie / Drama
120 minuten

geregisseerd door Cheh Chang, Hsueh Li Pao en Ma Wu
met David Chiang, Lung Ti en Toshio Kurosawa

Epische verfilming van een fragment van het klassieke Chinese literaire werk 'The Water Margin'. Een aantal samenzweerders binnen de Sung-dynastie huren de krijgsheer Golden Spear in om een bepalende figuur van een naburige clan, de Liang Shan, te vermoorden. De clansleden, inmiddels gebrandmerkt als bandieten, zweren bij een bloedwraak en zoeken contact met een krijger met gelijkwaardige vaardigheden, Jade Dragon, die echter wordt gearresteerd door het verraad van zijn overspelige vrouw en haar minnaar, vanwege vermeende samenspanning met bandieten. Aan zijn pupil de taak naar de Liang Shan te reizen om hulp te in roepen van de clan en zijn ter dood veroordeelde meester te redden.

 

Suriyothai (2001) K3/493

Thailand
Actie / Drama
185 minuten

geregisseerd door Chatrichalerm Yukol
met M.L. Piyapas Bhirombhakdi, Johnny Enfone en Sorapong Chatree

In de zestiende eeuw, toen Thailand met een burgeroorlog en een Burmese invasie te maken kreeg, stond een mooie prinses op om haar volk en het rijk van Ayothaya te verdedigen.

 

 

Shi Mian Mai Fu (2004)  

China / Hongkong
Actie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Yimou Zhang
met Takeshi Kaneshiro, Andy Lau en Ziyi Zhang

Het verhaal speelt zich af in het China van de 9de eeuw. De twee soldaten Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) krijgen de opdracht om de leider van het “House of Flying Daggers”, een revolutionaire groepering, op te sporen. Leo denkt dat Mei (Zhang Ziyi) , een mooie blinde danseres, de dochter van deze leider is. Om haar vertrouwen te winnen gaat Jin undercover. Hij doet zich voor als een sympathisant voor hun zaak. Samen vertrekken ze naar het hoofdkwartier van het “House of Flying Daggers”. Wat echter niemand kon voorzien is dat Mei en Jin onderweg verliefd op elkaar worden. Wanneer Jin dan om Mei te beschermen zijn eigen soldaten moet vermoorden en Mei wordt opgedragen Jin te vermoorden, staan ze door hun verdeelde loyaliteiten voor een zwaar dilemma. 

 

Sky High (2003)  

Japan
Horror / Fantasy
122 minuten

geregisseerd door Ryuhei Kitamura en Norio Tsuruta
met Takao Osawa, Yumiko Shaku en Shosuke Tanihara

De dood is niet het einde, vooral voor zij die omkwamen in gewelddadige omstandigheden zoals moord of zelfmoord. Aan de Poort van de Wraak, die zich bevindt tussen Hemel en Aarde, hebben zij de keuze tussen drie paden. Ofwel aanvaarden ze hun dood en gaan ze over naar een volgend leven. Ofwel weigeren ze het Aardse te verlaten en dwalen ze rond als spook. Het derde pad is dat van de wraak. Maar het doden van een levende, verdoemt hun zielen tot de hel...

 

Siu nin Wong Fei Hung ji Tit Ma Lau (1993)  

Hongkong
Actie
90 minuten

geregisseerd door Woo-ping Yuen
met Donnie Yen, Rongguang Yu en Jean Wang

De zachtaardige dr. Yang (Rongguang Yu) is in de nachtelijke uren Iron Monkey; een vechter tegen de corrupte regering. De gouverneur chanteert de befaamde dokter en Kung-Fu meester Wong Kei-Ying (Yen) om te helpen Iron Monkey te vangen. Als Wong Kei-Ying achter de beweegredenen van dr. Yang komt, helpt hij hem in de strijd tegen een kwade Kung-Fu monnik, die er op uit is om Iron Monkey te verslaan.

 

Shura Yukihime (2001)  

Japan
Actie / Science-Fiction
92 minuten

geregisseerd door Shinsuke Sato
met Hideaki Ito, Yumiko Shaku en Shirô Sano

In het Japan van de nabije toekomst heerst wanorde. Krijgers en rebellen proberen de regering aan het wankelen te brengen. Een groep samoerai, bestaande uit afstammelingen van de keizerlijke garde, krijgt de opdracht de rebellen uit te roeien. Yuki, het jongste groepslid en een verwoedt zwaardvechtster, is aanvankelijk trouw aan de regering en haar medestrijders. Maar als ze de waarheid ontdekt over de gewelddadige dood van haar moeder, verlaat ze de groep en bundelt ze haar krachten met een rebellenleider die haar kan helpen bij haar zoektocht naar wraak.

 

Shogun (1980)  

Verenigde Staten / Japan
Avontuur / Drama
547 minuten (miniserie)

geregisseerd door Jerry London
met Richard Chamberlain, Toshirô Mifune en Yôko Shimada

De film gaat over de zeeman Blackthorne (Chamberlain) die met zijn Nederlandse bemanning schipbreuk lijdt en terechtkomt in het feodale Japan waar de krijgsheren elkaar bestrijden. Al snel wordt hij een pion in een complex machtsspel.
 

 

Siu Lam Juk Kau (2001)  

Hongkong / China
Actie / Komedie
112 minuten / 87 minuten (Engelstalige versie)

geregisseerd door Stephen Chow
met Stephen Chow, Vicki Zhao en Man Tat Ng

Een aan lager wal geraakte ex-voetballer ontmoet een jonge, talentvolle kung-fu leerling, die probeert kung-fu aan de man te brengen. Met behulp van hun broers besluiten ze een voetbalteam op te richten en doen ze een gooi naar het kampioenschap.
 

 

Shao Lin San Shih Liu Fang (1978)  

Hongkong
Actie
115 minuten

geregisseerd door Chia-Liang Liu
met Chia Hui Liu, Lieh Lo en Chia Yung Liu

De anti-Ching patriotten, onder leiding van Ho-Kuang Han hebben hun basis in Kanton, vermomd als schoolmeesters. Tijdens een gewelddadige aanval weet Liu te ontsnappen en legt zich toe op de martial arts teneinde wraak te nemen. Na enige tijd heeft hij zich bewezen als dodelijke vechter en gaat hij er op uit om de verachtelijke Manchus te straffen.  

 

Saat Po Long (2005)  

Hongkong
Actie
93 minuten

geregisseerd door Wilson Yip
met Donnie Yen, Sammo Hung Kam-Bo en Jacky Wu

Het is 1997 en Hong Kong staat op het punt overgedragen te worden aan China. Inspecteur Ma moet Chan vervangen als leider in de zaak tegen de maffiabaas Wong Po. Chan heeft slechts drie dagen om Ma klaar te stomen voor de taak.

 

Sengoku Jieitai 1549 (2005)  

Japan
Actie / Science-Fiction
88 minuten

geregisseerd door Masaaki Tezuka
met Yosuke Eguchi, Kyoka Suzuki en Haruka Ayase

Bij het testen van een magnetisch veld gaat er iets mis; Kolonel Matoba en zijn mannen verdwijnen door een gat in de tijd en belanden in het Japan van de Middeleeuwen. De Elite Romeo-unit wordt teruggestuurd in de tijd om Matoba terug te halen. Maar in het middeleeuwse Japan is Matoba uitgegroeid tot een machtige krijgsheer die heel Japan wil veroveren. Een bloedige strijd ontbrandt, waarbij de Romeo-unit automatische vuurwapens en samoeraizwaarden inzet om Matoba en zijn leger uit te schakelen…

 

Seua Khaap Daap (2005)  

 Thailand
Actie / Fantasy
110 minuten

geregisseerd door Theeratorn Siriphunvaraporn
met Atsadawut Luengsuntorn, Phimonrat Phisarayabud en Pongpat Wachirabunjong

De politie van Bangkok wordt geconfronteerd met een dodelijke bende die beschermd wordt door zwarte magie. Het is aan de jonge agent Yosthana en zijn sexy partner Duangdao om de 'Five Bullets-Bandit', geleid door de onsterfelijke Mahesak, op te sporen. Ook Yosthana beschikt over mystieke krachten maar om Mahesak te kunnen overwinnen, moet een oud en magisch zwaard, The Tiger Blade, gevonden worden.

 

Shu Dan Long Wei (1995)  
Hongkong
Actie
101 minuten

geregisseerd door Jing Wong en Corey Yuen
met Jet Li, Jacky Cheung en Charlie Cho

Na een mislukte poging om zijn vrouw te redden van de kwade 'dokter', neemt Kit Li een baan als bodyguard voor de wereldberoemde acteur Frankie Lane. Maar de geschiedenis herhaalt zich en Kit wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien als De Dokter en zijn gang een poging doen om de kroonjuwelen van Rusland te stelen door een luxueus hotel te bezetten tijdens een expeditie in Rusland. 

Seung Chi Sun Tau (2007)  
Hongkong
Actie
99 minuten

geregisseerd door To-hoi Kong
met Charlene Choi, Gillian Chung en Sammo Hung Kam-Bo

Een bende oplichters bestaande uit tweelingen, overvalt een trein waarmee een mysterieus Tibetaans kunstwerk wordt vervoerd. De trein gaat echter per ongeluk de verkeerde kant op en reist naar Hong Kong. Het kunstwerk, dat volgens zeggen zou beschikken over religieuze en genezende krachten, wekt de interesse van verschillende partijen, die het voorwerp allemaal in handen willen krijgen.

 

Sukeban Deka: Kôdo Nęmu = Asamiya Saki (2006)

 
Japan
Actie
98 minuten

geregisseerd door Kenta Fukasaku
met Aya Matsuura, Rika Ishikawa en Shunsuke Kubozuka

Een Japans meisje dat jarenlang in Amerika woonde, wordt het land uitgeschopt en teruggestuurd naar Japan. Daar aangekomen gaat zij undercover als schoolmeisje, bewapend met een yo-yo, om binnen drie dagen het mysterie achter een serie explosieve 'ongelukken' op een school te ontrafelen.

 

Aziatische T