Tian Jiang Xiong Shi (2015) 01/K7
China
Actie / Drama
126 minuten

geregisseerd door Daniel Lee
met Jackie Chan, Adrien Brody en John Cusack
De Romeinse generaal Lucius (Cusack) leidt een legioen China binnen. Hij wordt achterna gezeten door een leger van 10.000 soldaten, onder aanvoering van de machtswellusteling Tiberius (Brody), die de Romeinse consul Crassus heeft vermoord. Lucius wordt te hulp geschoten door een Chinese commandant (Chan) die de westerse regionen bewaakt. Ze slaan de handen ineen om de grens en de onafhankelijkheid van het Chinese rijk te handhaven.

 

Tom Yum Goong 2 (2013) 197/K6
Thailand
Actie
145 minuten

geregisseerd door Prachya Pinkaew
met Tony Jaa, Marrese Crump en JeeJa Yanin

Kham is de enige die overgebleven is van een familie van bewakers. Ooit bewaakten ze de oorlogsolifanten van de koning van Thailand. Alleen de meest perfecte olifanten konden de troon verdedigen en er werd veel aandacht in hun opvoeding gestoken. Na de schrijnende zoektocht van Kham om een gestolen olifant terug te krijgen, vertrekt hij naar zijn dorp om in vrede te leven. Maar voor iemand die zo goed in krijgskunsten is als hij, is vrede enkel een hoopvolle gedachte. Het duurt dan ook niet lang voordat hij zijn vaardigheden weer moet gebruiken.

 

Tong Que Tai (2012) 134/K6
China
Drama
107 minuten

geregisseerd door Linshan Zhao
met Yun-Fat Chow, Yifei Liu en Hiroshi Tamaki

In het jaar 198 voor Christus trekt Cao Cao, de eerste minister van de Han-dynastie, naar het oosten en verslaat de grootste krijger van China, Lv Bu. Hiermee boezemt hij elke ambitieuze krijger van het land angst in. Jaren later kroont hij zichzelf tot koning van Wei en de geruchten gaan dat hij de keizer zal vervangen. Ondertussen zijn de twee geliefden Mu Shun en Ling Jv vanuit een gevangenenkamp overgebracht naar een verborgen graftombe, waar ze vijf jaar lang opgeleid worden tot moordenaars in verband met een geheime missie.

 

Thien Menh Anh Hung (2012) 15/K6
Vietnam
Actie
100 minuten

geregisseerd door Victor Vu
met Huynh Dong, Midu en Khuong Ngoc

De sterke, slimme en getalenteerde Tran Nguyen Vu leeft teruggetrokken op een verlaten berg. Als hij achter het tragische verhaal van zijn familie komt, verschaft hij zich toegang tot het paleis van de koninklijke familie. Allereerst wil hij wraak nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord op zijn familie. Eenmaal binnen de muren van het paleis ontrafelen zich meer intriges, gesmeed tussen het koninklijke leger en andere samenzweerders, die een bedreiging voor de vrede vormen.

 

Tai Chi 0 (2012) 581/K5
China
Actie
100 minuten

geregisseerd door Stephen Fung
met Qi Shu, Daniel Wu en Tony Leung Ka Fai

Yang Luchan is het beu om alsmaar gepest te worden en vertrekt naar Chen Village om de kunst van de vechtsport Tai Chi te leren. Op een pijnlijke manier komt Luchan er achter dat het voor de dorpelingen verboden is om een buitenstaander Tai Chi te leren. Hij wordt herhaaldelijk, door zowel sterke mannen, oude vrouwen als kinderen uitgedaagd en verliest alle gevechten. Maar wanneer een angstaanjagend leger van soldaten met vreemde machines verschijnt, realiseren ze zich dat ze de vreemdeling de krachten en kennis van Tai Chi moeten toevertrouwen om hun dorp te redden.

 

Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon (2008)  

China / Hongkong / Zuid-Korea
Actie / Oorlog
102 minuten

geregisseerd door Daniel Lee
met Andy Lau, Maggie Q en Sammo Hung Kam-Bo

China, het jaar 218. Zhao (Andy Lau) brengt gehoor aan de oproep tot vervulling van zijn plicht als soldaat in een land dat uiteen is gevallen in de drie koninkrijken Wu, Shu en Wei. Al snel stijgt zijn rang als soldaat door zijn moedige optreden. Niet lang daarna wordt hij officier, bevelen uitdelend aan een enorm leger dat het land moet bevrijden van de beruchte krijgsheren. Zhao's heldhaftige optreden dat tot doel heeft de natie te herenigen wordt legendarisch. Wanneer een pas gekroonde koning tot het besluit komt dat de vrede alleen bereikt kan worden door alle krijgsheren voor altijd te verslaan, maakt de inmiddels op leeftijd gekomen Zhao zich op voor een laatste grote campagne. Een campagne die hem onder meer brengt tegenover de strijdlustige kleindochter Cao Ying (Maggie Q) van de militaire strateeg en politicus Cao Cao, die hij ooit al eens eerder in een slag heeft verslagen. Gebaseerd op de novel "Romance of the Three Kingdoms", een 600 jaar oud boek van de schrijver Luo Guangzhong.

 

Touch, The (2002)  

China / Hongkong / Taiwan
Actie / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Peter Pau
met Michelle Yeoh, Ben Chaplin en Richard Roxburgh

In een tijd van gevaar verstopten de Dun Huang monikken de Sharira, een voorwerp dat de pure essentie van de Heilige uit de Boeddistische religie bevat. Yin en Tong zijn acrobaten die de hele wereld afreizen. Wanneer op een dag Eric, een man uit het verleden van Yin, tevoorschijn komt gaan ze op een avontuur om te ontdekken wat het was dat hun voorouders probeerden te beschermen.

 

Tom Yum Goong (2005)  

Thailand
Actie
110 minuten / 81 minuten (alternatieve Amerikaanse montage)

geregisseerd door Prachya Pinkaew
met Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao en Xing Jing

De jonge krijger Kham wordt door de dorpsoudste naar AustraliŽ gestuurd om een gestolen olifant terug te vinden. Samen met een Australische politieagent bindt Kham de strijd aan met iedereen die hem in de weg staat.

 

Taepung (2005)  

Zuid-Korea
Thriller / Actie
124 minuten

geregisseerd door Kyung-Taek Kwak
met Dong-Kun Jang, Jung-Jae Lee en Mi-yeon Lee

Een schip, met begeleidende pakketten voor nucleaire raketten, wordt aangevallen door piraten, onder leiding van Sin, op zo'n 220 km ver van Jt Long port in Taiwan. De politiediensten zenden een geheim agent achter Sin aan voor dat hij zijn levensdoel; het Koreaanse schiereiland vernietigen, kan uitvoeren.

 

Tasogare Seibei (2002)  
Japan
Drama
129 minuten

geregisseerd door YŰji Yamada
met Hiroyuki Sanada, Rie Miyazawa en Nenji Kobayashi

Seibei Iguchi is een arme samurai die na het overlijden van zijn vrouw in z'n ťťntje voor zijn twee dochters en seniele moeder moet zorgen. Op een dag komt hij de mooie Tomoe, met wie hij is opgegroeid, tegen, die op de vlucht is voor haar ex-man, een samurai met veel aanzien.
 

 

Tau Ming Chong (2007)  

China / Hongkong
Actie
127 minuten

geregisseerd door Peter Chan
met Jet Li, Andy Lau en Takeshi Kaneshiro

In 1850 start de Taiping revolutie, wanneer 430 miljoen Chinezen genoeg hebben van de onderdrukking onder het bewind van de Qing-dynastie. Een 10-jaar durende burgeroorlog is het gevolg. Ma Xinyi is een generaal die strijdt tegen de Qing-legers en die tracht gouverneur te worden. Hij en zijn twee bloedbroeders, de rebellen Cao Erhu en Zhang Wenxiang, strijden zij aan zij en bevrijden hele dorpen van de Qing-legers. Maar de karakters van de mannen verschillen teveel en Ma gaat te ver als hij zijn doel wil bereiken waardoor er onschuldige slachtoffers vallen. Hierdoor valt hun bloedbroederschap uiteen

 

Aziatische W