Wolf Totem (2015) 197/K7
China / Frankrijk
Avontuur
115 minuten

geregisseerd door Jean-Jacques Annaud
met Shaofeng Feng, Shawn Dou en Ankhnyam Ragchaa

In 1967 wordt een jonge student uit Beijing, genaamd Chen Zhen, naar de nomadische herders in de binnenlanden van Mongolië gestuurd. Gevangen tussen de moderne beschaving van het zuiden en de traditionele vijanden van de nomaden - de plunderende wolven - in het noorden, zijn mens en dier, bewoners en nieuwkomers gelijk en worstelen ze allemaal voor een eigen plekje in de wereld.

 

Wang De Cheng Yan (2012) 90/K7
China
Actie
117 minuten

geregisseerd door Chuan Lu
met Ye Liu, Daniel Wu en Chen Chang

Het verhaal over twee strijdende generaals, Liu Bang (Ye Liu) en Xiang Yu (Daniel Wu), die vechten om de heerschappij te krijgen over China aan het einde van de Qin-dynastie. Tijdens het legendarische feest in Hong Gate in 206 voor Christus nodigt Xiang zijn rivaal Liu uit voor een diner, met de bedoeling om hem te vermoorden.

 

White Haired Witch of Lunar Kingdom The (2014) 331/K6
China
Fantasy
111 minuten

geregisseerd door Chi Leung 'Jacob' Cheung
met Bingbing Fan, Xiaoming Huang en Wenzhuo Zhao

In de nadagen van de Ming-dynastie heeft het keizerlijk hof last van corruptie door tirannen die over het land heersen. Met de Manchurians die azen op een verzwakt rijk dreigt er tevens oorlog. De situatie is nog erger in de buurt van de noordwestelijke grens, waar hongersnood voor veel slachtoffers zorgt. Om de slachtoffers van verder lijden te besparen, vecht de tovenares Jade Raksha tegen de soldaten die de mensen onderdrukken. Als wraak besluit de lokale overheid Jade schuldig te doen lijken voor de moord op gouverneur Zhuo Zhonglian. Dit verandert haar en de leden van haar cult in voortvluchtigen voor een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

 

Wrath of Vajra The (2013) 170/K6
China
Actie / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Wing-cheong Law
met Yu Xing, Sung-jun Yoo en Heon Jun Nam

In de jaren '30 werd een Japanse sekte, The Temple of Hades, bevolen samen te werken met de Japanse militairen om China te vernietigen. Ze kopen jonge kinderen van arme families, die vervolgens worden opgeleid tot dodelijke moordmachines die het rijk van Japan dienen. Een van hen is Vajra, die door zijn ontvoerders gedwongen werd te vechten voor eten. Diezelfde ontvoerders zijn verantwoordelijk voor de dood van zijn broer. Jaren later is Vajra opgegroeid en een van de belangrijkste moordenaars in de Hades sekte. Vajra ontsnapt naar China en voegt zich bij Shaolin, waar hij spirituele verlichting vindt. Hij is nu vastbesloten China te steunen tegen Japan.

 

Wu Dang (2012) 546/K5
China
Actie
100 minuten

geregisseerd door Patrick Leung
met Wenzhuo Zhao, Mini Yang en Siu-Wong Fan

In een gebied in China, genaamd Wu Dang, bevindt zich een groot geheim. Er gaan geruchten dat in de bergen een mysterieuze schat te vinden is bij het Taoïstische heiligdom. Om in de tempel binnen te komen is er eigenlijk maar één manier. Meedoen aan een legendarisch vechtsporttoernooi, dat al 500 jaar het uiterste vraagt van de beste krijgsmeesters uit het hele land.

 

Warriors of Heaven and Earth  (2003)  
China
Actie / Drama
114 minuten

geregisseerd door Ping He
met Wen Jiang, Xueqi Wang en Vicky Zhao

Tijdens China's Tang-dynastie reist een karavaan naar het Westen. Zij vervoeren een heilig bot van Boeddha. In de karavaan bevinden zich allerlei mensen van verschillend pluimage, elk met hun eigen motieven om de reis te ondernemen. Onder hen bevindt zich ook An, die van plan is het bot te stelen.

 

Wo Hu Cang Long (2000)  
Taiwan / Hongkong / Verenigde Staten / China
Actie / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Ang Lee
met Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh en Ziyi Zhang

Li, een groot strijder, wil de rest van z'n leven in rust doorbrengen. Hij besluit zijn beroemde, krachtige zwaard aan een oude vriend te geven. Deze wordt echter gestolen en Li moet samen met de krijgster Yu achter het zwaard aan. Tussen de twee krijgers bestaat al geruime tijd een onuitgesproken liefde.

 

Wendy Wu: Homecoming Warrior (2006)  
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door John Laing
met Brenda Song, Shin Koyamada en Justin Chon

Wendy Wu heeft het allemaal: Ze is populair, aantrekkelijk en heeft een vriendje. Terwijl ze zich richt op het eindbal, komt ze erachter dat ze de reïncarnatie is van een Yin Warrior. En nu wil ze alleen nog maar de wereld redden van de kwaadaardige Yan Lo! 

 

Warriors of Virtue 2: The Return to Tao (2002)  
Verenigde Staten
Actie
93 minuten

geregisseerd door Michael Vickerman
met Jeff Carrara, Kevin Smith en Nathan Phillips

Vervolg op Warrior of Virtue. Een aantal jaar is voorbij gegaan en er verschijnt een nieuwe schurk ten tonele, "Dogon". Hij heeft Tao volledig in zijn macht gekregen. Kort nadat Ryan (nu 18 jaar) en zijn vriend Chucky bij een martial arts wedstrijd in Peking, China, arriveren komen zij in de parallelle wereld in het "Land van Tao" terecht. Hier worden zij herenigd met de humanoids om samen te strijden tegen Dogon. Ryan beseft niet dat het geen toeval is dat hij opnieuw in Tao wordt ontboden. Hij en zijn vrienden zijn namelijk uitverkorenen; zij zijn de volgende drie 'Warriors of Virtue'.

 
Wong Fei Hung (1991)  
Hongkong
Actie / Drama
134 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Jet Li, Biao Yuen en Rosamund Kwan

Wong Fei-hung geeft zijn werk als geneesheer op om zijn volk te leren vechten, maar de Westerse onderdrukkers krijgen hulp van een criminele bende en een rivaliserende kung fu-meester.

 

Wu Ji (2005)  
Hongkong / China
Actie / Fantasy
128 minuten

geregisseerd door Kaige Chen
met Cecilia Cheung, Dong-Kun Jang en Hiroyuki Sanada

Omdat de Godin van Geluk een jonge vrouw gunstig gezind was, werd zij de mooiste koninklijke bijzit in de wereld. Verwend door de koning, leefde zij in extreme weelde. Het lot vervloekte haar echter om echte liefde te kennen totdat de tijd achteruit zou vloeien en de doden weer tot leven zouden komen. Op een dag ontmoette ze een slaaf die zo oprecht verliefd op haar was, dat hij bereid was zijn leven te geven om de vloek op te heffen. Hij gebruikte zijn, bijna aan de lichtsnelheid gelijk zijnde, sprint, om de vloek op te heffen. Ze keerde terug naar het begin van haar leven en verkreeg het recht om opnieuw te kiezen.

 

Wong Fei Hung Ji Yi: Naam Yi Dong Ji Keung (1992)  
Hongkong
Actie / Drama
113 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Jet Li, Donnie Yen en David Chiang

China, eind 19e eeuw. Europese kolonisten proberen de macht in de provincie Kanton over te nemen, tot grote woede van de Witte Lotus Cult, een extremistische groepering die het land wil zuiveren van alles wat niet Chinees is. Tussen de bloeddorstige Witte Lotus en de Europese kolonisten staat Wong Fei Hung, die er alles aan doet om de vrede te bewaren. Maar uiteindelijk zit er voor Wong Fei-hung (Jet Li) niets anders op dan de strijd aan te gaan.

 
Wong Fei Hung Ji Saam: Si Wong Jaang Ba (1993)  
Hongkong / China
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Jet Li, Rosamund Kwan en Shun Lau

In deze derde film arriveert Wong Fei Hung in Beijing, waar de keizerin een martial arts toernooi laat organiseren op advies van haar raadsheer. Dit heeft als achterliggende gedachte het volk beter te trainen in de Chinese vechtkunsten en op deze manier extra vertrouwen in het vaderland te geven, dat steeds meer Europeanen en diens moderne technieken te verwerken krijgt. Een plaatselijke bende misdadigers is echter vastbesloten dit toernooi te gaan winnen en daarvoor moet alle concurrentie vroegtijdig worden uitgeschakeld. Het ziet er dus naar uit dat Wong Fei-Hung op het juiste moment in de stad aanwezig is om zijn kunde te bewijzen.

 

Aziatische X