Xinhai Geming (2011) 64/K7
China / Hongkong
Drama / Oorlog
121 minuten

geregisseerd door Jackie Chan en Li Zhang
met Jackie Chan, Bingbing Li en Joan Chen

Verhaal over de laatste revolutie in China, die van 1911 waarin de Chinese keizer van de troon werd gestoten, het einde van de Qing-dynastie, en de republiek China werd uitgeroepen. Huang Xing is een revolutionair die uiteindelijk deze republiek uitriep na een felle strijd met de royalistische macht.

 

Xi you ji: Da Nao Tian Gong (2014) 327/K6
China / Hongkong / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
119 minuten

geregisseerd door Pou-Soi Cheang
met Donnie Yen, Yun-Fat Chow en Siu-Wong Fan

Sun Wukong, (De ApenKoning) is een aap geboren uit een hemelse steen die bovennatuurlijke krachten bevat. Nadat hij zich verzet tegen de hemel wordt hij 500 jaar opgesloten onder een berg. Later vergezelt hij de monnik Xuanzang op reis naar India. Op deze manier wordt volgens de legende boeddhisme naar China gebracht.

 

Xingu (2012) 42/K6
BraziliŽ
Avontuur / Drama
102 minuten

geregisseerd door Cao Hamburger
met Jo„o Miguel, Felipe Camargo en Caio Blat

BraziliŽ, begin jaren '40 van de 20e eeuw. Twee broers, de 26-jarige Claudio en de 24-jarige Leonardo Villas-BŰas, doen zich - om onduidelijke redenen - voor als arbeiders en verkrijgen werk bij de uitvoering van regeringsplannen. Daarbij wordt er infrastructuur aangelegd en de nieuwe hoofdstad Brasilia gebouwd om zodoende de inlandse jungle te bedwingen en de beschaving uit te breiden. Later voegt ook hun oudste broer Orlanda zich bij hen. Ze veroveren alle drie belangrijke posities en ze behoren tot de eersten die de confrontatie aangaan met de inheemse volkeren.

 

Aziatische Y