Vorige Pagina: (B) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgen Pagina: (C)

 
Brooklyn (2015) 35/K8
Ierland / Verenigd Koninkrijk / Canada
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door John Crowley
met Saoirse Ronan, Emory Cohen en Domhnall Gleeson

1950, Brooklyn. Een jonge vrouw, Ellis (Saoirse Ronan), is verhuisd vanuit een klein dorp in Ierland naar Brooklyn om te werken en carrière te maken. Daar wordt ze verliefd op de Italiaans-Amerikaanse Tony (Emory Cohen). Wanneer een tragedie binnen de familie haar dwingt terug te keren naar haar oude gemeenschap en een jongeman genaamd Jim (Domhnall Gleeson) haar daar het hof maakt, zit ze in dubio over waar haar toekomst ligt.

 

Before We Go (2014) 413/K7
Verenigde Staten
Komedie / Drama
89 minuten

geregisseerd door Chris Evans
met Chris Evans, Alice Eve en Emma Fitzpatrick

New York City. Een jonge vrouw (Alice Eve) haast zich om de trein van 1.30 uur naar Boston te halen. Onderweg wordt ze overvallen en lijkt ze er helemaal alleen voor te staan. Vervolgens ontmoet ze een man (Chris Evans) waarmee ze in de loop van de nacht een onwaarschijnlijke band opbouwt.

 

Boost (2015) 405/K7
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
95 minuten

geregisseerd door Nathan Gabaeff
met Danny Trejo, Danay Garcia en Trent Garrett

Wanneer de dief Jimmy inbreekt in een auto doet hij een verbijsterende ontdekking. Hij stuit op een menselijke nier in de kofferbak. Zo komt hij terecht in de georganiseerde misdaad. Er begint een race tegen de klok om het leven van een klein meisje te redden. Kan hij dat tot een goed einde brengen?

 

Bridge of Spies (2015) 404/K7
Verenigde Staten / Duitsland / India
Drama / Thriller
142 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Tom Hanks, Mark Rylance en Amy Ryan

De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

 

Big Eyes (2014) 383/K7
Verenigde Staten / Canada
Drama
106 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Amy Adams, Christoph Waltz en Krysten Ritter

Het verhaal van de legendarische schilderes Margaret Keane en haar echtgenoot Walter. De beroemde schilderijen waarop kinderen met grote ogen te zien zijn worden bekend door de commercieel ingestelde Walter, die op den duur ook krediet opeist voor het artistieke proces. Zijn verlegen vrouw, de echte artiest, blijft ondertussen stilletjes op de achtergrond.

 
By the Sea (2015) 382/K7
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Romantiek
122 minuten

geregisseerd door Angelina Jolie
met Brad Pitt, Angelina Jolie en Mélanie Laurent

Het midden van de jaren zeventig. Een koppel, bestaande uit een voormalig danseres en een schrijver, besluit te gaan reizen door Frankrijk. Gedurende hun reis lijken ze steeds verder uit elkaar te groeien, totdat ze terecht komen bij een rustige badplaats. Daar blijven ze hangen en raken betrokken bij de lokale bevolking.

 
Beasts of No Nation (2015) 381/K7
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
137 minuten

geregisseerd door Cary Joji Fukunaga
met Idris Elba, Abraham Attah en Kurt Egyiawa

De jonge Agu wordt gedwongen om zich aan te sluiten bij een leger huurlingen wanneer de oorlog losbarst in zijn niet nader genoemd West-Afrikaans land. Agu's vader wordt vermoord, zijn moeder en zuster zijn spoorloos en hij moet deelnemen aan een leven van geweld en wreedheden. Samen met zijn dove vriend Strika biedt hij het hoofd aan de misdaden en ontberingen van de oorlog.

 
Burnt (2015) 350/K7
Verenigde Staten
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door John Wells
met Bradley Cooper, Sienna Miller en Omar Sy

Adam Jones is een chef-kok die zijn Parijse restaurant met Michelinsterren is kwijtgeraakt. Nadat hij enige tijd niet in de keuken heeft gestaan besluit hij zijn team weer samen te brengen in Londen, met als doel het beste restaurant ooit op te richten. Hij probeert voor drie Michelinsterren te gaan.

 
Bloed, Zweet & Tranen (2015) 332/K7
Nederland
Drama
112 minuten

geregisseerd door Diederick Koopal
met Martijn Fischer, Hadewych Minis en Fedja van Huêt

André Hazes is acht jaar oud als Johnny Kraaijkamp hem ontdekt op de Albert Cuypmarkt: een ster is geboren. De film handelt over drie cruciale fases in Hazes’ leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar.

 

Brabançonne (2014) 317/K7
België
Muziek / Komedie
100 minuten

geregisseerd door Vincent Bal
met Amaryllis Uitterlinden, Arthur Dupont en Jos Verbist

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en de Waalse harmonie En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Het Waalse En Avant pakt uit met de fantastische trompettist Hugues. Hugues is zo geweldig tijdens zijn solo dat Willy, van het Vlaamse Sint-Cecilia, alles moet geven. De hoogste noot, de langste noot, de laatste noot. Willy valt ter plekke dood neer.

 

Black or White (2014) 315/K7
Verenigde Staten
Drama
121 minuten

geregisseerd door Mike Binder
met Kevin Costner, Octavia Spencer en Jennifer Ehle

Na een dodelijk auto ongeluk van zijn vrouw is de advocaat Elliot Anderson (Kevin Costner) weduwnaar. Sinds zijn dochter is overleden in het kraambed heeft Elliot de opvoeding op zich genomen van zijn halfbloed kleindochter. Terwijl hij zijn verdriet verwerkt komt zijn wereld op zijn kop te staan als Rowena (Octavia Spencer), de Afro-Amerikaanse oma van het kind, eist dat Eloise onder de hoede van haar vader Reggie komt. Reggie is een drugsverslaafde die Elliot verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn eigen dochter. Elliot zal er echter alles aan doen om de voogdij over zijn kleinkind te behouden.

 

Black Rider: Revelation Road The (2014) 299/K7
Verenigde Staten
Actie / Drama
112 minuten

geregisseerd door Gabriel Sabloff
met James Denton, David A.R. White en Kevin Sorbo

Het verhaal speelt zich af in een woestenij gevuld met wanhopige bandieten. In het derde en nieuwste deel van de Revelation Road saga, is burgemeester Josh McManus in deze belangrijke missie op zoek naar de mysterieuze en ongrijpbare “shepherd”. Samen met een andere overlevende gaan ze op zoek. Kunnen ze deze man vinden en bepalen of hij een profeet of een paria is?

 

Before I Go to Sleep (2014) 298/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Zweden
Mystery / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Rowan Joffe
met Nicole Kidman, Mark Strong en Colin Firth

Christine Lucas wordt 's morgens wakker naast een voor haar wildvreemde man. Als ze in de spiegel kijkt herkent ze zichzelf nauwelijks. Ze ziet een vrouw van veertig terwijl ze denkt dat ze twintig is. De man naast haar, die zegt dat hij haar man is, vertelt dat ze twintig jaar geleden bij een ongeluk zwaar aan haar hoofd verwond is geraakt en dat ze sindsdien aan geheugenverlies lijdt. Christine besluit hulp te zoeken bij een psychiater.

 

Barely Lethal (2015) 296/K7
Verenigde Staten
Komedie / Actie
96 minuten

geregisseerd door Kyle Newman
met Jessica Alba, Samuel L. Jackson en Hailee Steinfeld

Megan Walsch (Hailee Steinfeld) is een 16-jarig meisje dat is opgegroeid op een kostschool waar kinderen worden opgeleid tot moordenaars. Inmiddels verlangt ze naar een 'normaal' leven en besluit te verhuizen. Echter wordt ze achterna gezeten door de kwaadaardige Victoria Knox (Jessica Alba), die het op haar gemunt heeft.

 

Band of Robbers (2015) 289/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Aaron Nee en Adam Nee
met Kyle Gallner, Adam Nee en Matthew Gray Gubler

Huckleberry Finn (Kyle Gallner) en Tom Sawyer (Adam Nee) zijn inmiddels opgegroeid tot volwassen mannen. Huck is een kruimeldief, die zijn criminele leven achter zich wil laten als hij vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Tom is een corrupte agent, die andere plannen met hem heeft. Hij besluit om Huck mee te nemen, op zoek naar een verborgen schat, die hen al sinds hun jeugd bezig houdt. De zoektocht naar de schat is echter niet zonder gevaar.

 

Black Mass (2015) 266/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
122 minuten

geregisseerd door Scott Cooper
met Johnny Depp, Joel Edgerton en Benedict Cumberbatch

Boston, de jaren 70. FBI-agent John Connolly tracht de Ierse gangster Whitey Bulger (Johnny Depp), de broer van senator William M. Bulger, over te halen om samen te werken met de FBI met het doel een Italiaanse maffiafamilie uit te schakelen. Whitey stemt toe, maar de onwaarschijnlijke samenwerking verloopt niet zoals gepland en Whitey groeit uit tot een van de meest beruchtste en gewelddadigste criminelen die Boston gekend heeft.

 

Broken Horses (2015) 219/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
101 minuten

geregisseerd door Vidhu Vinod Chopra
met Anton Yelchin, Chris Marquette en Vincent D'Onofrio

Violist Jacob Heckum keert terug naar zijn landelijke stadje om zijn verstandelijk beperkte broer Buddy te bezoeken. Daar komt hij erachter dat Buddy voor Julius Hench werkt, een gangster die Buddy in een moordmachine heeft veranderd. Jake wil dat zijn broer uit de bende stapt en met hem meegaat naar New York.

 

Beyond the Mask (2015) 139/K7
Verenigde Staten
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Chad Burns
met Andrew Cheney, John Rhys-Davies en Kara Killmer

Het hoofd van de huurlingen van de Britse Oost Indische Compagnie wordt verraden door een ex-werknemer en weet te vluchten naar de Amerikaanse kolonie. In de hoop zijn naam te redden verschuilt hij zich achter een masker en probeert hij zijn voormalige werknemer te dwarsbomen. Hij moet het vertrouwen van zijn geliefde Charlotte en kolonist Benjamin Franklin zien te winnen. Ondertussen moet hij een race tegen de klok voeren om een complot tegen te onthullen.

 

Big Game (2014) 124/K7
Finland / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Jalmari Helander
met Samuel L. Jackson, Ray Stevenson en Onni Tommila

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen strandt de president in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari. Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samen werken om te ontsnappen.

 

Black Sea (2014) 123/K7
Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Kevin Macdonald (I)
met Jude Law, Scoot McNairy en Jodie Whittaker

Een kapitein, genaamd Robinson (Jude Law), verliest zijn baan bij een bergingsbedrijf waar hij voor werkte. Wanneer hij vervolgens wordt benaderd door een schimmige financier voor werk dat betrekking heeft op de zoektocht naar een legendarische gezonken onderzeeboot beladen met goud, voelt hij de drang zichzelf en zijn voormalige werkgever iets te bewijzen.

 

Vorige Pagina: (B) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgen Pagina: (C)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>