Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)

 

Civil War (1994) 327/K5
Australië
Drama / Oorlog
170 minuten

geregisseerd door Ken Cameron
met Diane Lane, Donald Sutherland en Anne Bancroft

Lucy trouwt op 14-jarige leeftijd met de 36 jaar oudere oorlogsveteraan William Marsden. Terwijl haar man wordt gekweld door de gruwelijke herinneringen aan de oorlog, krijgt Lucy de onmogelijke taak zich als tiener te bewijzen in een wereld van volwassenen.

 

Cross (2011) 284/K5

Verenigde Staten
Actie / Fantasy

104 minuten

geregisseerd door Patrick Durham
met Brian Austin Green, Vinnie Jones en Michael Clarke Duncan

De film speelt zich af in Los Angeles. Een maffiabaas heeft daar de touwtjes stevig in handen. Hij heeft een bijzondere gave: hij kan zichzelf in welk dier dan ook transformeren. Tot nu toe heeft hij van niemand wat te duchten. Maar dan verschijnt Callan (Brian Austin Green) ten tonele. Hij ontvangt zijn bovennatuurlijke kracht van een oud Keltisch Kruis. Een groep wapen-experts zijn hem behulpzaam in het volbrengen van zijn missie om de maffiabaas te stoppen.

 

Conviction (2010) 269/K5
Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door Tony Goldwyn
met Hilary Swank, Sam Rockwell en Minnie Driver

Betty Anne Waters is een werkende moeder die haar leven op z'n kop zet door aan een rechtenstudie te beginnen. Dit om haar broer te vertegenwoordigen, die valselijk beschuldigd wordt van moord, maar door het systeem geen mogelijkheden meer heeft in beroep te gaan.

 

Chernaya Molniya (2009) 248K5
Rusland
Actie / Science-Fiction
106 minuten

geregisseerd door Dmitriy Kiselev en Aleksandr Voytinskiy
met Grigoriy Dobrygin, Ekaterina Vilkova en Viktor Verzhbitskiy

Een jonge student uit Moskou wordt eigenaar van een op het eerste gezicht normaal uitziende auto. De auto kan echter vliegen. Met deze auto kan hij niet alleen de files ontwijken, maar ook de strijd aangaan met een kwaadaardige vliegende Mercedes.

 

Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, The (2010) 224/K5
Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Ben Barnes, Skandar Keynes en Georgie Henley

Edmund en Lucy moeten heel de zomer bij hun vervelende neefje Eustace verblijven, wat ze niet leuk vinden. Terwijl ze op een dag, samen met Eustace in een kamer zitten, komt een schilderij met het schip de 'Dawn Treader' erop tot leven en voor ze het weten bevinden ze zich op het magische schip. Daar ontmoeten ze hun vriend, koning Caspian. Samen gaan ze op zoek naar de zeven edelen. De zoektocht leidt hen naar verschillende mysterieuze eilanden...

 

Chaperone, The (2011) 219/K5
Verenigde Staten
Komedie / Familie
103 minuten

geregisseerd door Stephen Herek
met Paul Levesque, Kevin Corrigan en José Zúñiga

Ray Bradstone is de beste bestuurder in het criminele wereldje, maar hij is vastberaden om de beste vader voor zijn dochter Sally te worden. Hij wil het tevens weer goed maken met zijn ex-vrouw Lynne. Ray heeft moeite om een eerlijke baan te vinden. Maar dan bieden zijn oude bankrover-vrienden, onder leiding van Philip Larue, hem een laatste klus aan. Hij gaat in eerste instantie akkoord maar verandert op het laatste moment van gedachte, waardoor ze zonder chauffeur komen te zitten. Ray besluit in plaats daarvan als begeleider mee te gaan met Sally's schoolexcursie. Wanneer de overval mislukt, geeft Larue de schuld aan Ray en achtervolgt hij de schoolbus naar het Natuurhistorisch Museum in New Orleans. Ray moet nu om zien te gaan met Larue, terwijl hij toezicht moet houden op Sally's klas. Dit resulteert in een van de gekste schoolreisjes ooit.

 

Cell, The (2000) 196/K5
Verenigde Staten / Duitsland
Thriller / Science-Fiction
109 minuten

geregisseerd door Tarsem Singh
met Jennifer Lopez, Vince Vaughn en Vincent D'Onofrio

Carl Stargher vermoordt mooie jonge vrouwen op gruwelijke wijze. Zijn slachtoffers houdt hij gevangen in een cel, waarin automatisch water stroomt. Als de meisjes eenmaal dood zijn leeft Stargher zijn zieke fantasieën verder uit op hun lichamen. FBI-agent Peter Novak ontdekt hem, maar wanneer ze zijn woning binnenvallen, ligt de levensgevaarlijke moordenaar in een diepe coma. Een race tegen de klok begint. Waar is het laatste levende meisje? Kan ze nog gered worden? Ze roepen de hulp in van dr. Catherine Deane die haar eigen hersenen via computers kan koppelen aan de hersenen van Stargher. Aan haar de taak om in de verwrongen, kleurrijke fantasiehel van de psychopaat de locatie van het meisje te vinden voor het te laat is en voor ze er zelf aan onderdoor gaat

 

Captain Corelli's Mandolin (2001) 163/K5
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
127 minuten

geregisseerd door John Madden
met Nicolas Cage, Penélope Cruz en Christian Bale

De idyllische schoonheid van het Griekse Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten op het eens zo rustige eiland. Kapitein Antonio Corelli is een onverwoestbaar joviaal type met een passie voor de mandoline. In eerste instantie vervreemdt hij zich van de dorpelingen, waaronder Pelagia, de dochter van de dorpsdokter. Pelagia, een vrouw met een sterke wil en een goede opleiding, is aanvankelijk voor het hoofd gestoten door het gedrag van de Italiaanse officier, maar geleidelijk aan wordt ze toch gevoelig voor zijn charmes wanneer ze gedwongen worden de woning van haar vader te delen. Als de verloofde van Pelagia, een lokale visser, het leger is ingegaan, worden de gevoelens tussen Antonio en Pelagia steeds sterker.

 

Con Air (1997) 148/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Simon West
met Nicolas Cage, John Malkovich en John Cusack

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen

 

Charlie St. Cloud (2010) 141/K5
Verenigde Staten / Canada
Drama
99 minuten

geregisseerd door Burr Steers
met Zac Efron, Kim Basinger en Amanda Crew

Charlie St. Cloud is een jongeman die de dood van zijn jonge broer moeilijk kan verwerken. Hij krijgt een baan bij de begraafplaats waar zijn broer ligt begraven. Als hij de geest van zijn broer ziet, besluit Charlie er elke dag naartoe te komen om met hem te praten. Alles verandert als er een vrouw in Charlie's leven stapt.

 

Chosen One, The (2010) 97/K5

Verenigde Staten
Komedie / Drama

140 minuten

geregisseerd door Rob Schneider en George Sluizer
met Rob Schneider, Carolina Gomez en Steve Buscemi

Paul is een doodnormale autoverkoper in Los Angeles. Hij haat zijn baan, zijn vrouw heeft hem verlaten en zijn moeder en homosexuele monnik-broer helpen hem continue aan zijn verloren leven te herinneren. Met het touw in zijn handen om zich bij het hiernamaals te voegen hoort hij plots iemand op de deur kloppen. Als hij uiteindelijk open doet wordt hij begroet door een Zuid Amerikaanse vrouw genaamd Marisa samen met drie heilige Arhuaco-shamanen. Het blijkt dat de wereld uit balans is en de Arhuaco hebben als taak om de uitverkorene te vinden die een monumentale en belangenloze daad moet verrichten om de wereld te redden en de sneeuw terug te brengen op de barre bergtoppen van hun dorp.

 

Centurion (2010) K5/69
Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Neil Marshall (I)
met Michael Fassbender, Olga Kurylenko en Dominic West

Groot Brittanië, het jaar 117. Quintus Dias, de enige overlevende van een aanval van een guerilla groepering op zijn familie, trekt samen met Generaal Virilus' legendarische 'Ninth Legion' leger door het land, om een aanval voor te bereiden op de groepering en om hun leider Gorlacon te vernietigen.
 

 

Come Dance at My Wedding (2009) K5/60
Verenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door Mark Jean
met John Schneider, Brooke Nevin en Roma Downey

In de kleine stad Gracie, New York, zijn Cyd Merriman en Zach Callahan slechts een paar weken verwijderd van het doorhakken van een moeilijke knoop. Cyd denkt eraan om de dansstudio, die al sinds enige generaties in haar familie is, aan een projectontwikkelaar te verkopen. Maar Laura Williams, advocaat en vriend van de familie, vertelt haar dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt, want er staat nog een andere naam op de eigendomsakte van de zaak, namelijk die van haar vader. Plotseling wordt Cyd geconfronteerd met de timmerman Tanner Grey, de vader die ze nooit gekend heeft. Alhoewel haar vader pas nu opnieuw iets hoort over de akte, heeft hij niet het idee dat het de wens van Cyd is de Merriman Dance Studio te verkopen, maar verder uit te baten. Zach, aan de andere kant, vindt dat Tanner zich niet moet bemoeien met het bedrijfsleven van zijn verloofde...

 

Caught in the Crossfire (2010) K5/50
Verenigde Staten
Misdaad
85 minuten

geregisseerd door Brian A Miller
met 50 Cent, Chris Klein en Adam Rodriguez

Caught in the Crossfire gaat over corruptie binnen de politie. Twee rechercheurs krijgen bij het onderzoek naar een moordzaak te maken met een groep corrupte agenten en een criminele bende. Tino (50 Cent) is een bendelid dat informant wordt van de politie.

 

Clash of the Titans (2010) K5/44
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Fantasy
118 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

 

Circle of Pain (2010) K5/37
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Daniel Zirilli
met Tony Schiena, Heath Herring en John Edward Lee

Dalton Hunt is uit de wereld van Mixed Martial Arts gestapt, nadat hij het gevecht moest aanzien, waarin zijn beste vriend verlamd raakte. Maar wanneer een oneerlijke promotor hem uitlokt om het gevecht aan te gaan met de onverslagen kampioen, Patrick "The Brick" Wahle, keert hij terug in de ring...

 

Cop Out (2010) K5/36
Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Kevin Smith
met Bruce Willis, Tracy Morgan en Sean William Scott

Het verhaal over twee politieagenten (Bruce Willis en Tracy Morgan) die verwikkeld raken in verschillende avonturen. Zo zijn ze op zoek naar een gestolen - en zeer zeldzame - baseballkaart, proberen ze een mooie Mexicaanse vrouw te redden en krijgen ze ook nog eens te maken met een groep gangsters, die geld proberen te witwassen.

 

Celine: Through the Eyes of the World (2010) 19/K5
Verenigde Staten
Documentaire
120 minuten

geregisseerd door Stéphane Laporte
met Céline Dion, René Angelil en René-Charles

Celine Dion wordt gevolgd tijdens haar wereldtournee in 2008, genaamd "Taking Chances". De camera volgt Celine gedurende haar reis over vijf continenten in vijfentwintig landen. Naast enkele stukjes van live-optredens wordt Celine vooral achter de schermen gevolgd en gefilmd.

 

Call of the Wild (2008)

480/K4

Verenigde Staten
Avontuur / Drama
120 minuten

geregisseerd door Richard Gabai
met Christopher Lloyd, Jaleel White en Veronica Cartwright

Ozz Heep probeert de dure sledehond Buck te kopen, maar verliest van een andere bieder. Als Buck zijn vorige eigenaar weet te redden, lukt het Miles de rijke mensen te overtuigen dat hij de aangewezen gids voor de hond is.

 

Clash of the Titans (1981)

481/K4

Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
118 minuten

geregisseerd door Desmond Davis
met Harry Hamlin, Judy Bowker en Laurence Olivier

Perseus moet Andromeda redden voor ze trouwt met een monster. Zeus heeft een paar opgaves voorbereid voor Peseus op zijn weg: Medusa verslaan en een manier vinden om Kraken te doden.

 

Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)