Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)

 
Captain America: The Winter Soldier (2014) 281/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
128 minuten

geregisseerd door Anthony Russo en Joe Russo
met Chris Evans, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson

Steve Rogers (Chris Evans), beter bekend als de superheld Captain America, heeft moeite met zijn rol in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), alias Black Widow, trekt hij ten strijde om een sterke maar geheimzinnige vijand te bestrijden, die zich verstopt in het hedendaagse Washington. Natasha is een spionne die werkt voor S.H.I.E.L.D., de veiligheidsdienst onder leiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson).

 

Certain Justice A (2014) 222/K6
Verenigde Staten
Actie / Drama
97 minuten

geregisseerd door Giorgio Serafini en James Coyne
met Dolph Lundgren, Cung Le en Vinnie Jones

Na terugkomst van een traumatische missie in Irak worstelt John met het posttraumatische stressstoornis. Het beetje rust wat hij heeft weten op te bouwen in zijn leven wordt plots verstoord wanneer hij op een dag een lokale prostituee redt uit de handen van een groep Aryan Brotherhood pooiers. Doordat hij een aantal leden van de broederschap heeft omgebracht tijdens de redding zijn John en zijn familie nu het primaire doelwit geworden van de meedogenloze leider van de groep.

 

Copperhead (2013) 198/K6
Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Ronald F. Maxwell
met Billy Campbell, Angus Macfadyen en Peter Fonda

Het verhaal speelt zich af tijdens de De Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Abner Beech (Billy Campbell), een koppige en rechtschapen boer uit de staat New York, tart zijn buren en maakt gebruik van zijn recht op de vrijheid van meningsuiting. Maar in een tijd waarin families verdeeld zijn door de burgeroorlog blijken de slagvelden dichter bij huis te zijn dan in eerste instantie gedacht werd.

 

Carrie (2013) 182/K6
Verenigde Staten
Horror / Drama
100 minuten

geregisseerd door Kimberly Peirce
met Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer

De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.

 

Captain Phillips (2013) 138/K6
Verenigde Staten
Drama / Thriller
134 minuten

geregisseerd door Paul Greengrass
met Tom Hanks, Barkhad Abdi en Barkhad Abdirahman

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.

 

Cold Blooded (2012) 118/K6
Canada
Misdaad
86 minuten

geregisseerd door Jason Lapeyre
met Ryan Robbins, Zoie Palmer en William MacDonald

Een politieagente is er alles aan gelegen een gevangene ervan te weerhouden, een praktisch verlaten ziekenhuis te ontvluchten. Het wordt helemaal lastig als ze ook nog eens zijn gewelddadige partners van zich af moet zien te houden.

 

Circus World (1964) 111/K6
Verenigde Staten
Drama
135 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met John Wayne, Claudia Cardinale en Rita Hayworth

Rond 1910 vertrekt Matt Masters met zijn rondreizend Wild-West circus naar Europa om daar internationale roem te gaan verwerven. Wat niemand echter weet is dat Matt andere bedoelingen heeft in Europa doordat hij geruchten heeft gehoord dat Lili Alfredo zich in Hamburg bevindt. Lili was jarenlang onderdeel van de Flying Alfredo act in het circus maar verdween zonder enig spoor toen haar man zich 14 jaar geleden te pletter stortte in een mislukte trapeze act...

 

Catch .44 (2011) 92/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
94 minuten

geregisseerd door Aaron Harvey
met Forest Whitaker, Bruce Willis en Malin Åkerman

Tes, Dawn en Kara werken in Vegas, maar redden het financieel nauwelijks. Hun levens veranderen wanneer Tes een interessante vreemdeling ontmoet, genaamd Mel. Wanneer Mel deze meiden een kans aanbiedt voor een beter leven, komen de meiden in een buitengewone situatie terecht met een psychopathische huurmoordenaar, een grauwe truckchauffeur en een gedesillusioneerde kok.

 

Colony The (2013) 79/K6
Canada
Sciencefiction / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Jeff Renfroe
met Laurence Fishburne, Kevin Zegers en Bill Paxton

Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden.

 

Coma (2012) 75/76/K6
Verenigde Staten
Drama / Thriller
240 minuten

geregisseerd door Mikael Salomon
met Lauren Ambrose, Steven Pasquale en Geena Davis

Susan Wheeler (Lauren Ambrose) is een medisch studente in een ziekenhuis. Het valt haar op dat verschillende, ogenschijnlijk gezonde patiënten, na een routineprocedure steeds vaker in een coma terecht komen na een operatie. Wanneer ze op onderzoek uit gaat, blijkt dat iedereen die ze kent verdwijnt of overlijdt. Na een aantal fouten van het afdelingshoofd Joe Morton, roept ze de hulp in van haar docent en tevens minnaar en Dokter Stark

 

Cruel Intentions (1999) 27/K6
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Roger Kumble
met Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar en Reese Witherspoon

Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.

 
Cowgirls n' Angels (2012) 551/K5
Verenigde Staten
Familie
92 minuten

geregisseerd door Timothy Armstrong
met Bailee Madison, Jackson Rathbone en James Cromwell

"Cowgirls n' Angels" vertelt het verhaal van Ida, een opstandig jong meisje dat er van droomt ooit haar vader te vinden, een rodeorijder. Tijdens de zoektocht naar haar vader komt ze in contact met de 'Sweethearts of Rodeo', een team van jonge vrouwelijke rodeorijders dat gerund wordt door voormalig rodeo-ster Terence Parker. Terence, die meteen het talent van Ida inziet, neemt haar direct onder zijn hoede. Ida heeft haar nieuwe passie gevonden en komt terecht in een warm nest van mensen, een nieuwe familie die om haar lijkt te geven, en misschien vindt ze nu zelfs wel het soort vader waar ze altijd naar opzoek was.

 

Cleanskin (2012) 532 /K5
Verenigd Koninkrijk
Thriller / Misdaad
108 minuten

geregisseerd door Hadi Hajaig
met Sean Bean, Tom Burke en Charlotte Rampling

Als een koffer met explosieven buitgemaakt wordt door terroristen verandert London na een aantal verschrikkelijke bomaanslagen in een slagveld. Ewan (Sean Bean) wordt samen met Mark (Tom Burke) op een dodelijke missie gestuurd om de terroristen op te sporen en uit te schakelen. Ewan is een keiharde verbitterde ex-soldaat werkzaam bij de Britse geheime dienst. Hij heeft zijn vrouw verloren in een soortgelijke terroristische aanslag en het enige wat hem bezighoudt is wraak nemen. Het wordt een race tegen de klok waarbij Ewan over lijken gaat en er achter komt dat niet alles is wat het lijkt.

 

Cloud Atlas (2012) 503 /K5
Verenigde Staten / Duitsland / Hongkong / Singapore
Sciencefiction / Mystery
172 minuten

geregisseerd door Tom Tykwer, Andy Wachowski en Lana Wachowski
met Tom Hanks, Hugo Weaving en Jim Sturgess

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.

 

Cold Light of Day,The (2012) 484 /K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Mabrouk El Mechri
met Henry Cavill, Bruce Willis en Sigourney Weaver

'The Cold Light of Day' gaat over de jonge Amerikaan Will (Henry Cavill) die tijdens een vakantie in Spanje zijn gezin in handen van ontvoerders ziet vallen. Tijdens de zoektocht naar zijn gezin stuit hij op een samenzwering van de overheid en een connectie tussen de kidnapping en zijn vader.

 

Cowboys & Aliens (2011) 424 /K5
Verenigde Staten / India
Western / Sciencefiction
118 minuten
 
geregisseerd door Jon Favreau
met Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford

In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijdstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.

 

Conan the Barbarian (2011) 412 /K5
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
112 minuten

geregisseerd door Marcus Nispel
met Jason Momoa, Rachel Nichols en Ron Perlman

Conan (Momoa) is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om zijn vader te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.

 

City of Angels (1998) 404 /K5
Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Brad Silberling
met Nicolas Cage, Meg Ryan en Colm Feore

Net als andere engelen begeleidt Seth mensen bij het sterven. Wanneer hij op een dag iemand komt helpen die op de operatietafel overlijdt, raakt hij onder de indruk van de chirurge Maggie (Meg Ryan) die het leven van de man probeert te redden. Maggie heeft het moeilijk met het overlijden van haar patiënt en Seth probeert haar te helpen. Seth voelt zich steeds meer tot Maggie aangetrokken en raakt in tweestrijd. Zal hij zijn onsterfelijkheid opgeven om mens te worden en met haar samen te kunnen leven, of kiest hij ervoor om engel te blijven?

 

Colombiana (2011) 387 /K5
Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Olivier Megaton
met Zoe Saldana, Jordi Mollà en Lennie James

Op haar 10de zag Cataleya Restrepo hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.

 

Captain America: The First Avenger (2011) 376/K5
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
125 minuten

geregisseerd door Joe Johnston
met Chris Evans, Hugo Weaving en Tommy Lee Jones

Een dappere, maar zachtaardige jonge soldaat genaamd Steve Rogers moet aan een aantal experimenten deelnemen voor het Amerikaanse leger, het zogenaamde Super Soldier programma. Maar wanneer het experiment wordt stopgezet besluiten ze Steve te gebruiken om het imago van het Amerikaanse leger te verbeteren.

 

Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)