Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)

 
Close Range (2015) 293/K7
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Isaac Florentine
met Scott Adkins, Nick Chinlund en Caitlin Keats

Nadat Colton MacReady (Scott Adkins) zijn gekidnapte nichtje heeft gered uit de handen van een machtig drugskartel begint een meedogenloze strijd om zijn familie te beschermen. Het kartel is neergestreken op zijn afgelegen ranch en op zoek naar wraak. Colton kan van de corrupte sheriff en zijn agenten weinig hulp verwachten. Wat volgt is een strijd om te overleven als zijn ranch non-stop wordt aangevallen.

 

Calvary (2014) 258/K7
Ierland / Verenigd Koninkrijk
Drama
102 minuten

geregisseerd door John Michael McDonagh
met Brendan Gleeson, Chris O'Dowd en Aidan Gillen

Pastoor James Lavelle is een goed man die van de wereld een betere plaats wil maken. De haatdragende en op confrontaties beluste bewoners van zijn kleine dorpje raken hem echter diep. Wanneer hij bedreigd wordt tijdens de geloofsbelijdenis zal hij het moeten opnemen tegen de donkere krachten die hem insluiten.

 

Crimson Peak (2015) 256/K7
Verenigde Staten / Canada
Fantasy / Horror
119 minuten

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Mia Wasikowska, Jessica Chastain en Tom Hiddleston

In de nasleep van een familietragedie bevindt een ambitieuze schrijfster zich in een tweestrijd tussen de liefde voor een oude vriend en een mysterieuze outsider. Om haar verleden te ontlopen vlucht ze naar een huis dat haar geschiedenis ademt.

 

Cold in July (2014) 234/K7
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Jim Mickle
met Michael C. Hall, Sam Shepard en Don Johnson

Oost-Texas, 1989. Richard Dane, een gewone man, schiet uit zelfverdediging een man dood. Dan krijgt hij te maken met Ben Russel, een ruige ex-gevangene en de vader van de man die Dane heeft neergeschoten. Russel is vastbesloten om de dood van zijn zoon te wreken. Maar dan neemt de zaak een bijzondere wending.

 

Contracted (2013) 233/K7
Verenigde Staten
Drama / Horror
85 minuten

geregisseerd door Eric England
met Najarra Townsend, Caroline Williams en Alice Macdonald

Een onrustige jonge vrouw heeft een onenightstand met een willekeurige vreemdeling. Vervolgens denkt ze dat ze besmet is met een seksueel overdraagbare aandoening. In werkelijkheid blijkt het echter iets veel ergers te zijn.

 

Captive The (2014) 223/K7
Canada
Thriller / Mystery
112 minuten

geregisseerd door Atom Egoyan
met Ryan Reynolds, Scott Speedman en Rosario Dawson

Matthews dochter Cass werd 8 jaar geleden ontvoerd. Een reeks verontrustende aanwijzigen overtuigt Matthew echter dat Cass, nu 17, nog steeds leeft. In een race tegen de klok zullen Matthew, de rechercheurs en zelfs Cass allen hun rol moeten spelen om het mysterie van haar verdwijning op te lossen en haar te bevrijden uit haar gevangenschap.

 
Captive (2015) 222K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
97 minuten

geregisseerd door Jerry Jameson
met Kate Mara, David Oyelowo en Michael Kenneth Williams

In deze - op feiten gebaseerde - thriller worstelt een alleenstaande moeder met haar drugsverslaving terwijl ze gevangen wordt gehouden in haar eigen appartement door een voortvluchtige. Deze man is uit de gevangenis ontsnapt en heeft de rechter van zijn strafzaak vermoord.

 

Condemned 2,The (2015) 217/K7
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Randy Orton, Eric Roberts en Wes Studi

Na een mislukte missie om de leider van een gokimperium op te pakken, wordt premiejager Will Tanner zelf opgejaagd. Hij is het menselijke doelwit in een spel waarbij de spelers moeten doden of anders gedood worden. Terwijl grote gokkers wedden op wie zal overleven moeten Will, zijn vader en de leden van Will's team een oorlog zien te overwinnen van het meesterbrein achter het spel, Raul Baccaro.

 

Casanova (2005) 203/K7
Verenigde Staten
Romantiek / Drama
108 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Heath Ledger, Jeremy Irons en Sienna Miller

In het Venetië van de 18e eeuw is geen vrouw veilig voor de charmes en verleidingskunsten van Casanova. Jong, oud, getrouwd of niet, hij versiert ze allemaal aan de lopende band. Maar dan ontmoet hij de oogverblindende mooie en intelligente schoonheid Francesca Bruni. Zij moet echter niets van hem hebben, want zij wacht op haar grote, ware liefde. Voor de eerste keer in zijn leven wordt Casanova tot zijn stomme verbazing afgewezen door een vrouw. Alle reden om al zijn versiertrucs uit de kast te halen, want hij zal en moet Francesca hebben. Hij heeft zelfs het gevoel dat hij voor het eerst écht verliefd is. Door middel van een aantal slimme vermommingen en listen krijgt hij het voor elkaar om dichter bij Francesca te komen.

 

Convict (2014) 163/K7
Australië
Actie / Misdaad
110 minuten

geregisseerd door David Field en George Basha
met George Basha, David Field en Brian Ellison

Een op het oog onschuldig straatgevecht eindigt met moord en oorlogsveteraan Ray wordt veroordeeld tot 18 maanden in de beruchte en duistere Paramatta-gevangenis. De als gewelddadig bekend staande gevangenisbewaarders hebben het op hem gemunt en Ray wordt gedwongen om snel te leren hoe hij zich staande moet houden binnen de wereld van geweld, worstelingen en gevechten tussen de bendes en criminelen; zeker als hij kans wil maken om zijn verloofde terug te zien.

 

Clear and Present Danger (1994) 160/K7
Verenigde Staten
Actie / Thriller
140 minuten

geregisseerd door Phillip Noyce
met Harrison Ford, Willem Dafoe en Anne Archer

Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als één van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.

 

Christmas Dragon The (2014) 144/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
106 minuten

geregisseerd door John Lyde
met Talon G. Ackerman, Heather Beers en Dave Bresnahan

Ayden ontvangt een heel bijzonder magisch kristal van een stervende elf. De elf waarschuwt haar dat het hoge Noorden zijn magie heeft verloren en dat Kerstmis in gevaar is. Ayden begint samen met haar vrienden aan een gevaarlijke reis. Ze moeten ontsnappen aan draken, goblins, bandieten en andere fantasiewezens. De vrienden keren terug met Airk, de zoon van de Kerstman om de gestolen Kerstmis terug te geven. Als de magie niet krachtig genoeg is in het kwade bos, moeten Ayden en Airk geholpen worden door een jonge draak. Zullen ze de kerstwensen van alle kinderen kunnen redden en de magie van Kerst terugbrengen in het magische kristal?

 

Christmas in Canaan (2009) 131/K7
Verenigde Staten
Drama / Familie
96 minuten

geregisseerd door Neill Fearnley
met Billy Ray Cyrus, Zak Ludwig en Jaishon Fisher

Daniel Burton is een alleenstaande boer, nadat zijn vrouw is overleden. Hij merkt dat zijn zoon DJ racistische eigenschappen toont. Als sterk voorstander van gelijke burgerrechten voor iedereen, dwingt hij hem om vriendschap te sluiten met een Afro-Amerikaan.
 

 

Cowboys vs Dinosaurs (2015) 130/K7
Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
89 minuten

geregisseerd door Ari Novak
met Vernon Wells, Rib Hillis en Casey Fitzgerald

Na een explosie in een lokale mijn in Livingston rijzen dinosaurussen vanuit het puin en terroriseren ze de kleine westernstad. Het is nu aan een groep revolverhelden om het tegen de dinosaurussen op te nemen om zo het stadje en de inwoners te beschermen.

 

Curve (2015) 126/ K7
Verenigde Staten
Thriller
86 minuten

geregisseerd door Iain Softley
met Julianne Hough, Teddy Sears en Drew Rausch

Een jonge bruid in wording crasht opzettelijk met haar auto van een verlaten snelweg af, in een poging te ontsnappen aan een charmante maar roofzuchtige lifter. Maar het plan faalt en ze komt vast te zitten in een omgekeerd voertuig. Nu zal ze alles op alles moeten zetten om in leven te blijven. Want het belagen is nog niet voorbij.

 

Cinderella (2015) 88/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
105 minuten

geregisseerd door Kenneth Branagh
met Cate Blanchett, Richard Madden en Lily James

Cinderella (Lily James) is een weeskind dat door haar stiefmoeder (Cate Blanchett) en stiefzussen (Sophie McShera en Holliday Grainger) onrechtvaardig wordt behandeld. Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella's jurk.

 

Child 44 (2015) 78/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Roemenië / Rusland
Thriller / Drama
137 minuten

geregisseerd door Daniel Espinosa
met Tom Hardy, Gary Oldman en Noomi Rapace

Een idealistische pro-Stalin veiligheidsfunctionaris besluit om een reeks kindermoorden te onderzoeken, in een land waar dit soort misdaden zogenaamd niet voorkomen. De staat wil niets weten van het bestaan van een kindermoordenaar, laat staan een seriemoordenaar. Hij wordt dan ook gedegradeerd en verbannen maar besluit, met de hulp van zijn vrouw, de zaak te blijven onderzoeken.

 

Chappie (2015) 75/K7
Verenigde Staten / Mexico
Sciencefiction / Actie
120 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met Sharlto Copley, Dev Patel en Hugh Jackman

In de nabije toekomst wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Maar de mensen vechten terug. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.

 

Child of God (2013) 40/K7
Verenigde Staten
Drama
104 minuten

geregisseerd door James Franco
met Scott Haze, James Franco en Jim Parrack

Lester Ballard, een verdreven en gewelddadige man die woont in de bergen van Sevier County, kan het best omschreven worden als "een kind van God". Ballards leven is een rampzalige poging om buiten de sociale orde te bestaan. Na achtereenvolgens beroofd te zijn van zijn ouders, woningen en een aantal andere zaken, zinkt Ballard letterlijk en figuurlijk naar het niveau van een holbewoner die steeds dieper vervalt in een leven van misdaad.
 

 

Company You Keep The (2012) 348/K6
Canada
Drama / Thriller
125 minuten

geregisseerd door Robert Redford
met Robert Redford, Shia LaBeouf en Julie Christie

De voormalig militant en politiek activist Jim Grant (Robert Redford) leidt al dertig jaar lang een ondergedoken bestaan. Al decennia lang staat hij op de de lijst van meest gezochte mensen van de FBI wegens een gewapende bankoverval. Wanneer een vastberaden journalist zijn ware identiteit ontdekt, is hij gedwongen om op de vlucht te slaan. Om de toekomst van zijn jonge dochter veilig te stellen, zal hij zich moeten verzoenen met zijn eigen veelbewogen verleden.

 

Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)