Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)

 

Central Intelligence (2016) 139/K8
Verenigde Staten
Komedie / Actie
114 minuten

geregisseerd door Rawson Marshall Thurber
met Dwayne Johnson, Kevin Hart en Aaron Paul

CIA-agent (Johnson) werd als kind gepest en gaat nu naar de reünie van zijn middelbare school. Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van een accountant die vroeger bij hem op school zat (Hart) en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg terug meer.

 

Countdown (2016) 83/K8
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door John Stockwell
met Nick Nemeth, Katharine Isabelle en Glenn Jacobs

Wanneer een psychopaat een jongetje ontvoert en hem volhangt met explosieven, gaat agent Ray achter deze crimineel aan. Achtervolgd door zijn eigen innerlijke demonen, besluit Ray tegen de directe bevelen van zijn baas in te gaan en neemt hij het heft in eigen handen. In een race tegen de klok is het aan Ray om de psychopaat te stoppen en het onschuldige kind te redden.

 

Criminal (2016) 68/K8
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Thriller / Actie
113 minuten

geregisseerd door Ariel Vromen
met Kevin Costner, Gary Oldman en Tommy Lee Jones

In een laatste wanhopige poging om een duivels plan te stoppen worden de herinneringen, geheimen en vaardigheden van een overleden CIA-agent geïmplanteerd bij een onvoorspelbare en gevaarlijke gevangene die in de dodencel zit. Dit in de hoop dat hij alsnog een missie kan voltooien.

 

Curse of Sleeping Beauty The (2016) 67/K8
Verenigde Staten
Fantasy / Mystery
87 minuten

geregisseerd door Pearry Reginald Teo
met Ethan Peck, India Eisley en Natalie Hall

Thomas erft een herenhuis dat al generaties lang in het bezit van zijn familie is. Al snel leert hij dat hij meer dan alleen een huis heeft geërfd, maar ook de eeuwenoude vloek op het huis uit de tijd van de kruistochten. Gedwongen in zijn nieuwe rol als “beschermer” - degene die is aangesteld om de kwade demonen in het huis op afstand te houden - werkt Thomas samen met een ambitieuze makelaar en paranormale priester om het mysterie van het huis te ontrafelen. Tegelijkertijd probeert hij de mooie Briar Rose te ontwaken, die gevangen wordt gehouden in een angstaanjagende onderwereld die hij eerder alleen in zijn dromen heeft bezocht.

 

Crossing Point (2016) 62/K8
Verenigde Staten
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Daniel Zirilli
met Rudy Youngblood, Shawn Lock en María Gabriela de Faría

Michael en Olivia zijn twee Amerikanen die op vakantie zijn in Baja in Mexico wanneer hun reis een angstaanjagende wending krijgt. Olivia wordt ontvoerd door een drugsbaron die eist dat Michael een tas vol cocaïne - gestolen van een rivaliserend kartel - binnen 12 uur de Amerikaanse grens over smokkelt of anders wordt Olivia vermoord. Een gedreven agent uit Tijuana ruikt onraad en gaat ook op onderzoek uit naar de drugs.

 

Concussion (2015) 60/K8
Verenigde Staten / Australië / Verenigd Koninkrijk
Drama
123 minuten

geregisseerd door Peter Landesman
met Will Smith, Alec Baldwin en Albert Brooks

'Concussion' vertelt het waargebeurde verhaal van Dr. Bennet Omalu, een forensische neuropatholoog die als eerste een neurodegeneratieve ziekte, bekend als CTE, wist te ontdekken bij voormalige NFL-spelers. Wanneer hij dit naar buiten wil brengen en aantoonbaar wil maken, komt hij echter op gespannen voet te staan met de machtigste instellingen ter wereld.

 

Cobbler The (2014) 57/K8
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
99 minuten

geregisseerd door Tom McCarthy
met Adam Sandler, Steve Buscemi en Dan Stevens

Een schoenmaker van de vierde generatie ontdekt in de kelder van zijn vader een magische naaimachine die ervoor zorgt dat hij in de persoon kan veranderen waarvan hij de schoenen draagt. Hierdoor gaat hij op een reis van zelfontdekking en leert hij het belang van familie door de magie van het gezegde 'in iemand anders zijn schoenen staan'. Dit zorgt niet alleen voor een verandering in zijn wereld maar ook in die om hem heen.
 

 

Colonia (2015) 56/K8
Duitsland / Luxemburg / Frankrijk
Drama / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Florian Gallenberger
met Emma Watson, Daniel Brühl en Mikael Nyqvist

Lena en Daniel, een jong Duits koppel, raken verwikkeld in de Chileense militaire coup van 1973. Daniel wordt ontvoerd door de geheime politie van Pinochet. Lena slaagt erin hem op te sporen in een afgesloten deel in het zuiden van het land, genaamd Colonia Dignidad. De Colonia doet zich voor als een liefdadigheidsmissie onder leiding van lekenpredikant Paul Schäfer, maar in werkelijkheid is het een plaats waar niemand uit ontsnapt.

 

Cell (2016) 55/K8
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
98 minuten

geregisseerd door Tod Williams
met John Cusack, Samuel L. Jackson en Isabelle Fuhrman

Er wordt een krachtig signaal wereldwijd uitgezonden over mobiele netwerken. Dit zorgt ervoor dat de hersenen van de gsm-gebruikers direct en gevaarlijk geherprogrammeerd worden. Clay Riddell reist door New England richting het noorden in de hoop zijn vrouw en zoon te vinden. Hij krijgt bijval van een groep overlevenden en samen proberen ze de bloeddorstige 'phoners' af te weren.

 

Code of Honor (2016) 43/K8
Verenigde Staten
Actie
106 minuten

geregisseerd door Michael Winnick
met Steven Seagal, Helena Mattsson en Craig Sheffer

Een kolonel van de Special Forces die pas terug is uit het Midden-Oosten neemt ontslag uit het leger. Hij beseft al snel dat zijn geboortestad uiteen is gevallen en veranderd is in een gewelddadige wereld die gerund wordt door moordenaars en de drugsmaffia. Na enig beraad besluit hij toe te treden tot de duistere wereld en te doen waar hij het beste in is. Bijna niemand kan hem stoppen, maar een oud-collega wil het toch proberen.

 

Choice The (2016) 40/K8
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door Ross Katz
met Benjamin Walker, Teresa Palmer en Maggie Grace

Travis Parker heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een goede baan, trouwe vrienden en een droomhuis in een kleine stad in North Carolina. Hij is ervan overtuigd dat een serieuze relatie met een vrouw het goede leven enkel in de weg zou staan. Tot Gabby Holland haar intrek neemt in het huis naast het zijne. Ondanks Travis' pogingen om vriendelijk te zijn, lijkt ze zich voortdurend aan hem te ergeren.

 

Creed (2015) 15/K8
Verenigde Staten
Drama
133 minuten

geregisseerd door Ryan Coogler
met Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson

Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis.

 

Clown (2014) 07/K8
Verenigde Staten / Canada
Horror
100 minuten

geregisseerd door Jon Watts
met Andy Powers, Laura Allen en Peter Stormare

Een liefhebbende vader verkleedt zich als clown om de verjaardag van zijn zoon op te vrolijken nadat de persoon die hij had ingehuurd op het laatste moment afzegt. Hij krijgt het clownspak echter niet meer uit en ontdekt dat het pak een verschrikkelijke vloek met zich mee draagt waardoor hij langzaam verandert in een moordzuchtige maniak met een rode neus.

 

Cop Car (2015) 04/K8
Verenigde Staten
Thriller
88 minuten

geregisseerd door Jon Watts
met Kevin Bacon, Shea Whigham en Camryn Manheim

Twee 10-jaar oude kinderen stelen een verlaten auto en besluiten hem te gebruiken voor een joy ride. De eigenaar van de auto, sheriff Kretzer, is vastbesloten hem terug te krijgen, aangezien er iets waardevols in zit.

 

Criminal Activities (2015) 406/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Jackie Earle Haley
met Dan Stevens, John Travolta en Michael Pitt

Vier jonge jongens komen weer bij elkaar tijdens de begrafenis van een voormalige klasgenoot. Een van hen geeft de anderen gevoelige informatie over aandelen waarmee ze direct miljonair kunnen worden. Helaas voor hen loopt de deal niet zoals ze verwacht hadden en zijn ze hun investering kwijt. De zaken worden echter nog erger wanneer blijkt dat één van hen het geld heeft geleend van de maffia.

 

Crosstown (2013) 384/K7
Verenigde Staten
Drama
91 minuten

geregisseerd door Miriam Kruishoop
met Manny Perez, Angel Amaral en Vivica A. Fox

Het pad van een 14-jarig jongetje en een 15-jarig meisje kruist elkaar in de voorsteden van Los Angeles. Terwijl hun families strijden voor een beter leven is hun ontluikende liefde gedoemd te falen. Een verhaal over liefde en verlossing in een stad waar de grootste uitdaging overleven is.

 

Chasing Mavericks (2012) 353/K7
Verenigde Staten
Drama
116 minuten

geregisseerd door Michael Apted en Curtis Hanson
met Jonny Weston, Gerard Butler en Elisabeth Shue

De film is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van surficoon Jay Moriarty (Jonny Weston) en vertelt het verhaal van een jonge man die op zoek gaat naar de gevaarlijkste surfgolf van Noord-Californië, en de lokale legende (Gerard Butler) die hem onder zijn vleugels neemt. Wat begint als een mentorschap verandert in een unieke levenslange band wanneer beide onwaarschijnlijke vrienden ontdekken dat er niets krachtigers bestaat dan het verleggen van je grenzen en het najagen van een bijna onmogelijke droom.

 

Coriolanus (2011) 352/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller
122 minuten

geregisseerd door Ralph Fiennes
met Ralph Fiennes, Gerard Butler en Brian Cox

De film vertelt het verhaal van Coriolanus (Ralph Fiennes), een Romeinse militair die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus’ tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z’n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius (Gerard Butler), om wraak te nemen op Rome

 

Camino (2015) 351/K7
Verenigde Staten
Actie / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Josh C. Waller
met Zoë Bell, Nacho Vigalondo en Francisco Barreiro

1985. De oorlogsfotograaf Avery Taggert heeft een solide carrière opgebouwd met haar beelden, terwijl ze toch emotioneel gedistantieerd blijft van haar subjecten. Ze trekt de jungle van Colombia in met een groep zendelingen, geleid door een geliefde en charismatische Spanjaard bekend als 'El Guero'. Daar komt ze terecht in een conflict - niet minder gewelddadig dan de zaken die ze tijdens haar carrière heeft vastgelegd. Op een avond ziet ze El Guero een gruwelijke daad plegen en legt het geheel vast op film. Deze beelden kunnen de ondergang van El Guero betekenen en Avery loopt groot gevaar zolang ze het in handen heeft.

 

Crimson Pirate The (1952) 307/K7
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
105 minuten

geregisseerd door Robert Siodmak
met Burt Lancaster, Nick Cravat en Eva Bartok

De piratenkapitein Vallo zwaait de plak over de Carribische wateren. Vandaag neemt hij een militair schip in, met aan boord de afgevaardigde van de koning, baron Grudo. De boot had bestemming Cobra, een eilandje waar de bevolking onder leiding van El Libre in opstand is gekomen. Grudo moet er de rebellenleider gaan uitschakelen. De piraat ruikt een gouden zaak en gooit het op een akkoordje. Hij zal El Libre in de val lokken en uitleveren op voorwaarde dat hij de buitgemaakte wapens aan de rebellen mag verkopen. De vraag is of de piraat zich aan de afspraak zal houden.

 

Vorige Pagina: (B)

1

2

3

4

5 6 7 8 9 10 11

Volgen Pagina: (D)