Barbie

 

Barbie in Een Zeemeermin Avontuur (2010)

 

Verenigde Staten
Animatie
75 minuten

geregisseerd door Greg Richardson

Barbie vertolkt de rol van Merliah, een surfkampioene uit Malibu.
Het ene moment is ze nog een doodgewone tiener, maar een paar tellen later ontdekt ze een schokkend familiegeheim: ze is een zeemeermin! Voor Merliah? en haar dolfijnenvriend Zuma begint een avontuurlijke onderzeese zoektocht naar haar moeder, de koningin van Oceana.
Met de hulp van haar nieuwe zeemeerminvriendinnen slaagt Merliah erin om het oceaanrijk te redden. En uiteindelijk ontdekt ze dat wat je verschillend maakt van de anderen ook wel eens je grootste troef kan zijn.

 

Barbie and the Diamond Castle (2008)  
Verenigde Staten
Animatie
77 minuten

geregisseerd door Greg Richardson
met de stem van Kelly Sheridan

Barbie en Teresa vertellen ons het sprookjesachtige verhaal van Liana en Alexa, twee vriendinnen die alles met elkaar delen, waaronder hun liefde voor muziek. Hun gewone leventje verandert echter op slag wanneer ze een toverspiegel krijgen en vriendschap sluiten met het meisje dat erin gevangen zit. Om hun nieuwe vriendinnetje te redden, ondernemen Liana en Alexa een hachelijke reis naar het Diamantkasteel. Deze zware tocht stelt hun vriendschap op de proef, maar dankzij de kracht van muziek en het gezelschap van twee schattige pups overwinnen ze samen alle obstakels. Zo ontdekken ze dat vriendschap de enige echte schat is.

 

Barbie in A Christmas Carol (2008)  

Verenigde Staten
Animatie / Familie
76 minuten

geregisseerd door William Lau
met de stemmen van Leanne Araya, Morwenna Banks en Kathleen Barr

Barbie Eden is een grote ster in het Gladshill Theater, maar ze heeft een hekel aan kerstmis. Maar als ze bezocht wordt door drie spookachtige bezoekers, ontdekt ze de ware betekenis van deze bijzondere feestdagen. Het verhaal van deze Barbie is ge´nspireerd op "A Christmas Carol" van Charles Dickens.

 

Barbie: Mermaidia (2006)  

Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
70 minuten

geregisseerd door William Lau en Walter P. Martishius
met de stemmen van Kelly Sheridan, Chiara Zanni en Kathleen Barr

In dit vervolg op Fairytopia, reist Elina naar Mermaidia om haar vriend prins Nalu, een zeemeerman, te redden. Prins Nalu is gekidnapt omdat z'n kidnappers proberen te weten te komen waar zich een speciale bes bevindt die Laverna, de machtigste fee van Fairytopia, maakt, zelfs nog machtiger dan de Tovenares! Het is aan Elina om ze tegen te houden, maar dat lukt haar niet alleen. Ze heeft de hulp nodig van Nori, een koppige zeemeermin die buitenstaanders niet vertrouwt en niets te maken wil hebben met Elina. Het is niet eenvoudig om Nori voor zich te winnen, maar er staan Elina nog veel meer uitdagingen te wachten. Om Nalu te kunnen redden, moet ze misschien wel het grootste offer van haar leven brengen: haar vleugels. Lukt het haar om Nalu te bevrijden, of valt ze voor eeuwig in de handen van Laverna?

 

Barbie in the 12 Dancing Princesses (2006)  

Verenigde Staten
Animatie / Familie
83 minuten

geregisseerd door Greg Richardson
met de stemmen van Nicole Oliver, Christopher Gaze en Brenna O'Brien

Koning Randolph roept de hulp in van zijn nicht, hertogin Rowena, om van zijn dochters, prinses Genevieve en haar 11 zussen, nette dames te maken. De hertogin is streng en verbiedt alle leuke dingen voor de meisjes, inclusief hun passie: dansen. Juist als de prinsessen bijna alle hoop hebben opgegeven, ontdekken zij een poort naar een magisch land, waarin zij eindeloos zullen kunnen dansen.

 

Barbie: Fairytopia (2005)  

Verenigde Staten
Animatie / Romantiek
75 minuten

geregisseerd door Walter P. Martishius
met de stemmen van Kelly Sheridan, Melissa Lyons en Julie Stevens

In het land Fairytopia woont Elina, een mooie bloemenfee die heel graag vleugels wil hebben. Ze woont samen met Bibbie, een eigenzinnige maar lieve pluisbal, in een grote bloem in een magisch weiland. Op een dag wordt Elina wakker en ontdekt ze dat haar bloemwoning ziek is en dat haar feeenvriendjes en vriendinnetje niet meer kunnen vliegen! Ze verzamelt de moed om te helpen en begint aan een fantastische reis op zoek naar Azura, een beschermfee die het probleem misschien kan oplossen. Onderweg ontmoet ze nieuwe mensen die haar moed op de proef stellen en haar de waarde van echte vriendschap tonen. Maar kan een fee zonder vleugels heel Fairytopia redden? 

 

Barbie and the Magic of Pegasus 3-D (2005)  

Verenigde Staten
Animatie
70 minuten

geregisseerd door Greg Richardson
met de stemmen van Kelly Sheridan, Mark Hildreth en Lalania Lindbjerg

In Barbie en de magie van pegasus, haar eerste sprookjesprinsesfilm, gaat barbie vliegen. Prinses Annika (Barbie) ontdekt het avontuur als ze vriendschap sluit met Brietta - een prachtig gevleugeld paard - dat haar naar meeneemt naar het mooie koninkrijk in de wolken. Annika heeft maar drie dagen de tijd om de vloek van wenlock te verbreken, een boosaardige tovenaar die de koninklijke familie in steen heeft veranderd. In haar strijd tegen wenlock ontmoet Annika nieuwe vrienden waarmee ze naar het verboden bos reist, door ijsgrotten schaatst en boven de wolken vliegt op zoek naar de magische toverstaf van licht. 

 

Barbie as The Princess and the Pauper (2004)  

Verenigde Staten
Animatie / Muziek
85 minuten

geregisseerd door William Lau
met de stemmen van Kelly Sheridan, Ellen Kennedy en Alessandro Juliani

Het verhaal over prinses Annelise en de bedelaarster Erika. Ondanks het grote verschil in afkomst lijken ze verbazingwekkend veel op elkaar. Wanneer de prinses ontvoerd wordt, moet Erika een grote rol spelen in de zoektocht, wat haar een kijkje geeft in het leven van een prinses.    

 

Barbie of Swan Lake (2003)  

Verenigde Staten
Animatie / Muziek
81 minuten

geregisseerd door Owen Hurley
met de stemmen van Kelly Sheridan, Mark Hildreth en Kelsey Grammer

Barbie speelt de rol van Odette, die een eenhoorn volgt naar het Betoverde Bos. Daar wordt ze door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan veranderd. Roodbaard is van plan de Sprookjesprinses van de troon te stoten om zelf de macht in handen te nemen. De Sprookjesprinses weet de betovering van Odette voor een deel op te heffen, zodat Odette 's nachts een mens is en overdag een zwaan. Odette weet niet zeker of zij wel de juiste persoon is, maar ziet het als haar taak om het Betoverde Bos te redden van Roodbaard. Maar hoe kan een jongmeisje, slechts gewapend met moed, eerlijkheid en een goed verstand, het Betoverde Bos bevrijden? En dat allemaal terwijl de knappe prins Daniel verliefd wordt op haar.

 

Barbie as Rapunzel (2002)  

Verenigde Staten
Animatie / Familie
75 minuten

geregisseerd door Owen Hurley
met de stemmen van Anjelica Huston, Kelly Sheridan en Cree Summer

Barbie Rapunzel en Prins Stefan willen samen naar het gemaskerd bal. De boze heks Gothel heeft echter andere plannen. Ze spreekt een vloek uit, waardoor alle mooie dingen uit hun kasteel worden weggetoverd. De edelstenen voor de koninklijke kroon verbergt ze in het kasteel en de Prins verandert ze in steen.

 

Barbie in The Nutcracker (2001)  

Verenigde Staten
Animatie / Muziek
76 minuten

geregisseerd door Owen Hurley
met de stemmen van Kelly Sheridan, Kirby Morrow en Tim Curry

Eigentijdse versie van Tsjaikovski's gelijknamige balletsprookje met Barbie in de hoofdrol. In de Notenkraker wordt het verhaal verteld van het meisje Klara dat van haar tante een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Klara die nacht wakker wordt, blijkt dat de pop tot leven is gekomen. Vervolgens belanden Klara en de knappe Notenkraker van het ene in het andere avontuur. Zo moeten zij de gemene Muizenkoning zien te verslaan en gaan ze op zoek naar de Suikerspin-prinses. Als Klara de volgende dag wakker wordt, lijkt het of ze alles heeft gedroomd.

 

Barbie