Elvis Presley

 

Trouble with Girls, The (1969)

 
Verenigde Staten
Komedie / Drama
97 minuten

geregisseerd door Peter Tewksbury
met Elvis Presley, Vincent Price en Marlyn Mason

Walter Hale is de leider van de Chautauqua-circusgroep die in de jaren '20 dwars door de Verenigde Staten trekt. Helaas ontstaat er al gauw onenigheid onder de artiesten, en Hale wordt genoodzaakt de vakbond in te zetten om de conflicten te kunnen beslechten. De bond stuurt daarom een jonge vrouw met de groep mee, die het Hale echter behoorlijk moeilijk maakt om zijn artiesten bij elkaar te houden.

 

Love Me Tender (1956)  
Verenigde Staten
Muziek / Western
89 minuten

geregisseerd door Robert D. Webb
met Richard Egan, Debra Paget en Elvis Presley

Clint is de jongste van vier broers, die achterblijft wanneer de ouderen de boerderij in Texas verlaten om te gaan strijden tegen de Yankees. De oudste, Vance, laat zijn vriendin Cathy achter en wanneer hen het bericht bereikt dat Vance is omgekomen huwt Clint zijn broers vriendin. Maar wanneer de drie broers weer heelhuids zijn teruggekeerd, is het voor Vance moeilijk om te blijven want hij is nog steeds verliefd op Cathy.

 

It Happened at the World's Fair (1963)  
Verenigde Staten
Avontuur
105 minuten

geregisseerd door Norman Taurog
met Elvis Presley, Joan O'Brien en Gary Lockwood

Een piloot wordt tijdens de Wereldtentoonstelling in Seattle verliefd op een verpleegster. Zijn partner probeert hem weer aan het werk te krijgen om zo hun financiŽle problemen op te lossen, maar de opdracht die hij binnenhaalt blijkt niet helemaal pluis te zijn.

 

Spinout (1966)  
Verenigde Staten
Muziek / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Norman Taurog
met Elvis Presley, Shelley Fabares en Diane McBain

Mike McCoy is de zanger van een bandje die tussendoor wat bijklust met autoracen. Het leven wordt er voor Mike bovendien niet makkelijker op als hij plots versierd wordt door drie vrouwen. De ene is de drummer van zijn eigen band, de tweede is de dochter van miljonair en de derde is een schrijfster van boeken over mannen. Wie zal hij kiezen?

 

Viva Las Vegas (1964)  
Verenigde Staten
Muziek / Komedie
85 minuten

geregisseerd door George Sidney
met Elvis Presley, Ann-Margret en Cesare Danova

Lucky is een automonteur die ervan droomt racer te worden. De beroemde Italiaanse kampioen Elmo Mancini stelt hem voor lid van zijn team te worden, maar Lucky blijft liever zelfstandig. Hij heeft trouwens al een auto gebouwd om mee te doen aan de grote prijs van Las Vegas, maar er ontbreekt nog een klein detail, namelijk de motor. Maar Lucky heeft geluk aan de speeltafels van de gokstad en wint genoeg geld om de motor te kopen. Lucky en Mancini hebben samen een meisje, Rusty, leren kennen. Een zoektocht naar haar in de nachtclubs levert niets op, maar de volgende dag ontmoet Lucky haar aan het zwembad. Rusty is namelijk zwemlerares. Na een stoeipartij belandt Lucky in het water en met hem de pas gewonnen dollars. Lucky heeft nog ťťn kans om aan geld te komen: door deel te nemen aan een showwedstrijd. Zijn sterkste concurrente is... Rusty.

 

Speedway (1968)  
Verenigde Staten
Actie / Muziek
94 minuten

geregisseerd door Norman Taurog
met Elvis Presley, Nancy Sinatra en Bill Bixby

Elvis speelt de rol van Steve Grayson, een succesvol en barmhartig racer. Alles lijkt hem mee te zitten, totdat hij een belastinginspecteur achter zich aan krijgt.

 

Double Trouble (1967)  
Verenigde Staten
Muziek / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Norman Taurog
met Elvis Presley, Annette Day en Yvonne Romain

Guy Lambert is een getalenteerde zanger die met zijn act heel wat bijval oogst in een Londense nachtclub. Ook de jonge erfgename Jill Conway valt voor de charmes van Guy en dat tot grote wanhoop van haar voogd, oom Gerald Waverly. Hij stuurt Jill naar een kostschool in Brussel, niet wetende dat Guy ook naar BelgiŽ trekt voor een zangopdracht. Op de boot zien de tortelduiven elkaar terug...

 

Flaming Star (1960)  
Verenigde Staten
Actie / Western
91 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Elvis Presley, Steve Forrest en Barbara Eden

In Texas voelt niemand zich nog veilig. Met de regelmaat van de klok dagen indiaanse krijgers uit het niets op. Ze steken de boerderijen in brand en vermoorden de bewoners. Zelfs de vrouwen en de kinderen worden niet gespaard. Tot nu toe kon de familie Burton de dodendans ontspringen. Dat Sams Burtons tweede vrouw Neddy een indiaanse is, heeft hier zeker iets mee te maken. Buffalo Horn wil Pacer, de zoon van Sam en Neddy, voor zijn kar spannen en samen het land van de indianen opnieuw te veroveren. De jongeman staat voor een hartverscheurende keuze: als hij op het aanbod van Buffalo Horn ingaat, verraadt hij zijn vader en halfbroer Clint, die beiden blank zijn. Als hij weigert, verraadt hij zijn moeder Neddy.

 

Elvis Presley