Jackie Chan 

 

Xun Zhao Cheng Long (2009) 160/K5
China
Actie / Komedie
88 minuten

geregisseerd door Gangliang Fang en Ping Jiang
met Jackie Chan, Yishan Zhang en Nan Yu

Jackie Chan is de ongeslagen kung fu meester. Hij leert een jongen kennen die vraagt om getraind te worden door de meester zelf. Wanneer Jackie daarmee instemt leert hij de jongen niet alleen kung fu maar ook belangrijke levenslessen en is hij getuige van een aantal spectaculaire gevechten.

 

Spy Next Door, The (2010)  

Verenigde Staten
Actie / Komedie
92 minuten

geregisseerd door Brian Levant
met Jackie Chan, Lucas Till en Billy Ray Cyrus

Undercover spion Bob Ho besluit zijn spionagecarrière op te geven om meer tijd met zijn vriendin en buurvrouw Gillian door te brengen. Maar, Bob moet eerst nog één missie volbrengen voordat Gillian met hem wil trouwen: het overwinnen van haar drie eigenwijze kinderen. Als Gillian plotseling de stad uit moet, past Bob op de kinderen om hen beter te leren kennen. Als één van de kinderen per ongeluk een top-secret formule download komt een Russische terrorist ze op het spoor...

 

Around the World in 80 Days (2004)  

Verenigde Staten / Duitsland / Ierland / Groot Brittannië
Actie / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Frank Coraci
met Jackie Chan, Steve Coogan en Cécile De France

 

Passepartout is een Chinese dief die een waardevol Boeddhistisch erfstuk steelt en zich vervolgens wil schuilhouden in het reizende gezelschap van de excentrieke Londense uitvinder en avonturier Phileas Fogg. Fogg is een weddenschap aangegaan met de leden van zijn herenclub om binnen tachtig dagen rond de wereld te reizen. Tijdens zijn rondreis gebruikt Passepartout met regelmaat zijn geweldige vechttechnieken om Fogg te verdedigen tegen de vele gevaren die zij tegenkomen. Een grote bedreiging vormt een hun achterna reizende detective, die er van uitgaat dat Fogg voor zijn vertrek de Bank of England heeft overvallen.

 

Bor Lei Jun (1999)  

Hongkong / China
Romantiek / Actie
110 minuten

geregisseerd door Vincent Kok
met Jackie Chan, Tony Leung en Qi Shu

Bu, een meisje uit een vissersplaatsje, vindt een brief in een glazen fles. Zij gaat naar Hong Kong om de man van haar dromen te zoeken. Daar blijkt haar droomprins niet helemaal te zijn zoals zij zich had voorgesteld. Maar dan ontmoet zij Chan een rijke playboy. Om indruk op hem te maken doet zij zich voor als de vriendin van een gevaarlijke gangster. Chan voelt zich inderdaad tot haar aangetrokken. Wanneer een ruzie met een oude schoolmaat niet alleen zijn werk bedreigt maar ook zijn leven...

 

Ging Chaat Goo Si (1985)  

Hongkong
Actie / Komedie
101 minuten

geregisseerd door Jackie Chan
met Jackie Chan, Brigitte Lin en Maggie Cheung

Jackie Chan is een agent uit Hong-Kong, die een grote drugbaas weet op te pakken. De drugsbaas schuift Jackie de schuld in de schoenen van een moord op een agent. Nu moet hij proberen om niet te worden gearresteerd of vermoord te worden en er voor te zorgen dat zijn vriendin hem niet verlaat.

 

Jing Cha Gu Shi IV: Jian Dan Ren Wu (1996)  

Hongkong / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
88 minuten

geregisseerd door Stanley Tong
met Jackie Chan, Jackson Liu en Annie Wu

Jackie heeft indruk gemaakt op de CIA en de organisatie wil graag dat hij de verdachte Tsui volgt naar Australie. Van zijn eigen baas krijgt hij de aanvullende instructie om ook een paar dagen vakantie op te nemen en te ontspannen. Bij aankomst blijkt echter dat een eenvoudig rapport uitbrengen over haar gedrag in het vliegtuig niet genoeg is, en hij raakt verwikkeld in een situatie waarin hij niet weet wie hij vertrouwen kan.

 

Jui Kuen II (1994)  

Hongkong
Actie
102 minuten

geregisseerd door Chia-Liang Liu
met Jackie Chan, Lung-Ti en Anita Mui

Wong Fei-Hung heeft zijn vader beloofd om niet meer te drinken, maar hij heeft het erg moeilijk om zich aan deze belofte te houden, aangezien hij zijn Drunken Fist techniek beter kan uitvoeren als hij dronken is. Hij moet zijn belofte toch breken als hij moet aantreden tegen een groep smokkelaars, die waardevolle chinese kunstvoorwerpen het land uit wil smokkelen.

 

Jui Kuen (1978)  

Hongkong
Actie
107 minuten

geregisseerd door Woo-ping Yuen
met Jackie Chan, Siu Tien Yuen en Jang Lee Hwang

De jonge Wong Fei-Hong (Chan) gaat in de leer bij een kung-fu meester om de geheimen van de Drunken Fist te leren. De kung-fu meester blijkt echter nogal onconventionele methodes te hebben, waardoor Fei-Hong het regelmatig niet meer ziet zitten. Uiteindelijk moet hij toch doorzetten om op te kunnen tegen een slechte kung-fu meester.

 

Long Xiao Ye (1982)  

Hongkong
Actie
86 minuten

geregisseerd door Jackie Chan
met Jackie Chan, Wai-Man Chan en Hong-Yip Cheng

Dragon is de zoon van een rijke zakenman en is gespecialiseerd in de Oosterse vechtkunst. Als een aantal criminelen jacht maakt op geheime stukken van de overheid, komt Dragon in actie om ze tegen te houden.

 

 

Tuxedo, The (2002)  

Verenigde Staten
Actie / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Kevin Donovan
met Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt en Jason Isaacs

Taxi-chauffeur Jimmy Tong ontdekt dat er eigenlijk maar één regel geldt als je voor de playboy-miljonair Clark Devlin werkt: blijf met je handen van zijn dure smoking af. Wanneer Devlin echter tijdelijk buiten beeld is na een ongelukje kan Jimmy de verleiding niet weerstaan: hij probeert de smoking aan. Hij komt er achter dat het pak meer blijkt te zijn dan wat het lijkt, en hij wordt in de gevaarlijke wereld van spionage getrokken. Hij moet samenwerken met een rookie als partner die nog minder ervaring heeft dan hij.

 

 

Piklik Fo (1995)  

Hongkong
Actie
117 minuten

geregisseerd door Gordon Chan
met Jackie Chan, Michael Wong en Anita Yuen

Een automonteur uit Hong Kong verkoopt onder andere sportauto's. Als een huurmoordenaar, alias autocoureur de stad op stelten zet, helpt Jackie de politie hem te arresteren. Alleen Jackie kan hem te pakken krijgen door een wilde achtervolgingen door de straten van Hong Kong. De moordenaar komt echter vrij door een juridische vormfout. Hij gijzelt de zusjes van Jackie om deze te dwingen in Japan tegen hem te racen. Jackie weet een raceauto te bemachtigen en strijdt voor gerechtigheid.

 

Wo Shi Shei (1998)  

Hongkong
Actie
108 minuten

geregisseerd door Benny Chan en Jackie Chan
met Jackie Chan, Michelle Ferre en Mirai Yamamoto

De CIA heeft het plan opgevat om met een groepje speciaal getrainde commando's een basis diep in de binnenlanden van Afrika aan te vallen. Daar wordt door criminele topmannen in het diepste geheim gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe terroristische wapens. De aanval is een groot succes, toch keert het team niet terug van de missie. De CIA heeft geen enkel aanknopingspunt, de inheemse bevolking wel. Die hebben in de oerwouden een zwaar gewonde soldaat gevonden die ze inmiddels al maanden verplegen. Ze noemen de soldaat 'Who Am I', want dat is het enige wat hij uit kan brengen. Hij is zijn geheugen kwijt en moet op zoek om zijn identiteit te ontdekken. Hij is ook de enige die de waarheid achter de mislukte missie kan acherhalen.

 

San Wa (2005)  

China / Hongkong
Actie / Avontuur
118 minuten

geregisseerd door Stanley Tong
met Jackie Chan, Tony Leung Ka Fai en Mallika Sherawat

Een befaamd archeoloog en avonturier wordt plotseling naar het verleden getransporteerd. Hier komt hij in een vorig leven terecht, zo'n 2000 jaar terug, wanneer hij een strijder in de Qin-dynastie is. Hij zal hier op zoek moeten gaan naar een waardevolle schat.

 

Medallion, The (2003)  

Verenigde Staten / Hongkong
Actie / Komedie
88 minuten

geregisseerd door Gordon Chan
met Jackie Chan, Claire Forlani en Lee Evans

Eddie, een agent uit Hong Kong, wordt na een ongeluk met een mysterieuze medaillon plotseling een Highbinder, een onsterfelijke strijder met bovenmenselijke krachten. Samen met agente Nicole is hij vastberaden om de geheimen van het medaillon te ontsluieren, en de slechte Highbinders te verslaan die 'm terug willen.

 

Yatgo Ho Yan (1997)  

Hongkong
Actie / Komedie
88 minuten

geregisseerd door Sammo Hung Kam-Bo
met Jackie Chan, Miki Lee en Richard Norton

Jackie is de gastheer van een populair kookprogramma op TV. Hij krijgt een videoband in handen die bewijzen bevat die een stel drugsdealers achter slot en grendel kan doen belanden. De dealers willen de band terug, tegen elke prijs. Een stel afpersers wil de band ook hebben om de criminelen te kunnen uitmelken. Om hem onder druk te zetten wordt zijn vriendin ontvoerd. Hij heeft geen keus: hij moet terugvechten.

 

Huo Shao Dao (1990)  

Verenigde Staten / Taiwan / Verenigde Staten
Actie / Mystery
93 minuten

geregisseerd door Yin-Ping Chu
met Andy Lau, Jackie Chan en Tony Leung Ka Fai

De agent Wei Wang gaat undercover in een gevangenis, om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor een aantal moorden. Eenmaal binnen in de gevangenis, wordt Wei hard aangepakt en komt hij er achter dat het er allemaal vreemd aan toe gaat. Zal het Wei lukken om de gevangenis te overleven en de schuldigen te pakken?

 

Bo Bui Gai Wak (2006)  

Hongkong
Actie / Komedie
134 minuten

geregisseerd door Benny Chan
met Jackie Chan, Charlene Choi en Michael Hui

De kameraden van Slipper (Jackie Chan) hebben een baby gekidnapt en hopen een fortuin aan losgeld te kunnen innen. De overhandiging van baby en geld verloopt echter niet als gepland. Terwijl de anderen alles in orde moeten brengen, zit Slipper daarom tijdelijk met de ontvoerde baby opgescheept, wat uiteraard niet zonder problemen gaat.

 

Hong Faan Kui (1995)  

Hongkong / Canada
Actie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Stanley Tong
met Jackie Chan, Bill Tung en Françoise Yip

Als toerist uit Hong Kong gaat Ah Kueng naar New York om aanwezig te zijn op de trouwpartij van zijn oom. Hij is van plan het eens rustig aan te doen. Een beetje de toerist uithangen, wat bezienswaardigheden bekijken en een beetje meehelpen in de supermarkt van de familie. Maar iemand vergat hem te zeggen dat deze supermarkt in het hartje van de South Bronx ligt, ofwel een buurt waar criminaliteit hoogtij viert. Nu komt het goed uit dat hij van beroep politieagent is. Al gauw maakt hij de diverse straatbendes, die met elkaar nog wat uit te vechten hebben, duidelijk dat er met iemand van zijn kaliber niet te spotten valt en dat zelfs de maffia geen partij voor hem is... 

 

Shu Dan Long Wei (1995)  

Hongkong
Actie
101 minuten

geregisseerd door Jing Wong en Corey Yuen
met Jet Li, Jacky Cheung en Charlie Cho

Na een mislukte poging om zijn vrouw te redden van de kwade 'dokter', neemt Kit Li een baan als bodyguard voor de wereldberoemde acteur Frankie Lane.

Maar de geschiedenis herhaalt zich en Kit wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien als

De Dokter en zijn gang een poging doen om de kroonjuwelen van Rusland te stelen door een luxueus hotel te bezetten tijdens een expeditie in Rusland.

 

Jackie Chan