1 2 3  

 

Into the Sun (2005)  
Verenigde Staten
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door mink
met Steven Seagal, Matthew Davis en Takao Osawa

Als de gouverneur van Tokyo wordt vermoord, krijgt ex-CIA agent Travis Hunter (Steven Seagal) de opdracht om de moordenaars te vinden. Hij komt erachter dat deze moord nog maar het begin is van een serie aanslagen; een leider van de Yakuza wil een enorm drugsnetwerk bouwen samen met de Chinese maffia. Hunter moet infiltreren in de organisatie om te voorkomen dat het plan wordt uitgevoerd. De tijd begint te dringen en de situatie wordt voor Hunter steeds gevaarlijker...

 

Out of Reach (2004)  
Verenigde Staten / Polen
Actie / Drama
88 minuten

geregisseerd door Po-Chih Leong
met Steven Seagal, Matt Schulze en Nick Brimble

Billy Ray Lancing, een voormalig geheim agent, ontdekt dat een foster-parents programma dat hij steunt in werkelijkheid een mensensmokkelorganisatie is. Hij gaat eigenhandig op onderzoek uit om deze illegale praktijken te stoppen.

 

Clementine (2004)

 
Zuid-Korea / Verenigde Staten
Actie / Drama
99 minuten

geregisseerd door Du-yeong Kim
met Dong-jun Lee, Hye-ri Kim en Steven Seagal

Kim Seung-Hyun is de regerend wereldkampioen taekwondo. Tijdens een toernooi in de VS wordt hij op frauduleuze wijze uitgeschakeld. Bij zijn terugkeer in Zuid-Korea komt hij erachter dat zijn vrouw is overleden bij de bevalling van hun dochter. Hij besluit zijn vechtsportcarrière aan de wilgen te hangen en voor zijn dochter te gaan zorgen. Zijn verleden blijft hem echter achtervolgen wanneer een machtige onderwereldfiguur van zijn kwaliteiten hoort. Hij ontvoert Kim's dochter om hem zo te dwingen mee te doen aan lucratieve cagefightwedstrijden...

 

Foreigner, The (2003)  
Verenigde Staten / Polen
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Michael Oblowitz
met Steven Seagal, Max Ryan en Kate Fischer

Agent Jonathan Cold (Steven Seagal) is een 'foreigner' die een ultra-geheim 'package' moet bezorgen in Duitsland. Maar hij wordt achtergevolgd door meerdere geheime agenten die ook geïnteresseerd zijn het het pakketje.

 

Out for a Kill (2003)  
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
96 minuten

geregisseerd door Michael Oblowitz
met Steven Seagal, Michelle Goh en Kata Dobó

De universitaire professor Robert Burns is zonder het zelf te weten medeplichtig aan een Chinese cocaïnesmokkel. Hij wordt gevangengenomen, maar al snel ontsnapt hij om wraak te nemen en om zijn onschuld te bewijzen.

 

Belly of the Beast (2003)  
Canada / Hongkong / Groot Brittannië
Actie
90 minuten

geregisseerd door Siu-Tung Ching
met Steven Seagal, Don Ferguson en David Ismalone

Jake Hopper (Steven Seagal) weet niet dat zijn dochter Jessica en haar vriendin Sarah tijdens hun rondreis door Zuidoost-Azië zijn ontvoerd. Maar als een vriend uit zijn tijd bij de geheime dienst hem de band geeft waarop losgeld wordt gevraagd, beseft hij dat hij zelf in actie moet komen. Jake vliegt zelf naar Bangkok in de hoop dat hij met behulp van zijn oude netwerk de meisjes kan redden. Zijn speurtocht voert hem tot diep in de Thaise onderwereld. Hij volgt het spoor van de groep die verdacht wordt van Jessica's ontvoering. Zo belandt hij midden in de strijd tussen een corrupte Thaise generaal en de Abu Karaf, een bende wapensmokkelaars. Als Jake het intrige probeert te ontrafelen, ontdekt hij dat de CIA gemanipuleerd wordt, en dat zijn dochter zich midden in het web bevindt.

 

Half Past Dead (2002)  
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Don Michael Paul
met Steven Seagal, Morris Chestnut en Ja Rule

De misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de lokatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.

 

Exit Wounds (2001)

 
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
103 minuten

geregisseerd door Andrzej Bartkowiak
met Steven Seagal, DMX en Isaiah Washington

Orin Boyd is een politieagent die zich niet aan de regels houdt. Nadat hij de vice-president gered heeft door elke regel te overtreden wordt hij naar één van de slechtste wijken van Detriot verplaatst. Daar komt hij enkele corrupte agenten tegen die heroine verkopen aan drugsdealers. 

 

Ticker (2001)  

Verenigde Staten
Actie / Drama
92 minuten

geregisseerd door Albert Pyun
met Tom Sizemore, Dennis Hopper en Steven Seagal

Agent Nettles is een tijdje geleden zijn familie kwijt geraakt, waardoor hij zijn werk niet langer uit kan staan. Zijn partner, Art 'Fuzzy' Rice, probeert met hem te praten over zijn problemen waardoor de twee een goede band krijgen. Als ze op het spoor raken van een gekke bommenlegger nemen ze een meisje gevangen die hij graag terug wilt. Via het meisje probeert de politie achter de plannen van de bommenlegger te komen.

 

Patriot, The (1998)  
Verenigde Staten
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Dean Semler
met Steven Seagal, Gailard Sartain en L.Q. Jones

Tijdens de rechtszaak spuugt Floyd Chisolm, leider van een militante groepering, rechter Tomkin in het gezicht en deze belandt in het ziekenhuis. Daar blijkt dat de rechter is besmet met een afschuwelijk virus. Een biorampen-bestrijdingsteam arriveert per vliegtuig en gaat op onderzoek uit. Ondertussen worden meer en meer mensen uit de omgeving ernstig ziek. Even later overvallen aanhangers van Floyd de rechtbank en bevrijden hem. Ze komen erachter dat alleen het bloed van Holly, dochter van Wesley McLaren (Steven Seagal), een medicijn kan verschaffen. Maar voordat daadwerkelijk bloed kan worden afgetapt, schiet Wes te hulp, grijpt Holly en ontsnapt. Als de bewakers één voor één sterven, wordt het al snel een race tegen de klok.

 

Fire Down Below (1997)  

Verenigde Staten
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Félix Enríquez Alcalá
met Steven Seagal, Marg Helgenberger en Harry Dean Stanton

Natuurbeschermer Jack Taggart vecht tegen de grote jongens van Orin Hanner, die radioactief afval dumpen. Als een collega van Taggart vermoord wordt, besluit hij om de smerige zaakjes van het bedrijf tot op de bodem uit te zoeken.

 

Executive Decision (1996)  

Verenigde Staten
Actie / Thriller
130 minuten

geregisseerd door Stuart Baird
met Kurt Russell, Halle Berry en Steven Seagal

Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestelontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nogeen ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...

 

Glimmer Man, The (1996)  
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
88 minuten

geregisseerd door John Gray
met Steven Seagal, Keenen Ivory Wayans en Brian Cox

Jack Cole is een agent met een zeer mysterieus verleden. Cole en zijn partner Campbell zijn Los Angeles politieagenten die in een race tegen de klok een seriemoordenaar en zijn copycat moeten te pakken krijgen.

 

Under Siege 2: Dark Territory (1995)  

Verenigde Staten
Actie / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Geoff Murphy
met Steven Seagal, Everett McGill en Katherine Heigl

Casey Ryback reist samen met zijn nichtje op een trein die gekaapt wordt door terroristen die een vernietigende satelliet in hun bezit willen krijgen. Ryback gebruikt zijn Navy SEAL training om de terroristen te lijf te gaan.
 

 

On Deadly Ground (1994)  

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Steven Seagal
met Steven Seagal, Michael Caine en Joan Chen

De Aegis Oil Company vervuilt de natuur en de baas Michael Jennings (Caine) schijnt zich daar geen zorgen over te maken. Als werknemer Hugh Palmer (Richard Hamilton) een diskette voor hem achterhoudt met informatie waarmee hij zijn bedrijf kan verliezen, wordt Palmer vermoord. Forrest Taft (Seagal), een goede vriend van hem, besluit wraak te nemen en er voor te zorgen dat het corrupte bedrijf verdwijnt.

 

Under Siege (1992)  

Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Thriller
102 minuten

geregisseerd door Andrew Davis
met Steven Seagal, Tommy Lee Jones en Erika Eleniak

Een Amerikaans gevechtschip dat op het punt staat om buiten gebruik genomen te worden wordt gekaapt door een groep terroristen. Gelukkig is de scheepskok Casey Ryback een voormalig Navy SEAL. Hij gaat eigenhandig het gevecht aan met de terroristen.

 

Out for Justice (1991)  

Verenigde Staten
Actie / Thriller
91 minuten

geregisseerd door John Flynn
met Steven Seagal, Jerry Orbach en Gina Gershon

Agent Gino Felino wil net een partijtje honkbal gaan spelen met zijn zoon Tony als hij een telefoontje krijgt: zijn beste vriend Bobby Lupo is neergeschoten door Richie Madano, Gino en Bobby's vijand sinds ze kind waren. Terwijl Gino probeert om Madano
op te zoeken ontdekt hij het motief achter de moord.

 

Marked for Death (1990)  

Verenigde Staten
Actie
94 minuten

geregisseerd door Dwight H. Little
met Steven Seagal, Basil Wallace en Keith David

DEA-Agent John Hatcher is net terug uit Colombia, waar zijn partner vermoord werd door een drugsdealer. Door dit voorval heeft John besloten een punt achter zijn carrière te zetten. Wanneer hij echter in een schietpartij met de drugsbaas Screwface belandt, en deze vervolgens zijn zus en haar dochter probeert te vermoorden,
gaat John weer aan de slag. Samen met twee oude vrienden gaat hij op zoek naar Screwface.

 

Hard to Kill (1990)  

Verenigde Staten
Actie
100 minuten

geregisseerd door Bruce Malmuth
met Steven Seagal, Kelly LeBrock en William Sadler

Agent Mason Storm wordt in z'n eigen huis neergeschoten. De inbrekers vermoorden alleen zijn vrouw, maar ze denken dat ze Mason en z'n zoon ook vermoord hebben. In het geheim wordt Mason naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele jaren in een coma doorbrengt. Zijn zoon groeit ondertussen op, denkend dat zijn vader dood is. Als Mason ontwaakt is iedereen in gevaar: hij zelf, zijn zoon, zijn beste vriend, zijn verpleegster, maar vooral degene die de moord op hun geweten hebben.

 

Above the Law (1988)  

Verenigde Staten / Hongkong
Actie / Misdaad
99 minuten

geregisseerd door Andrew Davis
met Steven Seagal, Pam Grier en Henry Silva

Nico leerde vechtkunsten in Japan, vocht in Vietnam voor de CIA en is nu een agent bij de zedenpolitie van Chicago. Een junkie vertelt hem over een drugdeal, maar bij nader onderzoekt blijkt het over een lading C4-explosieven te gaan. Bovendien blijkt de CIA betrokken te zijn bij de deal. Nico krijgt de opdracht zich er niet mee te bemoeien, maar hij zet zijn onderzoek voort. Terwijl hij het leven van zichzelf en zijn familie op het spel zet, ontdekt hij dat de CIA hun connecties met drugdealers proberen te verbergen, en niet voor moord terugdeinzen om dit doel te bereiken.

 

  1 2 3  

 

S

t

e

v

e

n

 

S

e

a

g

a

l