Wesley Snipes

 

Unstoppable (2010)  190/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliŽn raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten

 

Game of Death (2010) 153/K5

Verenigde Staten
Actie / Avontuur

83 minuten

geregisseerd door Giorgio Serafini
met Wesley Snipes, Zoe Bell en Robert Davi

De bodyguard van een diplomaat raakt samen met nog een paar andere mensen gewond tijdens een moordaanslag. Ze worden allemaal naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De bodyguard besluit samen met een zuster de diplomaat te beschermen tegen een groep genadeloze huurmoordenaars

 

Money Train (1995)  
Verenigde Staten
Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Joseph Ruben
met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez

De pleegbroers werken bij de spoorwegpolitie en lokken in burger zakkenrollers uit. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze nu assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. De verantwoordelijke voor de geldtrein is zeer arrogant en omdat ťťn van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

 

Marksman, The (2005)  

Verenigde Staten
Actie
95 minuten

geregisseerd door Marcus Adams
met Wesley Snipes, Richard L. Fox en Tim Abell

Een groep soldaten van de U.S. Special Forces onder leiding van Painter (Wesley Snipes) moet rebellen tegenhouden die een kerncentrale van de Russen ingenomen hebben.

 

Murder at 1600 (1997)  

Verenigde Staten
Actie / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Dwight H. Little
met Wesley Snipes, Diane Lane en Alan Alda

Harlan Regis werkt bij de afdeling Moordzaken in Washington. Moord en doodslag zijn dagelijkse kost voor hem. Dan wordt hij gevraagd om een moordzaak in het Witte Huis te onderzoeken. Hij wordt geconfronteerd met geheim agenten die boven de wet staan, documenten die zomaar verdwijnen en ambtenaren die hem in de gaten houden. Nina heeft de opdracht om de zaak geruisloos te laten verlopen. Als ze er samen met Regis achterkomt dat er heel veel op het spel staat, besluit ze hem te helpen.

 

Passenger 57 (1992)  

Verenigde Staten
Actie / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Kevin Hooks
met Wesley Snipes, Bruce Payne en Tom Sizemore

Vliegen is veilig, zegt de FFA. Maar dan kennen ze passagier Charles Rane nog niet. Want als deze superterrorist zijn vijfde aanslag plant, dan is een behouden vlucht voor de passagiers van deze vlucht 163 zo goed als uitgesloten. Gelukkig reist er nog iemand mee: de passagier van stoel 57, undercover veiligheidsexpert John Cutter. Tijdens zijn toiletbezoek heeft Rane het vliegtuig gekaapt en Cutter weet wat hem te doen staat

 

White Men Can't Jump (1992)  

Verenigde Staten
Komedie / Drama
112 minuten

geregisseerd door Ron Shelton
met Woody Harrelson, Wesley Snipes en Rosie Perez

Oplichter Bill is op de vlucht voor zijn schuldeisers en belandt hierbij in de wijk Venice in Los Angeles. Om wat bij te verdienen daagt hij op een veldje waar een groep zwarte jongens aan het basketballen is, ťťn van hen uit tot een duel om geld. Sidney gaat de uitdaging aan, want hoe zou zo'n slungelige blanke nu iets van basketbal afweten? Wanneer Sidney voor de ogen van zijn vrienden word ingemaakt, bedenkt hij dat hij samen met Bill wel eens veel geld zou kunnen verdienen door weddenschappen aan te gaan. Dit zou ook voor hem goed uitkomen, want Sidney kan wel wat geld gebruiken. Maar wat Sidney echter niet weet, is dat Billy schulden heeft bij twee gangsters die hun geld binnenkort komen opeisen.

 

Undisputed (2002)  

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Walter Hill
met Wesley Snipes, Ving Rhames en Peter Falk

Voormalig wereldkampioen boksen George ĎIcemaní Chambers belandt in de gevangenis, nadat hij wordt veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. Hij wil zich onmiddellijk bewijzen en hij daagt de ongeslagen gevangeniskampioen Monroe Hutchen uit voor een gevecht. Na een opstootje in de kantine worden de twee vechtersbazen gescheiden. De directie van de strafinstelling besluit Hutchen in de isoleercel te plaatsen om de gemoederen te bedaren. Dit is echter slechts een voorlopige maatregel: onder toedoen van de maffia, die actief is binnen de gevangenismuren, komt de confrontatie er toch.

 

Detonator, The (2006)  

Verenigde Staten / RoemeniŽ
Actie / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Po-Chih Leong
met Wesley Snipes, Silvia Colloca en Matthew Leitch

CIA-agent Sonni Griffith krijgt de opdracht een Russische dame naar de V.S.

te begeleiden en haar te beschermen tegen de wapenhandelaren die haar te pakken willen krijgen.

Ondertussen moet Sonni ook zijn uiterste best doen de verrader bij de CIA te ontmaskeren die de ingeschakelde huurlingen telkens naar hen toe leidt.

 

Art of War, The (2000)  

Verenigde Staten / Canada
Actie / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Christian Duguay
met Wesley Snipes, Anne Archer en Donald Sutherland

Net voor de ondertekening van een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China wordt in de haven van New York een achtergelaten container gevonden, met daarin de vele lijken van gestikte Chinese vluchtelingen. Omdat de onderhandelingen dreigen in het slop te geraken, krijgt Neil Shaw, een agent van het Secretariaat Generaal van de Verenigde Naties, de opdracht deze pijnlijke zaak tot op het bot uit te spitten.

 

New Jack City (1991)  

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
97 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Wesley Snipes, Ice-T en Mario Van Peebles

Nino Brown is leider van de invloedrijke drugsbende The Cash Money Brothers. Nino brengt crack op de markt, waarmee hij nog meer geld kan verdienen. De politieagenten Scotty Appleton en Nick Peretti hebben er alles voor over om Nino te pakken. Ex-verslaafde Pookie wordt door Scotty en Nick ingezet om te infiltreren in de drugsbende, maar hij wordt vermoord. Scotty besluit vervolgens om zelf undercover te gaan met gevaar voor eigen leven.

 

Liberty Stands Still (2002)  

Canada / Duitsland
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Kari Skogland
met Linda Fiorentino, Wesley Snipes en Martin Cummins

Liberty Wallace, de mooie vrouw van de machtigste wapenfabrikant ter wereld, wordt op weg naar het theater gebeld. De mysterieuze beller dreigt een bom te laten ontploffen wanneer zij niet precies doet wat hij van haar eist. Uit het feit dat een laserstraal, afkomstig van een sluipschutter haar borst belicht, moet duidelijk zijn dat de beller serieus genomen moet worden. De wraakzuchtige sluipschutter, wiens dochter gedood is door een geweer uit de collectie van Liberty, is uit op 'rechtvaardigheid' zonder ruimte voor onderhandelingen...

 

Hard Luck (2006)  

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Wesley Snipes, Cybill Shepherd en Mario van Peebles

Drie parallelle verhalen over enkele criminele figuren. Een voormalig drugdealer (Snipes) probeert op het rechte pad te blijven, totdat hij de kans krijgt 2 koffers met geld te stelen. Ondertussen probeert een huisvrouw van middelbare leeftijd (Shepherd) haar sadistische acties te verbergen.

 

Disappearing Acts (2000)  

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Gina Prince-Bythewood
met Sanaa Lathan, Wesley Snipes en Regina Hall

Franklin (Wesley Snipes), een zojuist ontslagen arbeider probeert zijn twee kinderen op te voeden.

De scheiding met zijn vrouw is nagenoef definitief. Dan ontmoet hij Zora (Sanaa Lathan), die bij hem in de buurt komt wonen.

 

Contractor, The (2007)  

Bulgarije / Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Actie
105 minuten

geregisseerd door Josef Rusnak
met Wesley Snipes, Eliza Bennett en Lena Headey

Een scherpschutter (Snipes) leeft een teruggetrokken leventje op zijn ranch ergens in Montana. Op een dag wordt hij door zijn werkgever teruggeroepen, omdat hij een mislukte aanslag op een terrorist weer moet hervatten. Na het beramen van een succesvolle aanslag op dezelfde terrorist, komt hij er achter dat hij er ingeluist is. Hij vermoorde geen terrorist maar een hoge politiefunctionaris (Dance). Hij duikt onder en raakt bevriend met een meisje van 12 jaar (Bennet) die hem helpt.

 

 

Blade (1998)  

Verenigde Staten
Actie / Horror
120 minuten

geregisseerd door Stephen Norrington
met Wesley Snipes, Stephen Dorff en Kris Kristofferson

Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geÔnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.

 

Blade II (2002)  

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Horror
117 minuten

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Wesley Snipes, Kris Kristofferson en Luke Goss

Er heeft zich een vreemde mutatie voorgedaan in de vampierenwereld, genaamd The Reaper. De bloeddorst van deze vampieren is zo groot dat ze het op zowel mensen als andere vampiers voorzien hebben. Blade en Whistler besluiten samen te werken met The Bloodpackt, een elite team vampiers, aangezien ze dit maal een gezamenlijk doel hebben.

 

Blade: Trinity (2004)  

Verenigde Staten
Actie / Horror
113 minuten / 123 minuten (director's cut)

geregisseerd door David S. Goyer
met Wesley Snipes, Jessica Biel en Ryan Reynolds

De vampiernatie heeft een duister plan bedacht om Blade te laten opdraaien voor een reeks brutale moorden. Om zichzelf te redden, moet Blade zijn krachten bundelen met een groep menselijke vampierjagers, de 'Nightstalkers'. Abigail, de dochter van zijn mentor Whistler en Hannibal King, een van de 'Nightstalkers', staan Blade bij in de ultieme strijd tegen de vampieren. Bovendien proberen ze de duistere plannen van de gemene Danica Talos te dwarsbomen. Danica heeft namelijk de mysterieuze 'Drake' laten herrijzen en hoopt met zijn krachten eindelijk de wereld te onderwerpen aan de vampiers.

 

7 Seconds (2005)  

RoemeniŽ / Zwitserland / Groot BrittanniŽ
Thriller / Misdaad
101 minuten

geregisseerd door Simon Fellows
met Wesley Snipes, Tamzin Outhwaite en Martin Wheeler

John Tuliver is een echte meesterdief en hij is vastbesloten om met zijn collega een Van Gogh te stelen. Na de roof wordt zijn partner echter ontvoerd door gangsters, die ook het schilderij willen bemachtigen en John is genoodzaakt een reddingsoperatie te ondernemen.

 

 

Chaos (2006)  

Canada / Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Tony Giglio
met Jason Statham, Ryan Phillippe en Wesley Snipes

Op een ochtend vallen vijf gemaskerde mannen in Seattle een bank binnen en gijzelen de bankbedienden en klanten. Als de politie ter plaatse komt en de wijk afzet, wil Lorenz, de leider van de bende, alleen onderhandelen met inspecteur Quentin Conners, die onlangs geschorst werd na een serieuze misstap. Met tegenzin gaat Connors akkoord om weer in dienst te treden, vooral omdat hij nu moet samenwerken met een groentje bij de politie, inspecteur Shane Dekker.

 

Wesley Snipes