Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

 
Duellists The (1977) 95 /K9
Verenigd Koninkrijk
Oorlog / Drama
100 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Keith Carradine, Harvey Keitel en Albert Finney

Straatsburg in 1800 ten tijde van Bonapartes consulaat. Luitenant Gabriel Ferraud verwondde tijdens een duel de neef van de burgemeester. Luitenant Armand d'Hubert krijgt van zijn superieuren de opdracht Ferraud aan te houden. Ferraud weigert echter op die manier 'vernederd' te worden voor zijn vriendin, Madame de Lionne, en er volgt een gewelddadige ruzie tussen de twee mannen die uitloopt op een duel.

 

Dragonheart: Battle for the Heartfire (2017) 48 /K9
Verenigde Staten
Fantasy
94 minuten

geregisseerd door Patrik Syversen
met Tom Rhys Harries, Jessamine-Bliss Bell en de stem van Patrick Stewart

Een broer en zus leven in onenigheid na de dood van hun grootvader. De draak Drago probeert een einde te maken aan hun rivaliteit. De twee claimen elk op hun beurt de troon. Zij hebben ook drakenkrachten. Wanneer Drago’s kracht echter wordt gestolen, moeten de broer en zus samenwerken om de val van het koninkrijk te verhinderen.

 

Delinquent (2016) 42 /K9
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
97 minuten

geregisseerd door Kieran Valla
met Alex Shaffer, Kim Director en Erin Darke

Joey woont in een plattelandsdeel van Connecticut en vindt het wel romantisch en aantrekkelijk om in de voetsporen van zijn vader ook een kruimeldief te worden. Hij vergezelt zijn vader en diens crew tijdens een inbraakpoging die faliekant misgaat. Daarna moet hij zien om te gaan met de druk van de slachtoffers, zijn medeplichtigen en zijn eigen geweten.

 

Dog's Purpose A (2017) 3 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Britt Robertson, Dennis Quaid en de stem van Josh Gad

De film draait om de hond Bailey. Bailey zijn leven wordt van geboorte tot de dood, door verschillende reïncarnaties heen, gevolgd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen en hoopt hij erachter te komen wat zijn doel precies is.

 

Dare to Be Wild (2015) 331/K8
Ierland
Biografie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Vivienne De Courcy
met Emma Greenwell, Tom Hughes en Alex Macqueen

“Dare to be Wild” vertelt het romantische, avontuurlijke en waargebeurde verhaal van de Ierse tuinvrouw Mary Reynolds, de jongste winnares ooit van de beroemde Chelsea Flower Show. Al van jongs af aan voelt Mary zich diep verbonden met de natuur en droomt ze ervan haar talent voor vormgeving te gebruiken om aandacht te vragen voor milieuproblemen. Met haar alternatieve aanpak en verfrissende blik op de wereld botst ze al snel met de nogal conservatieve organisatoren en deelnemers van de traditionele Chelsea Flower Show. Maar samen met de charismatische botanicus Christy en zijn team overwint Mary alle weerstand en lukt het haar uiteindelijk om de harten van de jury en zelfs van Prince Charles te veroveren.
 

 

Doctor Strange (2016) 316 /K8
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Scott Derrickson
met Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor en Rachel McAdams

Wanneer zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) op onderzoek uit naar het mystieke. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een tovenaar, the Ancient One (Tilda Swinton), die hem niet alleen beter maakt, maar hem ook magische krachten geeft en leert te beheersen. Al snel moet hij deze magie gebruiken om de aarde te beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.
 

 

Don't Knock Twice (2016) 299 /K8
Verenigd Koninkrijk
Horror
95 minuten

geregisseerd door Caradog W. James
met Katee Sackhoff, Lucy Boynton en Nick Moran

Een moeder voelt zich schuldig, omdat ze haar dochtertje uit huis heeft laten plaatsen. Ze wil niets liever dan weer een band met haar opbouwen. Terwijl de moeder hiermee bezig is, wordt zij geconfronteerd met een kwaadaardige heks. Om haar dochtertje te redden zal ze de heks moeten verslaan.
 

 

Deidra & Laney Rob a Train (2017)  298/K8
Verenigde Staten
Komedie / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door Sydney Freeland
met Ashleigh Murray, Rachel Crow en Tim Blake Nelson

Het leven komt in een stroomversnelling voor Deidra en haar jongere zusje Laney. Deidra is bijna klaar met high school. Hun parttime vader is een fulltime oplichter. Het gaat bergafwaarts als hun moeder in de gevangenis belandt voor een kleine overtreding. Om hun worstelende familie te helpen besluiten ze treinen te gaan overvallen. Alles lijkt volgens plan te verlopen, tot een spoorwegagent (Tim Blake Nelson) een onderzoek begint.

 

Deepwater Horizon (2016)   287/K8
Verenigde Staten
Drama / Actie
107 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Mark Wahlberg, Kurt Russell en John Malkovich

De film vertelt het waargebeurde verhaal van het BP-boorplatform Deepwater Horizon dat in 2010 het gezicht werd van een ecologische ramp in de Golf van Mexico. Het beruchte Britse booreiland vloog in brand en explodeerde op 20 april 2010 tijdens boringen. Er kwamen 11 bemanningsleden om het leven en veroorzaakte de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.
 

 

Daughter The (2015)  574/K3
Australië
Drama
96 minuten

geregisseerd door Simon Stone
met Paul Schneider, Geoffrey Rush en Ewen Leslie

Christian keert terug naar zijn ouderlijk huis in een slaapstadje waar zijn vader Henry gaat trouwen met de veel jongere Anna. Thuis komt Christian weer in contact met zijn jeugdvriend Oliver, die in het stadje is gebleven om te werken bij de houtmolen van zijn vader en nu zonder werk zit. Wanneer Christian Olivers vrouw Charlotte, dochter Hedvig en vader Walter leert kennen, ontdekt hij een geheim dat Olivers gezin uit elkaar kan scheuren.
 

 

Dog Eat Dog (2016) 236/K8
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
95 minuten

geregisseerd door Paul Schrader
met Nicolas Cage, Willem Dafoe en Louisa Krause

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

 

Desierto (2015) 224/K8
Mexico / Frankrijk
Thriller / Drama
94 minuten

geregisseerd door Jonás Cuarón
met Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan en Diego Cataño

Moises (Gael García Bernal) reist met een groep immigranten door een onbewaakt, hels deel van de Sonora woestijn om te proberen de Verenigde Staten te bereiken. Plots worden ze opgemerkt door Sam (Jeffrey Dean Morgan), een gestoorde burgerwacht die het recht in eigen hand neemt, die de immigranten een voor een neerschiet. Wat volgt is een sinister kat-en-muisspel. Moises zal een manier moeten vinden om de jager te slim af te zijn om niet het zoveelste slachtoffer te worden.

 

Die Schneekönigin (2014) 208/K8
Duitsland / Finland
Familie / Fantasy
85 minuten

geregisseerd door Karola Hattop
met Flora Thiemann, Kristo Ferkic en Linda Zilliacus

Gerda en Kay zijn erg goed bevriend. Op een dag wordt Kay echter door de sneeuwkoningin naar haar ijspaleis ontvoerd. Iedereen denkt dat de jongen dood is, maar Gerda wil haar vriend zoeken. Het wordt een avontuurlijke, maar gevaarlijke tocht voor het moedige meisje.

 

Drive (2011) 199/K8
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
100 minuten

geregisseerd door Nicolas Winding Refn
met Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

 

Darkness The (2016) 162/K8
Verenigde Staten
Horror / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Greg McLean
met Kevin Bacon, Radha Mitchell en David Mazouz

Een familie keert terug naar huis na een vakantie in de Grand Canyon. Ze zijn zich er echter niet van bewust dat ze een bovennatuurlijke kracht met zich mee hebben genomen die jacht maakt op hun eigen angsten en kwetsbaarheden. Als ze langzaam van binnenuit worden vernietigd heeft dit angstaanjagende gevolgen voor hun leven.

 

Dermaphoria (2015) 106/K8
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Ross Clarke
met Joseph Morgan, Ron Perlman en Nicole Badaan

Eric Ashworth, een geïnspireerde, experimentele chemicus, wordt wakker in een gevangenis in New Orleans. Hij wordt beschuldigd van brandstichting en wordt gelinkt aan illegale drugshandel. De aan geheugenverlies lijdende Eric wordt onverwacht vrijgelaten op borgtocht. Nu zal hij zijn vermiste vriendin moeten zien te vinden en uitzoeken wat er werkelijk is gebeurd.

 

Daylight's End (2016) 103/K8
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
106 minuten

geregisseerd door William Kaufman
met Johnny Strong, Lance Henriksen en Louis Mandylor

Jaren nadat een mysterieuze plaag de planeet heeft verwoest en het grootste deel van de mensheid heeft veranderd in bloeddorstige wezens stuit een malafide zwerver op een groep overlevenden in een verlaten politiebureau. Met tegenzin stemt hij er mee in hen te helpen zich te verdedigen en te ontsnappen naar een veiliger toevluchtsoord.

 

Daniel Deronda (2002) 75/76/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
210 minuten

geregisseerd door Tom Hooper
met Hugh Dancy, Romola Garai en Hugh Bonneville

Daniel Deronda is een gevoelige, intelligente en zorgzame man. Hij wordt aangetrokken door de beeldschone, eigenzinnige Gwendolen Harth. Daniel voelt dat achter haar zelfverzekerde optreden een kwetsbare schoonheid schuilgaat. Tegelijkertijd is hij onder de indruk van een jonge joodse vrouw, Mirah Lapidoth, wier leven hij redt. Gwendolen kiest op haar beurt voor een leven van luxe en status, maar sluit zich daarmee op in een liefdeloos huwelijk met een aristocraat die zijn trotse vrouw wil temmen. Daniel is geadopteerd door een rijke aristocraat. Hij raakt door de zoektocht van Mirah naar haar joodse wortels geïnteresseerd in het hoe en waarom van zijn achtergrond. Gebaseerd op een verhaal van George Eliot uit 1876.

 

Divergent Series: Allegiant The (2016) 52/K8
Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
121 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Shailene Woodley, Theo James en Naomi Watts

Beatrice en Four besluiten om naar de wereld buiten het hek te reizen. Daar worden ze al snel opgenomen door mysterieuze agenten in dienst van het 'The Bureau of Genetic Welfare'. Ze ontdekken vervolgens de voor hun nog onbekende waarheid over de wereld waarin ze leven.

 

Despite the Falling Snow (2015) 41/K8
Verenigd Koninkrijk / Servië en Montenegro
Drama / Romantiek
113 minuten

geregisseerd door Shamim Sarif
met Rebecca Ferguson, Charles Dance en Sam Reid

Moskou, 1950. Communiste Katya spioneert in het geheim voor de Amerikanen tijdens de wapenrace van de Koude Oorlog. Voor haar grootste opdracht ooit moet ze de geheimen van opkomend politicus Alexander zien te achterhalen. Ze was op alles voorbereid, maar niet op de liefde die ze voor hem ontwikkelt. Wanneer Katya een keuze moet maken tussen haar passie voor Alexander en haar spionagewerkzaamheden voor haar land, maakt ze de grootste opoffering van haar leven. Een beslissing die Alexander pas dertig jaar later ontdekt.

  

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)