Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

 
Detroit (2017) 171/K10
Verenigde Staten
Drama / Thriller
143 minuten

geregisseerd door Kathryn Bigelow
met John Boyega, Will Poulter en Algee Smith

Het verhaal speelt zich af tijdens de rassenrellen van 1967 in Detroit. Wanneer de politie een inval doet bij een bar die geen vergunning heeft en 82 mensen arresteert breken er gewelddadige rellen uit. Pas vijf dagen later komt er een einde aan het geweld. Uiteindelijk komen 39 mensen om het leven en enkele honderden raken gewond.

 

Demon Hole (2017) 149/K10
Verenigde Staten
Komedie / Horror
81 minuten

geregisseerd door Josh Crook
met Samantha Scaffidi, Samhain en Paris Campbell

Een team dat boort naar grondstoffen boort op een heilig stuk grond. Zonder dat ze het weten bevrijden ze daarmee een eeuwenoude demon. Zes tieners zijn aan het werk in het afgelegen bos waar de demon ronddwaalt. Het duurt niet lang voordat zij met de demon in aanraking komen. Zullen zij een uitweg vinden?

 

Drone (2017) 136/K10
Canada
Thriller
91 minuten

geregisseerd door Jason Bourque
met Sean Bean, Mary McCormack en Joel David Moore

Neil is een radartje in het wiel van de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme. Hij is een zelfstandige drone operator die zijn werkdagen besteedt met het uitvoeren van geheime opdrachten voor de CIA en vervolgens terugkeert naar zijn gezinsleventje. Zijn privéleven komt echter op het spel te staan wanneer op een website van klokkenluiders wordt onthuld dat hij een aantal dodelijke drone missies heeft uitgevoerd. Een Pakistaanse zakenman is van mening dat Neil verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw en kind en besluit hem op te sporen.

 

Dark Tower The (2017) 87/K10
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Nikolaj Arcel
met Idris Elba, Katheryn Winnick en Matthew McConaughey

De wereld van Roland Deschain valt uit elkaar. Eens werd deze gekenmerkt door vergaande magie en technologie, maar beide lijken slechts relieken uit het verleden te zijn. Om de wereld te redden is hij op een queeste naar de Donkere Toren, een verbindingspunt van alle universa. Hij moet de Donkere Toren vinden, voordat de slechterik Man in Black dat doet en de toren vernietigt. Dit zou namelijk het einde van de mensheid betekenen.

 

Dunkirk (2017) 85/K10
Verenigd Koninkrijk / Nederland / Frankrijk / Verenigde Staten
Oorlog / Actie
106 minuten

geregisseerd door Christopher Nolan
met Fionn Whitehead, Tom Hardy en Cillian Murphy

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

 

Dolphin Tale 2 (2014) 80/K10
Verenigde Staten
Drama / Familie
107 minuten

geregisseerd door Charles Martin Smith
met Harry Connick Jr., Morgan Freeman en Ashley Judd

Er zijn een aantal jaren voorbij gegaan sinds de jonge Sawyer Nelson en het toegewijde team van het Clearwater Marine ziekenhuis de dolfijn Winter gered hebben. Met de hulp van Dr. Cameron McCarthy, die een unieke prothese-staart ontwikkelde voor de gewonde dolfijn, waren ze in staat haar leven te redden. Hun strijd is echter nog niet voorbij. Winter's surrogaatmoeder, de hoogbejaarde dolfijn Panama, is overleden, en Winter zit nu zonder de enige zwembadmaat die ze ooit heeft gehad. Het overlijden van Panama heeft mogelijk nog grotere gevolgen voor Winter

 

Daddy Long Legs (1955) 65/K10
Verenigde Staten
Muziek / Romantiek
126 minuten

geregisseerd door Jean Negulesco
met Fred Astaire, Leslie Caron en Terry Moore

Tijdens een reis naar Frankrijk ziet miljonair Jervis Pendelton een 18 jarig meisje in een weeshuis. Hoewel zij hem bekoort, houdt hij rekening met het leeftijdsverschil en dringt zich niet aan haar op. Wél bekostigt hij heimelijk haar studie aan de universiteit van New England. Als hij haar na 3 jaar opzoekt tijdens een dansavond, vertelt hij niet dat hij haar weldoender is. Zij worden beiden verliefd, maar krijgen eerst te maken met de nodige problemen, waardoor het nog maar de vraag is of zij uiteindelijk toch bij elkaar kunnen komen.

 

Devil's Candy The (2015) 38/K10
Verenigde Staten
Horror
79 minuten

geregisseerd door Sean Byrne
met Deborah Abbott, Shiri Appleby en Diane Dearsan

Metal muziek, schilderen en zijn familie zijn de passies van Jesse, een schilder die een gelukkig leven leidt met zijn vrouw Astrid en hun dochter Zooey. De zaken zien er nog rooskleuriger uit wanneer ze hun droomhuis in het landelijke Texas kunnen kopen doordat de prijs omlaag gedreven wordt door het mysterieuze verleden van de woning. Wanneer ze hun intrek nemen raakt Jesse echter beïnvloed door satanische krachten.

 

De-Lovely (2004) 26/K10
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Muziek
125 minuten

geregisseerd door Irwin Winkler
met Kevin Kline, Ashley Judd en Jonathan Pryce

Cole Porter (Kevin Kline) is een talentvolle songwriter, die wereldberoemd zou worden met door hem gecomponeerde liedjes zoals 'Anything Goes', 'It's De-Lovely' en 'Night and Day'. Cole ontmoet zijn vrouw Linda (Ashley Judd) tijdens een feest, en ondanks dat hij zich vaker aangetrokken voelt tot mannen, trouwen ze met elkaar. Hun huwelijk is stabiel, alleen vindt Linda het steeds moeilijker te accepteren dat Cole er relaties met mannen op na houdt. Terwijl dit voor de nodige spanningen zorgt binnen hun huwelijk, verloopt Cole's carrière voortreffelijk. Naast hun huwelijksproblemen, krijgt het paar nog meer moeilijkheden te verwerken.

Detour (2016) 07/K10
Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika
Thriller
90 minuten

geregisseerd door Christopher Smith
met Tye Sheridan, Bel Powley en Emory Cohen

Rechtenstudent Harper vermoedt dat zijn sluwe stiefvader Vincent verantwoordelijk is voor het auto-ongeluk waardoor zijn moeder in een coma ligt. Wanneer hij op een avond zijn verdriet aan het verdrinken is in een whiskey bar in LA wordt hij aangesproken door de stoere redneck Johnny Ray die hem aanbiedt voor zijn schoonvader te "zorgen" voor $20.000. Dronken en woedend stemt hij in met de deal. Wanneer de volgende dag Johnny met zijn vriendin Cherry aan de deur staat wil hij er van af zien. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig.

 

Don't Hang Up (2016) 217/K9
Verenigd Koninkrijk
Horror / Thriller
83 minuten

geregisseerd door Damien Macé en Alexis Wajsbrot
met Sienna Guillory, Gregg Sulkin en Garrett Clayton

Brady, Sam and Mosley zijn verwende jongens en ze vervelen zich. Ze houden mensen voor de gek door hen te bellen. Hun telefoontjes zijn nogal extreem van aard. Ze genieten optimaal van de misleiding van hun nietsvermoedende slachtoffers, van wie -voor de maximale vernedering- ook filmpjes online worden gezet. Dan hebben ze plots met de verkeerde te maken en zijn ze zelf degene aan de andere kant van de lijn. Een normale avond van een stel blijmoedige tieners wordt steeds bloediger als hun eigen grap tegen hen gebruikt wordt.

 

Dead Man Down (2013) 208 /K9
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Niels Arden Oplev
met Colin Farrell, Noomi Rapace en Dominic Cooper

De film volgt Victor (Colin Farrell), die de rechterhand is van een misdaadbaas in New York. Hij is op zoek naar wraak voor de dood op een familielid, maar wordt verleid en gechanteerd door Beatrice (Noomi Rapace) die een slachtoffer is van een misdrijf en op zoek is naar vergelding. Hun intense chemie leidt uiteindelijk tot een gewelddadige climax.

 

Dave (1993) 204/K9
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Ivan Reitman
met Kevin Kline, Sigourney Weaver en Frank Langella

Dave Kovic lijkt zo erg op de president van Amerika, Bill Mitchell, dat hij wordt gevraagd voor hem in te vallen. Bill ligt ondertussen in coma en Dave probeert zich uit de voeten te maken in het witte huis. Bob Alexander is een werknemer van de president die probeert zelf president te worden.Maar waar hij niet op rekende dat Dave als president zo populair zou worden.

 

Draft Day (2014) 201/K9
Verenigde Staten
Drama / Sport
109 minuten

geregisseerd door Ivan Reitman
met Kevin Costner, Jennifer Garner en Tom Welling

Het is de dag van de NFL Draft en Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner), manager van de Cleveland Browns, probeert een veelbelovende speler te vergaren die zijn huidige team mogelijk van de ondergang kan redden. Tijdens deze dag, waarbij teams de mogelijkheid krijgen om nieuw talent te contracteren rechtstreeks uit de universiteit, komt Sonny erachter dat hij niet de enige is die dit aankomende talent – de keuze die bovenaan zijn Draft-lijst staat – op ’t oog heeft. Naarmate de dag vordert, moet Sonny de moeilijke keuze maken welke spelers hij uit zijn huidige team wel hiervoor kwijt wil en of deze gewilde speler zijn uiteindelijke prijs wel waard is.

 

Dead Pool The (1988) 186/K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
91 minuten

geregisseerd door Buddy Van Horn
met Clint Eastwood, Patricia Clarkson en Liam Neeson

Dankzij Harry Callahan komt een gangster in de gevangenis, maar plaatst zichzelf door deze actie als achtste naam op een dodenlijst (Op deze lijst staan eigenlijk alleen maar beroemdheden maar wanneer Callahan erop komt wordt het pas interessant). Mensen mogen inzetten op wie ze denken dat het laatste in leven zal zijn. Eén van de spelers is een horror-regisseur. Een rockster in zijn film staat op de lijst en sterft op de set.

 

Dirty Harry (1971) 185 /K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson

Harry Callahan is een inspecteur die vuile klusjes opknapt, een hekel aan misdadigers heeft en dit met een revolver bewijst. Zijn bijnaam is dan ook Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd maar dat kan hem zijn leven kosten.

 

Death Note (2017) 160 /K9
Verenigde Staten
Thriller / Fantasy
100 minuten

geregisseerd door Adam Wingard
met Lakeith Stanfield, Shea Whigham en Margaret Qualley

Light Turner is een slimme student die een mysterieus notitieboek vindt dat de kracht heeft om elke persoon te doden waarvan hij de naam erin schrijft. Light besluit om te beginnen aan een geheime kruistocht om de straten schoon te vegen van criminelen. Al snel wordt hij achtervolgd door een befaamde detective die alleen bekend staat onder zijn pseudoniem L.

 

Drive Hard (2014) 159/K9
Verenigde Staten / Australië / Canada
Actie / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Brian Trenchard-Smith
met John Cusack, Thomas Jane en Zoe Ventoura

Simon Keller (John Cusack), een Amerikaanse dief, arriveert in een vreemd land waar hij op zoek gaat naar een chauffeur voor een vluchtauto. In plaats van iemand uit de onderwereld in te schakelen neem hij een rijles bij voormalig Formule 1-coureur Peter Roberts (Thomas Jane), die nu werkzaam is als rij-instructeur. Als Keller tijdens de les een bank berooft, heeft Roberts geen andere keus dan zijn rijtalent aan te spreken om uit handen te blijven van de politie en maffia.

 

Discovery The (2017) 156 /K9
Verenigde Staten
Romantiek / Sciencefiction
102 minuten

geregisseerd door Charlie McDowell
met Jason Segel, Rooney Mara en Robert Redford

Het is een jaar nadat wetenschappelijk bewezen is dat het hiernamaals werkelijk bestaat. Dit heeft erin geresulteerd dat miljoenen mensen zich van het leven hebben beroofd om naar het hiernamaals af te reizen. Will, de zoon van de ontdekker ervan, wordt vervolgens verliefd op Isla, een vrouw die achtervolgd wordt door een tragisch verleden.

 

Denial (2016) 141K9
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Biografie
110 minuten

geregisseerd door Mick Jackson
met Rachel Weisz, Tom Wilkinson en Timothy Spall

De film vertelt het verhaal van Deborah E. Lipstadt haar juridische strijd tegen David Irving om de historische waarheid. Hij beschuldigde haar van smaad toen ze hem beschuldigde van ontkenning van de Holocaust. In het Engelse rechtssysteem ligt de bewijslast bij de beschuldigde waardoor het aan Lipstadt en haar team was om de essentiële waarheid te bewijzen van plaatsvinden van de Holocaust.

  

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)