Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

 

Death Race 2 (2010) 164/K5
Verenigde Staten
Actie
100 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Luke Goss, Ving Rhames en Danny Trejo

In de nabije toekomst, verkeert de Verenigde Staten in een economische crisis en groeiend geweld. In een poging om de criminaliteit de kop in te drukken, worden privé-gevangenissen geopend. Maar in plaats van het probleem op te lossen, komen er meer bendes en moordenaars bij. Bij zijn aankomst in de Terminal Island gevangenis, trekt veroordeeld moordenaar Carl Lucas de aandacht van September Jones, een ambitieuze televisiepersoonlijkheid. September Jones is bezig met het opstarten van het ultime reality programma, Death Race. Deze gewelddadige race zet diverse, reeds gevaarlijke, gevangenen tegenover elkaar. De prijs is vrijheid, maar lukt het iemand om daarvan te genieten?

 

Disarmed (2010) 158/K5
Verenigde Staten
Actie
98 minuten

geregisseerd door Tom Shell
met A.J. Draven, Steven Bauer en Finola Hughes

Lilian Carlyle, hoofd van een machtig militair-industrieel complex, ontdekt dat een Amerikaanse wetenschapper in Hong Kong met nano-nucleare technologie voor miljarden aan defensie contracten in handen heeft. Als de wetenschapper weigert met haar bedrijf in zee te gaan, zet Carlyle een geheim plan in werking door een rebelse terroristische groep in de Filipijnen hem te laten ontvoeren. Het Speciale Eenheden team van kapitein Kyle Fierson wordt ingeschakeld om de wetenschapper te redden en het prototype van de microchip veilig te stellen voordat de terroristen het kunnen inzetten als een kleine atoombom.

 

Dead Cert (2010) 149/K5
Verenigd Koninkrijk
Horror
92 minuten

geregisseerd door Steven Lawson
met Craig Fairbrass, Dexter Fletcher en Billy Murray

Een groep gangsters uit Londen wordt benaderd door een stel zakenmensen, die hun club 'The Inferno' over willen nemen. Maar de zakenmensen blijken vampiers te zijn, die hun land terug willen. Voordat de gangsters het doorhebben, worden ze aangevallen door de vampiers.

 

Double Wedding (2010) 142/K5
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Craig Pryce
met Tia Mowry, Tamera Mowry en O.T. Fagbenle

Deanna is alleen maar bezig met haar carrière als advocaat en heeft geen tijd voor mannen. Deanna's tweelingzus Danielle is heel anders. Zij verdient haar geld met het versieren van taarten en heeft best zin in een relatie. Ze plannen een bruiloft: van hun grootouders, die 50 jaar geleden geen geld hadden om hun huwelijk groots te vieren. Deanne en Danielle willen dan allebei graag een man aan hun zijde. Dan komt Deanna via de datingsite totaal onverwacht in contact met de sexy architect Tate. Tot haar eigen verbazing is ze erg van hem gecharmeerd. Maar als Tate de volgende dag Danielle tegen het lijf loopt, gebeurt er van alles dat eigenlijk niet had mogen gebeuren...

 

Date Night (2010) 98/K5
Verenigde Staten
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Shawn Levy
met Steve Carell, Tina Fey en Mark Wahlberg

Het wekelijkse uitje van het gelukkig getrouwde stel Clara en Phil Foster (Tina Fey & Steve Carell), pakt deze keer anders uit. Omdat een stel criminelen Clara en Phil verwarren met een ander stel, komen ze behoorlijk in de problemen te zitten en belanden ze in de één na de andere gevaarlijke, spannende en bizarre situatie.

 

Death at a Funeral (2010) K5/59
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Neil LaBute
met Chris Rock, Martin Lawrence en James Marsden

Wanneer hun vader overlijdt, komen twee broers (Chris Rock & Martin Lawrence), samen met de rest van de familie bij elkaar. Dit laatste afscheid loopt echter al snel in het honderd, wanneer er een totaal onbekende man in de kist wordt aangetroffen, er veel geheimen boven water komen en het vooral één groot zootje wordt op deze dag.

 

Deadly Impact (2009) K5/52
Verenigde Staten
Actie / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Robert Kurtzman
met Sean Patrick Flanery, Joe Pantoliano en Carmen Serano

'Deadly Impact' volgt keiharde agent Thomas Armstrong, wiens leven echter ruw werd verstoord toen hij het hulpeloze doelwit was van een moordend meesterbrein. Terug naar huis, voegt Armstrong zich bij de FBI om wraak te zoeken en het helpen opsporen van dezelfde moordenaar dat zijn bestaan bedreigd, maar dit keer is de moordenaar terug om te terroriseren. Niet alleen om een enkel persoon, maar de hele stad. In een spannende race tegen de klok, moet Armstrong een stapje voor proberen te blijven en de gek die 80 bommen heeft geplaast te pakken, voordat de tijd opraakt, en er onschuldige slachtoffers vallen...

 

Dark Moon Rising (2009) K5/32

Verenigde Staten
Horror / Misdaad

124 minuten

geregisseerd door Dana Mennie
met Max Ryan, Maria Conchita Alonso en Sid Haig

Amy wordt verliefd op de geheimzinnige Dan, een jongen die een vloek met zich meedraagt. Zijn vader Bender, ook vervloekt, begint al snel de woonplaats van Amy op zijn kop te zetten. En dus moeten de inwoners van het plaatsje alles op alles zetten om deze duistere kracht te stoppen.

 

Daybreakers (2009) 08/K5
Australië / Verenigde Staten
Horror / Actie
98 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Ethan Hawke, Willem Dafoe en Sam Neill

2017. Een virus heeft bijna ieder menselijk wezen veranderd in een vampier. Een wetenschapper (Ethan Hawke) zet alles op alles en gaat aan het werk met een groep bekeerde vampiers om het menselijk ras te redden.
 

 

Dear John (2010)

477/K4

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Channing Tatum, Amanda Seyfried en Henry Thomas

Dear John gaat over een jonge soldaat, John Tyree (Channing Tatum), die met verlof is. Tijdens dit verlof wordt hij verliefd op de schitterende, doch conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, belooft hij Savannah dat hij met haar wil trouwen, als hij terugkomt. Maar de lange afstand tussen beide, lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.

 

Deadliest Lesson, The (2008)

471/K4

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
86 minuten

geregisseerd door Harry Winer
met Yancey Arias, Alison Brie en Penelope Ann Miller

Een lerares wijst een bendelid aan als de moordenaar van een 16-jarige schooljongen. Dat komt haar duur te staan. Gloria Abraham is een bevlogen lerares op een middelbare school in hartje Los Angeles. Ze is vastbesloten om ervoor te zorgen dat haar studenten niet afglijden naar het criminele circuit. Als een 16-jarige scholier in koelen bloede wordt doodgeschoten tijdens een mislukte drugstransactie, heeft Gloria het vermoeden dat bendelid Oscar Reyes achter de moord zit. Oscar wordt verdacht van nog zes moorden en uit angst voor vergelding houdt Gloria haar mond. Haar streetwise vriend en collega Daniel Rodriguez vindt dit een verstandig besluit. Wanneer Oscar haar probeert te intimideren stapt Gloria alsnog naar de politie. Als Gloria en Daniel op een zaterdag met een groepje nablijvende leerlingen op school zijn, zinnen Oscar en zijn bende op wraak.

 

Dark Blue (2002)

466/K4

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Ron Shelton
met Kurt Russell, Scott Speedman en Michael Michele

De film speelt zich af enkele dagen voor de vrijspraak van de blanke agenten die de zwarte motorrijder Rodney King in elkaar sloegen tijdens een arrestatie, en de rassenrellen die er naar aanleiding van deze vrijspraak in 1992 uitbraken in Los Angeles. Veteraan Eldon Perry leert rookie Bobby Keough over de wereld van intimidatie en corruptie binnen de politie. Assistent Chef Holland dreigt tegen Perry's handhaving van de 'gerechtigheid' in opstand te komen.

 

Day of the Triffids, The 2009 423/424/K4
Verenigd Koninkrijk
Science-Fiction / Thriller
180 minuten

geregisseerd door Nick Copus
met Dougray Scott, Joely Richardson en Brian Cox

In de toekomst heeft de zoektocht naar alternatieve brandstoffen geleid tot de ontdekking van de Triffid, een koolachtige plant die een eigen leven lijkt te leiden. Tijdens een wereldwijde zonnestorm worden miljarden mensen blind en komen de Triffids tot leven en ontsnappen ze. De overlevenden moeten nu, onder aanvoering van dr. Bill Masen (Dougray Scott), de vleesetende Triffids zien te stoppen.

 

Dorian Gray (2009) 370/K4
Verenigd Koninkrijk
Drama / Horror
112 minuten

geregisseerd door Oliver Parker
met Colin Firth, Ben Barnes en Fiona Shaw

Dorian Gray (Ben Barnes) is een knappe jongeman. Basil Hallward, een bevriende schilder maakt een bijzonder portret van hem. Daarna besluit Dorian Gray te wensen dat hij eeuwig mooi zal blijven en dat het schilderij in zijn plaats ouder wordt.

 

Deep in the Valley (2009) 334/K4
Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Christian Forte
met Chris Pratt, Brendan Hines en Denise Richards

Carl en Lester komen via een mysterieuze videocabine terecht in een levensechte pornofilm. Het is daar aan Bambi en Daphne om zich over de jongens te ontfermen, zoals dat alleen in hun dromen kan. Beide indringers moeten ondertussen uit handen zien te blijven van 'super agent' Rod Cannon en zijn partner, de strenge meesteres Suzi Diablo.

 

Damage (2009) 256/K4
Verenigde Staten
Actie
102 minuten

geregisseerd door Jeff King
met Steve Austin, Laura Vandervoort en Walton Goggins

John Brickner (Steve Austin) is 'on parole' en net uit de gevangenis. Eenmaal terug in de maatschappij heeft hij door de slechte economie moeite rond te komen. John ziet zich dan ook gedwongen zich in te laten met geheime en illegale vechtwedstrijden om zodoende aan geld te komen.

 

Dragonfly (2002) K5/42
Verenigde Staten / Duitsland
Thriller / Drama
104 minuten

geregisseerd door Tom Shadyac
met Kevin Costner, Joe Morton en Kathy Bates

Dr. Joe Darrow is een gerespecteerd hoofd van een eerste hulp afdeling. Wanneer zijn vrouw Emily omkomt tijdens een medische missie in Venezuela stort Joe zich volledig op zijn werk. Hij raakt er van overtuigd dat Emily met hem in contact probeert te komen door middel van de bijna-dood ervaringen van zijn patiënten. De mysterieuze libelles die hem achtervolgen herinneren hem aan haar.

 

Dragonslayer (1981) K5/43
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
108 minuten

geregisseerd door Matthew Robbins
met Peter MacNicol, Ralph Richardson en Caitlin Clarke

Vroeger, toen draken nog leefden, was het altijd verstandig om ze te vriend te houden. En net als bij de man, gaat ook bij een draak de liefde door de maag. Een koning houdt regelmatig een loting onder alle maagden in zijn rijk. De maagd die wordt uitgeloot zal worden geserveerd aan de draak, om hem weg te houden uit het koninkrijk. Het is aan een magiër en zijn hulpje om de draak te doden.

 

Devil's Whore, The (2008) 217/218/K4

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
180 minuten (miniserie, 4 delen)

geregisseerd door Martine Brant en Peter Flannery
met Andrea Riseborough, Dominic West en John Simm

In dit verhaal volgen we de avonturen van de uitgekookte Angelica Fanshawe. Ze maakt handig gebruik van de crisis waarin het land verkeert om haar eigen positie te verbeteren. Terwijl Engeland wordt geteisterd door een burgeroorlog, keert Angela zich tegen het Engelse vorstenhuis, als haar jeugdliefde en eerste man, Harry Fanshawe, wordt geëxecuteerd. Ze raakt aan lager wal als ze volkomen berooid

achterblijft, en in haar strijd om te overleven begaat ze zelfs een moord. Het geluk lacht haar weer toe als ze kennis maakt met Oliver Cromwell en trouwt met zijn beste vriend, de heldhaftige revolutionair Rainsborough, een man die ze aanbidt. Als Cromwell aan de macht komt als Lord Protector, wordt Angelica zijn vertrouweling. Maar als Cromwell haar man vermoordt omdat hij Lord Protector wil blijven, wordt ze geconfronteerd met haar gedrag en moet ze de gevolgen onder ogen te zien.

 

 

District 9 (2009) 211/K4
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Science-Fiction
112 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met Sharlto Copley, Jason Cope en William Allen Young

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze Aarde door buitenaardsen is gevonden. Echter de mensheid heeft dit buitenaardse ras als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

 

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)