Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

  
Django Unchained (2012) 563/K5
Verenigde Staten
Western / Actie
165 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django (Jamie Foxx) en Broomhilda (Kerry Washington), worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak te laten zien. Na een aantal succesvolle premies samen te hebben geïnd besluit Django op zijn eigen pad te gaan en zijn geliefde Broomhilda terug te vinden. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht nu zij in het bezit is van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt op zijn privéterrein genaamd “Candyland.

 
Death Race: Inferno (2012) 523 /K5
Verenigde Staten
Actie
101 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Danny Trejo, Ving Rhames en Luke Goss

De veroordeelde moordenaar Carl Lucas alias Frankenstein is een superster, die in het wrede racewereldje van de gevangenis bekend staat als Death Race. Slechts één zege verwijderd van de vrijheid voor zichzelf en zijn pitcrew, wordt Lucas in een geheel nieuwe wedstrijd gegooid, nog wreder dan alles wat hij heeft meegemaakt. In een poging om zichzelf en zijn team in leven te houden, moet hij het opnemen tegen de meest meedogenloze tegenstanders in een helse race dwars door de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika.

 

Deadfall (2012) 519 /K5
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Stefan Ruzowitzky
met Olivia Wilde, Charlie Hunnam en Eric Bana

Addison (Eric Bana) en Liza (Olivia Wilde) zijn broer en zus. Ze zijn op de vlucht na een mislukte overval op een casino waarbij ze een rijksagent hebben gedood. Ondertussen is de voormalige bokser Jay (Charlie Hunnam) op weg naar zijn ouders, June en de gepensioneerde sheriff Chet, om Thanksgiving Day te vieren. Door een speling van het lot zullen hun wegen elkaar kruisen.

 

Dark Knight Rises,The (2012) 507 /K5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
165 minuten

geregisseerd door Christopher Nolan
met Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

 

Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness (2012) 499 /K5
Verenigd Koninkrijk
Fantasy / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Gerry Lively
met Meagan Good, James Rawlings en Anthony Howell

Wanneer zijn vader wordt ontvoerd door Shathrax de Mind Flayer, een super-intelligent wezen met tentakels, sluit een nobele strijder zich aan bij een groep schurken om hem te redden. Hij zal het hierbij op moeten nemen tegen draken en demonen en proberen te voorkomen dat Shathrax de wereld vernietigt.

 

Dark Shadows (2012) 486 /K5
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
113 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Johnny Depp, Eva Green en Michelle Pfeiffer

1752. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.

 

Darkest Hour, The (2011) 473 /K5
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
89 minuten

geregisseerd door Chris Gorak
met Emile Hirsch, Rachael Taylor en Max Minghella

Buitenaardse wezens zijn geland op aarde en hebben het complete elektrische netwerk op de planeet platgelegd. Hierdoor is de mensheid niet in staat om zich te organiseren en terug te vechten. De buitenaardse wezens jagen systematisch op het ongeorganiseerde hopeloze leger. Ondertussen probeert een kleine groep Amerikaanse toeristen in Moskou hun krachten te bundelen, in een poging de indringers te stoppen voordat de volledige mensheid is uitgeroeid

 
Dawn Rider (2012) 466/K5
Canada
Western
94 minuten

geregisseerd door Terry Miles
met Donald Sutherland, Christian Slater en Jill Hennessy

Kort nadat John Mason weer in contact is gekomen met zijn vervreemde vader wordt hij tijdens een trein overval neergeschoten en zijn vader gedood. Wanneer hij op een nabijgelegen ranch herstelt van zijn verwondingen wordt hij verliefd op de lokale bewoonster Alice. Wat hij echter niet weet is dat de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader vlakbij is...

 
Dolphin Tale (2011) 455 /K5
Verenigde Staten
Drama / Familie
113 minuten

geregisseerd door Charles Martin Smith
met Harry Connick Jr., Morgan Freeman en Ashley Judd

Een jongen raakt bevriend met Winter, een gewonde dolfijn die zijn staart verloren is in een krabbenval. Hij probeert iedereen om zich heen te motiveren om de dolfijn te redden. De dierenarts Clay redt de dolfijn en brengt hem naar zijn hospitaal. Hier proberen ze samen met een dokter (Morgan Freeman) een prothese te maken om de staart te vervangen en zo de dolfijn te redden.

 
Dragon Eyes (2012) 441/K5
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
91 minuten

geregisseerd door John Hyams
met Jean-Claude Van Damme, Cung Le en Peter Weller

Een buurt leeft in angst en wanhoop wegens het geweld tussen rivaliserende bendes. De lokale bazen Dash en Antuan terroriseren met hun bendeleden de straten en de burgers hebben alle hoop laten varen. Totdat de mysterieuze Ryan Hong arriveert. Hij begint de bendes tegen elkaar uit te spelen en schuwt daarbij geen geweld. Ook krijgt hij hulp van zijn mentor Tiano.

 
Devil's Double,The (2011) 415 /K5
België / Nederland
Drama / Actie
109 minuten

geregisseerd door Lee Tamahori
met Dominic Cooper, Ludivine Sagnier en Raad Rawi

Latif Yahia (Dominic Cooper), een luitenant in het Irakese leger gestationeerd aan de Iraanse grens, heeft een buitengewone gelijkenis met de belichaming van het kwaad, Uday Hussein, de gevreesde zoon van Saddam Hussein. Latif wordt naar Saddam Husseins inner sanctum ontboden, waar hij voor een keuze wordt gezet; de dubbelganger van Saddams zoon worden... of sterven.

Dragon Crusaders (2011) 383 /K5
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Mark Atkins
met Dylan Jones, Cecily Fay en Iona Thonger

Een groep ridders die op de vlucht is valt een piratenschip aan, maar ze worden vervloekt en zullen transformeren in afschuwelijke monsters. Ze besluiten tegen de vloek te vechten en de wereld te redden van het kwaad. Ze beginnen aan een gevecht tegen een toverende draak die vastbesloten is om de wereld te vernietigen.

 

Dead Man Running (2009) 339/K5
Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Alex De Rakoff
met Tamer Hassan, Danny Dyer en 50 Cent

De leider van een bende uit de onderwereld geeft Nick vierentwintig uur de tijd om hem het grote geldbedrag terug te betalen wat hij hem schuldig is. Nick zal er alles voor moeten doen om het geld bij elkaar zien te krijgen. Hij vraagt zijn beste vriend om hulp, voordat het te laat is...

 

Devil (2010) 278/K5
Verenigde Staten
Thriller / Mystery
80 minuten

geregisseerd door John Erick Dowdle
met Chris Messina, Geoffrey Arend en Logan Marshall-Green

Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.

 

Dead Awake (2010) 265/K5
Verenigde Staten
Fantasy / Mystery
89 minuten

geregisseerd door Omar Naim
met Nick Stahl, Rose McGowan en Amy Smart

Dylan, een jongeman die voor een uitvaartcentrum werkt, probeert een mysterie te ontrafelen dat z’n leven tien jaar geleden verwoest heeft. Nadat hij z’n eigen begrafenis in scène heeft gezet om te zien wie er zou komen opdagen, raakt hij bevriend met een mysterieuze junkie en wordt hij herenigd met een oude liefde uit z’n verleden. De levens van deze drie personages worden veranderd door bovennatuurlijke krachten wanneer Dylan ontdekt dat niemand is wie hij lijkt te zijn.

 

Drive Angry 3D (2011) 260/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Patrick Lussier
met Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner

Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...

 

Djinns (2010) 257/K5
Frankrijk / Marokko
Actie / Horror
103 minuten

geregisseerd door Hugues Martin en Sandra Martin
met Grégoire Leprince-Ringuet, Thierry Frémont en Saïd Taghmaoui

Algerije, 1960. Een groep Franse paramilitairen wordt op onderzoek gestuurd naar een vliegtuig dat verdwenen is boven de Algerijnse woestijn. Het wrak van het vliegtuig wordt vrij snel gevonden, maar er is geen enkele overlevende, enkel een aktentas met het opschrift “Top Secret”. Wanneer ze worden aangevallen door vijandige troepen zoeken de para's hun toevlucht in een verlaten citadel. Ondanks de waarschuwingen van de bewaker van de citadel om meteen te vertrekken blijven ze toch en maken ze op die manier de Djinns wakker, de kwade geesten van de woestijn...

 

Dark Island (2010) 234/K5
Canada
Thriller / Science-Fiction
84 minuten

geregisseerd door Sam Gorski en Niko Pueringer
met Mary Christina Brown, Rodney Wiseman en Victoria Floro

Een medewerker van een geheime afdeling van de CIA en een wetenschapper, van de afdeling Disease Control, komen bijeen. Ze moeten uitzoeken waar de parasiet vandaan komt, die gewone mensen verandert in bloeddorstige seriemoordenaars.

 

Donner Party, The (2009) 202/K5
Verenigde Staten
Drama
95 minuten

geregisseerd door T.J. Martin
met Crispin Glover, Clayne Crawford en Christian Kane

Tijdens de westelijke uitbreiding rond 1840, zit een groep emigranten, nu bekend als 'The Donner Party', gevangen in de hoge bergen van Sierra Nevada door hevige sneeuwval van de vroege winter. Wanneer de voedselvoorraad op dreigt te raken ontstaan er spanningen tussen William Eddy (Clayne Crawford) en zijn werknemer William Foster (Crispin Glover) over het verdelen van het laatste voedsel. Wanneer Charles Stanton (Christian Kane) terug komt met het nieuws dat er voedselvoorraden zijn opgeslagen langs de route naar Sutter Fort wordt besloten om een kleine groep te vormen die op sneeuwschoenen California proberen te bereiken. Nadat ze verdwaald raken in de bergen en het voedsel op is staan ze voor de onmogelijke taak om te overleven.

 

Dark Lurking, The (2010) 192K5
Australië
Horror / Science-Fiction
97 minuten

geregisseerd door Gregory Connors
met Anthony Edwards, Tonia Hammerich en Bret Kennedy

Achthonderd meter onder water raakt onderzoekscentrum 320 plotseling offline. Als dan honderden gruwelijke mutanten vrijkomen en blijkt dat deze monsters trek hebben in menselijk vlees, moeten de acht overlevenden alles op alles zetten om te overleven. Maar de gruwelijke monsters zijn sterk én met veel meer, waardoor de kans op overleven niet bepaald groot lijkt

 

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)