Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

 
Dead Lands The (2014) 21/K7
Nieuw-Zeeland
Actie
108 minuten

geregisseerd door Toa Fraser
met James Rolleston, Lawrence Makoare en Te Kohe Tuhaka
Nadat zijn stam is afgeslacht als gevolg van verraad wil Hongi, de tienerzoon van het stamhoofd, de dood van zijn vader wreken, zodat hij vrede kan brengen voor de zielen van zijn verloren dierbaren. Doordat hij sterk in de minderheid is tegenover de moorddadige plunderaars heeft Hongi slechts een kans: hij moet de verboden "Dead Lands" betreden en de hulp inroepen van de mysterieuze "Warrior", een legendarische vechter.

 

Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (2015) 381/K6

Verenigde Staten
Avontuur

97 minuten

geregisseerd door Colin Teague
met Tamzin Merchant, Christopher Fairbank en Dominic Mafham
Ridder Gareth is op zoek naar een neergestorte komeet die volgens de verhalen goud zou bevatten. In plaats van rijkdommen stuit Gareth op een draak genaamd Drago. Laatstgenoemde redt Gareth's leven en de twee worden onafscheidelijk. Samen gaan ze de strijd aan met een kwaadaardige tovenaar die het land in zijn greep heeft.
 

 

Dying of the Light (2014) 363/K6
Verenigde Staten
Drama / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Paul Schrader
met Nicolas Cage, Anton Yelchin en Alexander Karim

Evan Lake, een aan kantoor gebonden CIA-agent, wordt gedwongen om met vervroegd pensioen te gaan wanneer hij tekenen van dementie begint te krijgen. Tegelijkertijd ontdekt hij dat de jihadist Muhhamed Banir niet dood is, zoals twee decennia lang is gedacht. Hij blijkt nog te leven en ondergaat een experimentele medische behandeling. Banir zijn precieze locatie is echter niet bekend.

 

Dracula Untold (2014) 330/K6
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
92 minuten

geregisseerd door Gary Shore
met Luke Evans, Dominic Cooper en Samantha Barks

De vijftiende eeuw. De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) leidt samen met zijn gezin een gelukkig leven en heerst over een klein koninkrijk. Wanneer de door hem gevestigde vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth berg, waar hij een oeroude tovenaar tegenkomt. De twee sluiten een deal, de prins krijgt de kracht en snelheid om zijn vijanden te vernietigen, maar zal daardoor een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

 

Duke (2013) 319/K6
Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door Anthony Gaudioso en James Gaudioso
met Carmine Giovinazzo, Hank Harris en Lesley-Ann Brandt

Dare is rechercheur in Los Angeles. Na werktijd bestrijdt hij de misdaad door in het geheim voor eigen rechter te spelen en het op te nemen tegen het ergste tuig. Daarbij raakt hij op een gegeven moment geobsedeerd door een schimmige crimineel die de hele buurt terroriseert. Deze duistere figuur staat ook centraal in een officieel onderzoek dat op hetzelfde moment wordt geleid door de vastberaden politie-inspecteur Robert Morrison. Naarmate Dare zijn prooi steeds dichter nadert, blijkt het hele politieapparaat achter hen allebei aan te zitten. Nu moet Dare kleur bekennen. En voor de keuze die hij maakt, zal hij een onvoorstelbare tol moeten betalen...

 

Devil's Knot (2013) 317/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
114 minuten

geregisseerd door Atom Egoyan
met Reese Witherspoon, Colin Firth en Kevin Durand

In 1993 worden drie kinderen op beestachtige wijze vermoord. Weken later kondigt de politie aan dat ze drie tieners hebben gearresteerd die de moorden hebben gepleegd als onderdeel van een satanisch ritueel. Tussen de bewijsstukken zitten posters van de rockband Metallica en boeken van Anne Rice en Stephen King. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beruchte moordzaak in Arkansas.

 

Deliver Us from Evil (2014) 310/K6
Verenigde Staten
Thriller / Horror
118 minuten

geregisseerd door Scott Derrickson
met Eric Bana, Édgar Ramírez en Olivia Munn

Een New Yorkse politieagent ontmoet een afvallige priester. De priester betrekt hem in een zaak en overtuigt hem ervan dat het gerelateerd is aan demonen, dit tegen zijn religieuze overtuiging in. Samen proberen ze de zaak op te lossen en de paranormale krachten te bestrijden.

 

Dawn of the Planet of the Apes (2014) 307/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
130 minuten

geregisseerd door Matt Reeves
met Gary Oldman, Keri Russell en Andy Serkis

Een groeiende groep van genetisch geëvolueerde apen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

 

Divergent (2014) 267/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
139 minuten

geregisseerd door Neil Burger
met Shailene Woodley, Ashley Judd en Ray Stevenson

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

 

Devil's Due (2014) 240/K6
Verenigde Staten
Horror
89 minuten

geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett
met Zach Gilford, Allison Miller en Robert Belushi

Na een mysterieuze, 'verloren' nacht op hun huwelijksreis, krijgt een pasgetrouwd stel te maken met een ongeplande zwangerschap. Tijdens een filmopname bestemd voor het nageslacht begint de man vreemd gedrag waar te nemen bij zijn vrouw. In eerste instantie schrijft hij het af op de zenuwen, maar naarmate de maanden verstrijken wordt duidelijk dat de duistere veranderingen in haar lichaam en geest zijn toe te schrijven aan een meer sinistere oorzaak.

 

Dust of War (2014) 231/K6
Verenigde Staten
Actie
92 minuten

geregisseerd door Andrew Kightlinger
met Doug Jones, Tony Todd en Gary Graham

Na een buitenaardse invasie waarbij de mensheid verwoest is wordt niet veroverd land beheerst door tirannieke opportunisten. Generaal Chizum is aan de macht en regeert met harde hand. Maar toen werd er een kind geboren - een kind met een geheim zo machtig, dat zelfs zijzelf van de waarheid wordt onthouden. Het vrijheidslegioen is er van overtuigd dat ze vrede kan brengen en heeft beloofd haar te beschermen tot de tijd rijp is. Wanneer het kind, nu een jonge vrouw, in handen valt van de gevreesde Generaal Chizum zendt het legioen Abel en zijn cynische kameraad Tom Dixie er op uit om haar te redden.

 

Devil's in the Details The (2013) 225/K6
Verenigde Staten
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Waymon Boone
met Ray Liotta, Emilio Rivera en Joel Mathews

De voormalig marinier Thomas Conrad (Ray Liotta) keert terug naar Nogales, Arizona. Zijn leven verandert echter voorgoed als hij verstrikt raakt in een gevaarlijk spel van drugskoeriers van een Mexicaans kartel...

 

Dragon Day (2013) 219/K6
Verenigde Staten
Drama / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Jeffrey Travis
met Ethan Flower, Åsa Wallander en Jenn Gotzon

Wanneer de werkeloze NSA-analist Duke Evans uit zijn huis wordt gezet verhuist hij met zijn gezin naar het oude vakantiehuisje van zijn grootvader. Maar ook hier worden ze bedreigd wanneer China het land overneemt door in de Verenigde Staten een hels computervirus los te laten dat alles met een computerchip waardeloos maakt. Hij moet nu zijn familie in leven zien te houden, vechten tegen dieven en een nieuwe corrupte overheid en uiteindelijk de moeilijkste beslissing in zijn leven nemen om te overleven.

 

Dong Mau Anh Hung (2007) 185/K6
Vietnam
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Charlie Nguyen
met Johnny Nguyen, Thanh Van Ngo en Dustin Nguyen

De film speelt zich af in het Vietnam van de jaren twintig van de vorige eeuw. Anti-Franse rebellen verspreiden zich over het hele land. Het Franse koloniale bestuur gebruikt Vietnamese agenten om de rebellen te vinden en te vermoorden. Cuong, een agent die werkzaam is voor de Fransen wordt erop uit gestuurd om de leider van de oppositie te vermoorden. In plaats daarvan wordt hij verliefd op diens dochter. Haar vaderlandsliefde en passie dwingen Cuong ertoe om een keuze te maken tussen zijn land en zijn missie.

 

Dead Drop (2013) 178/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
86 minuten

geregisseerd door R. Ellis Frazier
met Luke Goss, Cole Hauser en Nestor Carbonell

Een voormalige CIA-agent, die nu freelancer is voor de overheid, infiltreert in een gevaarlijk Mexicaans kartel van smokkelaars. Nadat hij vanaf 1500 meter uit een vliegtuig is gegooid en de val op miraculeuze heeft overleefd, begint hij aan een gewelddadige kruistocht om de verantwoordelijke man te vinden. Hij zint op wraak.

 

Dracula: The Dark Prince (2013) 131/K6
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
138 minuten

geregisseerd door Pearry Reginald Teo
met Luke Roberts, Jon Voight en Kelly Wenham

In zijn zoektocht naar de Lightbringer (een zwaard van de legendarische Azor Ahai) kruist Dracula het pad van een mooie kruisvaarder. Ze heet Alina en vertoont een opmerkelijke gelijkenis met zijn vermoorde bruid. Wanneer Dracula een blik op haar werpt is hij onmiddellijk onder de indruk. Kan Alina de reïncarnatie zijn van zijn lang overleden geliefde? Dracula ontvoert Alina en brengt haar naar zijn kasteel, waar hij hoopt haar hart voor zich te winnen.

 

Dead in Tombstone (2013) 77/K6
Verenigde Staten
Western
100 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Danny Trejo, Mickey Rourke en Anthony Michael Hall

Guerrero Hernandez (Danny Trejo) is de leider van de bende van de Blackwater outlaws. Maar na het lossnijden van zijn halfbroer, Red (Hall), uit de gevangenis, krijgt Guerrero's plan om de mijnbouwstad Edendale te plunderen een spectaculaire wending; hij wordt bedrogen door zijn halfbroer en sterft hierbij. Na het maken van een deal met de duivel (Rourke), komt Guerrero terug uit de dood om een jaar later wraak te zoeken. De stad, die is hernoemd naar Tombstone, zal in de stoffige straatjes spoedig tot aan de knieën in een rivier van bloed zitten.

 

Deception (2013) 59/K6
Verenigde Staten
Actie
92 minuten

geregisseerd door Brian Trenchard-Smith
met Cuba Gooding Jr., Emmanuelle Vaugier en Evert McQueen

Een weduwe, die verslaggeefster is, probeert samen met een federale agent het mysterie op te lossen omtrent het dubbelleven van haar overleden echtgenoot, Miles. Op hetzelfde moment wordt een oplichter vrijgelaten uit de gevangenis die op zoek gaat naar het geld wat Miles van hem heeft gestolen. Terwijl er een romance ontstaat tussen de vrouw en de FBI-agent worden ze aangevallen door een stel onbekenden

 

Die Hard 5 (2013) 39/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door John Moore
met Bruce Willis, Jai Courtney en Sebastian Koch

John McClane (Bruce Willis) reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon te helpen. Die is betrokken bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

 

 
Dracula (2012) 573/K5
Italië / Frankrijk / Spanje
Actie / Horror
106 minuten

geregisseerd door Dario Argento
met Rutger Hauer, Asia Argento en Thomas Kretschmann

Jonathan Harker is per trein vanuit Engeland op weg naar het kasteel van Dracula in de Karpaten om de grote bibliotheek te catalogiseren. Hij is aanvankelijk onder de indruk van de gracieuze manieren van Dracula, maar realiseert zich al snel dat hij gevangen zit in het kasteel. Ook ontdekt hij de nachtelijke facetten van Dracula's leven. Als hij op een nacht probeert te ontsnappen raakt hij in de ban van drie vrouwelijke vampieren, de bruiden van Dracula.

  

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)