Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)

 
Danish Girl The (2015) 28/K8
Verenigd Koninkrijk / België / Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Tom Hooper
met Eddie Redmayne, Alicia Vikander en Amber Heard

De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

 

Driftless Area The (2015) 09/K8
Canada / Verenigde Staten
Drama
91 minuten

geregisseerd door Zachary Sluser
met Zooey Deschanel, Anton Yelchin en Alia Shawkat

Het verhaal van de prille liefde tussen een barkeeper (Anton Yelchin) en een mysterieuze vrouw (Zooey Deschanel). De romance wordt danig op de proef gesteld wanneer de barkeeper verwikkeld raakt in een zaak met een gevaarlijke crimineel en een zak gestolen geld.

 

Deadpool (2016) 403/K7
Verenigde Staten / Canada
Actie / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Tim Miller
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en T.J. Miller

Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

 

Dark Places (2015) 354/K7
Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Mystery / Thriller
113 minuten

geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner
met Charlize Theron, Nicholas Hoult en Sterling Jerins

Libby Day (Charlize Theron) is een vrouw die op 7-jarige leeftijd een bloedbad overleeft. Ze getuigt hierbij tegen haar broer die hun familie vermoord heeft. Vijfentwintig jaar later confronteert een groep die geobsedeerd is met het oplossen van beruchte misdrijven haar met vragen over de gruwelijke gebeurtenis.

 

Dressmaker The (2015) 341K7
Australië
Komedie / Drama
118 minuten

geregisseerd door Jocelyn Moorhouse
met Kate Winslet, Liam Hemsworth en Judy Davis

Tilly is knap, getalenteerd en overduidelijk uniek. Gebukt onder schuldgevoel keert ze terug naar haar geboortedorp om haar dementerende moeder Molly op te zoeken. Tilly is een genie met haute couture en gewapend met stof en een naald transformeert en bevrijdt ze de vrouwen in het stadje. Wanneer ze onverwachts verliefd wordt op Teddy leidt de romantiek tot haar grootste verlies en meest destructieve daad.

 

De Surprise (2015) 331/K7
Nederland / België / Duitsland / Ierland
Romantiek / Komedie
111 minuten

geregisseerd door Mike van Diem
met Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan en Jan Decleir

De excentrieke multimiljonair Jacob de With sluit een overeenkomst om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee op elkaar verliefd worden, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.

 

Dirty Lies (2016) 320/K7
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Jamie Marshall
met Tania Raymonde, AJ Michalka en Keith David

Josh loopt stage bij een verwende filmproducent. Na een dag vol rotklusjes komt hij thuis bij zijn drie huisgenoten: de mooie Stacey, haar luie echtgenoot Viggs en de sexy Michelle, die wanhopig aan de bak probeert te komen als actrice. Josh heeft die dag voor zijn baas een halsketting opgehaald die wel een miljoen waard is. Hij heeft het ding nog steeds bij zich en besluit het onder zijn bed te verstoppen. Wat hij niet weet, is dat twee dieven er alles voor over hebben om de ketting in handen te krijgen. Zo draait een vrolijke avond uit op een kat-en-muis-spel waarbij zelfs doden vallen...

 

Dancer and the Dame (2015) 302/K7
Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Gabriel Sabloff
met Billy Gardell, David A.R. White en Mike Starr

Rick Dancer is een bijdehante en ontevreden detective die zijn hoogtijdagen al ver achter zich heeft liggen. Dan moet hij gaan samenwerken met de kieskeurige politiehond Princess. Naarmate Dancer langer met haar samenwerkt, begint hij te realiseren dat hij met de hulp van de hond de grootste zaak van zijn carrière kan kraken.

 

Drop The (2014) 279/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
106 minuten

geregisseerd door Michaël R. Roskam
met Tom Hardy, Noomi Rapace en James Gandolfini

Een barman uit New York redt een verwaasloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.

 

Death Hunt (1981) 202/K7
Verenigde Staten
Actie
97 minuten

geregisseerd door Peter R. Hunt
met Charles Bronson, Lee Marvin en Angie Dickinson

Een man komt een stadje en koopt een hond die op sterven ligt na een hondengevecht. De man van wie de hond eigenlijk is heeft spijt 200 dollar gevraagd te hebben en noemt het stelen. Het hele dorp wil de man opjagen in zijn hutje in de bergen.
 

 

Devil's Own The (1997) 188/K7
Verenigde Staten / Ierland
Thriller / Drama
107 minuten

geregisseerd door Alan J. Pakula
met Harrison Ford, Brad Pitt en Margaret Colin

De IRA-terrorist Frankie McGuire ontsnapt naar New York waar hij onder de naam Rory Devaney in het huis van de Ierse agent Tom O'Meara woont. Tom weet niets van de echte identiteit van Frankie. Er ontstaan problemen wanneer Tom langzaam achter de ware identiteit van "Rory" komt.

 

Duchess The (2008) 172/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Saul Dibb
met Keira Knightley, Ralph Fiennes en Charlotte Rampling

In 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.

 

Duke of Burgundy The (2014) 171/K7
Verenigd Koninkrijk / Hongarije
Drama
104 minuten

geregisseerd door Peter Strickland
met Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna en Monica Swinn

Iedere ochtend fietst huishoudster Evelyn welgemoed naar het statige landhuis van Cynthia (Sidse Babett Knudsen). Daar wordt ze niet bepaald vriendelijk onthaald. Bits snauwt Cynthia haar opdrachten toe; wanneer iets haar niet zint, volgt straf. De twee blijken verwikkeld in een langdurige sm-relatie.

 

Dying Young (1991) 168/K7
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
114 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Julia Roberts, Campbell Scott en Vincent D'Onofrio

De vrijgevochten jonge vrouw Hillary betrapt haar vriend met een ander in bed, verlaat hem en komt voor het eerst op eigen benen te staan. Ze gaat in op een personeelsadvertentie en wordt aangeworven als privé-verpleegster van de aan leukemie lijdende rijke jongeman Victor. De job eist veel meerr van haar dan verwacht. Na elke chemotherapiesessie heeft Victor uren durende braakneigingen en daarna valt hij steeds weer in een zwart gat. De onervaren Hillary helpt hem er moedig door. Maar wanneer er ook amoureuze gevoelens komen, worden de problemen verlegd. Centrale vraag wordt dan: kan een mooie, jonge vrouw kiezen voor het leven met een kankerpatiënt?

 

Dangerous Mind of a Hooligan (2014) 153/K7
Verenigd Koninkrijk
Misdaad
82 minuten

geregisseerd door Greg Hall
met Samuel Anoyke, Roger Griffiths en Marcus Langford

Vijf criminelen, die elkaar niet kennen, zijn ingehuurd om een bank te overvallen. Wat eigenlijk een makkelijke operatie had moeten zijn verandert snel in paranoia, geweld en horror.
 

 

Danny Collins (2015) 143/K7
Verenigde Staten
Komedie / Drama
106 minuten

geregisseerd door Dan Fogelman
met Al Pacino, Annette Bening en Bobby Cannavale

Danny Collins (Al Pacino) is een oude rockster sinds de jaren 70, die zijn roerige leven niet op kan geven. Wanneer zijn manager (Christopher Plummer) een nooit bezorgde brief ontdekt die 40 jaar geleden aan hem is geschreven door John Lennon, besluit hij van koers te veranderen. Hij begint aan een oprechte reis om zijn familie te herontdekken, de ware liefde te vinden en een nieuw leven te beginnen.

 

Dark Was the Night (2014) 109/K7
Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door Jack Heller
met Kevin Durand, Steve Agee en Nick Damici

Een sluimerend kwaad ligt reeds lang verscholen in de bomen, net buiten het afgelegen stadje Maiden Woods. Wanneer een houtkapbedrijf een winkel opent in het stadje wordt het gewekt en voelt het zich bedreigd. En keert het zich tegen de lokale bevolking. Sheriff Paul Shields (Kevin Durand) probeert de demonen uit zijn verleden te overwinnen, zodat hij zijn geliefden kan beschermen.

 

De Nieuwe Wildernis (2013) 102/K7
Nederland
Documentaire
97 minuten / 150 minuten (miniserie)

geregisseerd door Mark Verkerk en Ruben Smit
met de stem van Harry Piekema

Onder de rook van Amsterdam, in een van ‘s werelds dichtst bevolkte landen, op een stuk land dat veertig jaar geleden nog onder water stond, heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure. In de Oostvaardersplassen speelt zich een uniek schouwspel af: de natuur bepaalt hier het ritme. Het resultaat is een ongerept stuk wildernis in de drooggelegde Flevopolder dat model staat voor Nederlandse deltanatuur. De Nieuwe Wildernis wil de ziel van deze bloeiende, waterrijke delta blootleggen.

 

Dinosaur Island (2014) 56/K7
Australië
Familie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Matt Drummond
met Darius Williams, Kate Rasmussen en Paul Padagas

De 13-jarige Lucas begint aan de vakantie van zijn leven. Door een ramp strandt hij op een vreemd eiland vol met spookschepen en prehistorische wezens. Tijdens het zoeken naar een teken van leven hoort hij in de verte een radiosignaal. Als hij verder de jungle intrekt ontmoet hij een mooi jong meisje dat beweert uit 1950 te komen. Samen beginnen ze aan een zoektocht om thuis te komen.

 

Death Comes to Pemberley (2013) 55/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Mystery
180 minuten

geregisseerd door Daniel Percival
met Matthew Rhys, Anna Maxwell Martin en Matthew Goode

Mr Darcy en Elizabeth zijn al een hele tijd getrouwd en hebben twee zonen. We treffen ze als het een een drukte van belang is in en rondom hun landhuis Pemberley. Daar worden namelijk de laatste voorbereidingen getroffen voor een groot feestelijk bal. De feestelijkheden worden echter ruw verstoord wanneer Elizabeth’s zus Lydia binnenstormt met verschrikkelijk nieuws: haar echtgenoot Wickham is dood! Vermoord, zo lijkt het. Echter het dodelijke slachtoffer blijkt niet Wickham te zijn, maar diens reisgenoot. De miniserie volgt het uitgebreide politieonderzoek naar de moord op Wickhams reisgezel.

  

Vorige Pagina: (C)

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10 11 12

Volgen Pagina: (E)