Vorige Pagina: (0/9)

1

2

Volgen Pagina: (B)

 

Assepoester 1 (1950)  
Verenigde Staten
Animatie / Muziek
74 minuten

geregisseerd door Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske
met de stemmen van Illene Woods, Eleanor Audley en Verna Felton

Cinderella is de geadopteerde dochter van een vrouw van hoge afkomst. Ze wordt als slaaf behandeld in haar eigen huis. Terwijl haar moeder en haar slechte stiefzusters naar een groot bal zijn krijgt ze een verrassend bezoek van een vriend. Disney versie van het bekende sprookje.

 

Assepoester 2: Dromen Komen Uit (2002)  
Verenigde Staten
Animatie / Romantiek
73 minuten

geregisseerd door John Kafka
met de stemmen van Jennifer Hale, Tress MacNeille en Rob Paulsen

In Assepoester 2 spelen de muisjes uit het kasteel van Assepoester eigenlijk de hoofdrol. Omdat deze knaagdiertjes zich vervelen, vragen ze aan de toverfee om het verhaal van Assepoester te vertellen. Wanneer het verhaaltje uit is, willen ze er altijd nog eentje horen maar die heeft de fee niet. Daarom besluiten ze om zelf maar een boek te maken over de verhalen van Assepoester en over zichzelf: in het eerste verhaal keert Assepoester samen met de prins naar het kasteel. De prins mag echter niet blijven van de koning. In het tweede deel moet Assepoester weer het lente festival organiseren en in het derde verhaal wordt haar stiefzusje Anastasia verliefd op een simpele bakker. Dit is onacceptabel voor de stiefmoeder die er alles aan doet om er een stokje voor te steken. Gelukkig komen Assepoester en de kleine muisjes haar te hulp.

 

Assepoester 3: Terug in de Tijd  (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
70 minuten

geregisseerd door Frank Nissen
met de stemmen van Jennifer Hale, Lesli Margherita en Tara Platt

De valse stiefmoeder van Assepoester ontdekt het bestaan van de goede fee, die Assepoester heeft geholpen met het vinden van haar prins. De stiefmoeder steelt de toverstok van de fee en wil de tijd terugdraaien. Assepoester en haar muizenvrienden moeten nu proberen haar tegen te houden.    

 

Alvin and the Chipmunks (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Tim Hill
met Jason Lee, de stemmen van Ross Bagdasarian Jr. en Janice Karman

Het verhaal gaat over drie eekhoorns. De rebelse Alvin, de lange genie en uitvinder Simon en de veelvraat Theodor. Alle drie worden opgevoed door Dave Seville. Hun grootste droom is om een van de bekendste rapgroepen aller tijden te worden. Alvin en de rest proberen alles op alles te zetten om zo snel mogelijk beroemd te worden. Op een dag krijgen zij een kans om een album uit te laten brengen, maar Dave daarentegen heeft zijn bedenkingen. Ze proberen Dave over te halen om alsnog toestemming te geven, zodat hun droom werkelijkheid wordt.

 

Ant Bully, The (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
88 minuten

geregisseerd door John A. Davis
met de stemmen van Zach Tyler, Nicolas Cage en Julia Roberts

Wanneer Lucas Nickle met zijn waterpistool een complete mierenhoop onder laat lopen, wordt hij op magische wijze gekrompen tot het formaat van een insect. Nu hij zo groot is als de mieren wordt hij veroordeeld tot zware arbeid in het mierengangenstelsel welke hij zojuist heeft vernietigd.

 

Aladdin (1992)

 
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Scott Weinger, Robin Williams en Linda Larkin

Aladdin is een jongen van de straat die in een druk dorp woont, samen met zijn aapje Abu. Als Prinses Jasmine het leven in het paleis zat wordt, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze komt Aladdin tegen, en hij wordt verliefd op haar. Aladdin wordt gevangen genomen, om vervolgens voor de slechte Jafar (de adviseur van de Sultan) een mysterieuze lamp te vinden.

 

Aladdin 2 (1994)                                                                            
Verenigde Staten
Animatie / Familie
66 minuten

geregisseerd door Toby Shelton, Tad Stones en Alan Zaslove
met de stemmen van Jonathan Freeman, Scott Weinger en Jason Alexander

Aladdin in een nieuw avontuur. De slechterik Abis Mal, the Chief of the Thieves, vindt de lamp waar Jafar in zit verbannen. Abis Mal laat Jafar vrij en zo zorgt hij ervoor dat Jafar het Aladdin opnieuw enorm lastig kan maken.

 

Aladdin en de Dievenkoning (1996)               
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
80 minuten

geregisseerd door Tad Stones
met de stemmen van Robin Williams, Scott Weinger en Linda Larkin

Aladdin staat eindelijk op het punt te gaan trouwen met prinses Jasmine, maar ondanks de aanmoedigingen van de geest is hij onzeker. Hij weet niet of hij een goeie vader zal zijn, wetende dat hij zijn eigen vader nooit heeft gekend. Als dan op zijn bruiloft 40 dieven een talisman proberen te stelen, moet hij dit zien te voorkomen en zijn vader zien te vinden.

 

Atlantis: Milo's Return (2003)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
70 minuten

geregisseerd door Tad Stones, Toby Shelton en Victor Cook
met de stemmen van James Arnold Taylor, John Mahoney en Phil Morris

Na hun terugkeer uit Atlantis besluiten Milo en Kida opnieuw te gaan samenwerken om een aantal onverklaarbare gebeurtenissen te onderzoeken. Die gebeurtenissen blijken echter allemaal iets met Atlantis te maken te hebben en algauw trekken ze opnieuw naar de verzonken stad.

 

Alice in Wonderland (1951)   

Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
75 minuten

geregisseerd door
Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske
met de stemmen van Kathryn Beaumont, Ed Wynn en Richard Haydn

De kleine Alice zit samen met haar zussen onder een boom wat te soezen wanneer plots een aangekleed wit konijn voorbijstormt. Het beestje heeft blijkbaar haast en Alice gaat er achteraan. Ze valt in een diep konijnegat en dat is het begin van een reeks fantastische avonturen.

 

Anastasia (1997)  

Verenigde Staten / Rusland / Frankrijk
Animatie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Don Bluth en Gary Goldman
met de stemmen van Meg Ryan, John Cusack en Christopher Lloyd

De enige overlevende van Romanov familie, Anastasia, neemt contact op met Dimitri en Vladimir.

Ze is op zoek naar haar familie terwijl Rasputin haar probeert te wreken. 

 

Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The (1949)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
68 minuten

geregisseerd door James Algar, Clyde Geronimi en Jack Kinney
met de stemmen van Basil Rathbone, Bing Crosby en Eric Blore

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad bevat twee bewerkingen van bekende boeken. In het eerste verhaal proberen Mr. Mole en Mr. Rat hun beste vriend Mr. Toad ervan te overtuigen dat hij zijn roekeloze hobbies moet opgeven voordat hij de problemen komt. Helaas slaat Toad hun raad in de wind, maar werkt zich een tijdje later flink in de problemen. In het tweede verhaal komt de slungelige schoolmeester Ichabod Crane naar het dorpje Sleepy Hollow om les te geven aan de kinderen. Helaas wordt hij al gauw op de hielen gezeten door de legendarische Headless Horseman.  

 

All Dogs Go to Heaven (1989)  
Groot BrittanniŽ / Ierland
Animatie / Familie
89 minuten

geregisseerd door Don Bluth, Gary Goldman en Dan Kuenster
met de stemmen van Dom DeLuise, Burt Reynolds en Daryl Gilley

De ondeugende herder Charlie B. Barkin ontdekt dat zijn gokmaatje, de grote pitbull Carface Malone, veel geld verdient bij de hondenrennen dankzij Anne-marie, een meisje dat met honden kan praten. Carface zet een valstrik op om Charlie uit de weg te ruimen. Maar om de hemelpoort te kunnen passeren, moet Charlie bewijzen dat hij iets goeds heeft gedaan op aarde. Hij ontvoert Anne-Marie om Carface te ontmaskeren, maar zij ziet in hem alleen maar een goede vriend. Hun band wordt langzaam hechter en samen beleven ze allerlei spannende avonturen.  

 

All Dogs Go to Heaven 2 (1996)

 
Verenigde Staten
Animatie / Familie
82 minuten

geregisseerd door Larry Leker en Paul Sabella
met de stemmen van Ernest Borgnine, Bebe Neuwirth en Charlie Sheen

Hond Charlie verveelt zich rot in de hemel en is dan ook blij als hij weer terug naar de aarde gestuurd wordt om de hoorn van engel Gabriel op te sporen. Hij krijgt het samen met zijn makker Itchy aan de stok met mormel Carface en een demonische kat.

 

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel (1983)    
Nederland
Animatie
84 minuten

geregisseerd door Harrie Geelen, BjÝrn Frank Jensen en Bert Kroon
met de stemmen van Fred Benavente, Trudy Libosan en Luc Lutz

Slot Bommelstein wordt opgeschrikt door een jonge Zwelbast, een draakje dat bij boosheid opzwelt tot gigantische afmetingen en veel schade berokkent. Als een pleegvader ontfermt heer Bommel zich over het beestje dat Zwelgje wordt genoemd, met alle gevolgen van dien. Animatiefilm naar Marten Toonders stripverhaal 'De Zwelbast' uit 1957.

 

Aristocats, The (1970)     

Verenigde Staten
Animatie / Muziek
78 minuten

geregisseerd door Wolfgang Reitherman
met de stemmen van Phil Harris, Eva Gabor en Sterling Holloway

Na de dood van zijn rijke werkgever wacht butler Edgar vol spanning af hoe groot zijn deel van de erfenis zal zijn. Tot zijn verrassing gaat de gehele nalatenschap naar de kat van de overledene. Vol jaloezie en hebberigheid verzint Edgar een plan om het geld in handen te krijgen.

 

 

Asterix en Cleopatra (1968)      

 

Frankrijk / BelgiŽ
Animatie / Avontuur
72 minuten

geregisseerd door Renť Goscinny, Albert Uderzo en Lee Payant
met de stemmen van Roger Carel, Pierre Tornade en Micheline Dax

Tweede tekenfilm van Asterix. Als een discussie tussen Caesar en Cleopatra over de Egyptische bouwkunst uitmondt in een weddenschap, geeft Cleopatra een vooraanstaande Egyptische architect de opdracht een paleis voor Caesar te bouwen. Omdat de Romeinen de bouw echter dwarsbomen, roept de architect de hulp van Asterix en Obelix in.

 

Asterix contra Caesar (1985)     

Frankrijk
Animatie / Familie
79 minuten

geregisseerd door GaŽtan Brizzi en Paul Brizzi
met de stemmen van Roger Carel, Pierre Tornade en Pierre Mondy

Walhalla en Tragicomix zijn in handen van de Romeinen gevallen. Ter gelegenheid van Caesars feestje zullen zij in het Colosseum in Rome voor de leeuwen worden geworpen. En natuurlijk gaan onze helden Asterix en Obelix op pad om het tweetal te redden

 

Asterix en de Knallende Ketel  (1989)  

Frankrijk / West-Duitsland
Animatie / Avontuur
81 minuten

geregisseerd door Philippe Grimond
met de stemmen van Roger Carel, Pierre Tornade en Henri LabussiŤre

De Romeinen willen hun rijk uitbreiden. Het lijkt erop dat de GalliŽrs meer problemen dan gebruikelijk hebben om weerstand te bieden aan de soldaten van Caesar, nu Panoramix zijn geheugen kwijt is nadat hij een menhir op z'n kop heeft gekregen.

 

Asterix en de Britten (1986) 

 
Frankrijk
Animatie / Avontuur
79 minuten

geregisseerd door Pino van Lamsweerde
met de stemmen van Roger Carel, Pierre Tornade en Henri LabussiŤre

Als de Romeinen Groot-BrittannŽ binnenvallen, komen Asterix en Obelix hun Britse vrienden, waaronder de neef van Asterix, te hulp door een ketel toverdrank te brengen.

 

Vorige Pagina: (0/9)

1

2

Volgen Pagina: (B)