Vorige Pagina: (A)

1

Volgen Pagina: (C)

 

Rio (2011) 321/K5
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Carlos Saldanha
met de stemmen van Anne Hathaway, Jesse Eisenberg en Leslie Mann

Blu is een zeldzame Macaw papegaai die werd gevangen in de jungle van Rio. Hij belandde dankzij smokkelaars in Minnesota, waar hij gevonden werd en nu al vijftien jaar verzorgd wordt door Linda. De twee zijn onafscheidelijk. Op een dag komt een professor langs bij Linda om te vragen of zij en Blu mee gaan naar Rio om daar zijn ras te redden; Blu is namelijk het laatste mannetje van zijn soort. In Rio verloopt alles niet bepaald zoals gepland en beland Blu in een avontuur, samen met zijn soortgenoot Jewel en andere nieuwe vrienden.

 

Bee Movie (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Steve Hickner en Simon J. Smith
met de stemmen van Jerry Seinfeld, Renée Zellweger en Uma Thurman

Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...

 

Beowulf (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Robert Zemeckis
met Ray Winstone, Angelina Jolie en John Malkovich

Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren

 

Brother Bear (2003)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
85 minuten

geregisseerd door Aaron Blaise en Robert Walker
met de stemmen van Joaquin Phoenix, Jeremy Suarez en Rick Moranis

Lang, heel lang geleden, aan het einde van de ijstijd waren er eens drie broers. Toen de oudste gedood werd tijdens de jacht op een beer, nam de jongste, Kenai, wraak op dit dier. Voor straf veranderden de Goden hem zelf in een beer. Kenai leert de dierenwereld nu op een heel andere manier kennen en raakt bevriend met het jonge grizzly beertje Koda, die hem leert wat de echte betekenis van broederschap is.

 

Brother Bear 2 (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
74 minuten

geregisseerd door Ben Gluck
met de stemmen van Patrick Dempsey, Mandy Moore en Jeremy Suarez

Kenai droomt over een meisje, Nita, dat hij vroeger heeft leren kennen. Ze waren de beste vrienden, maar ze verdween op een gegeven moment uit zijn leven. Toevallig komt hij Nita de volgende dag tegen, alhoewel toevallig: Nita moet de ketting die ze vroeger van Kenai heeft gekregen samen met Kenai verbranden op de plek waar ze hem gekregen heeft, om zo de band tussen hun te verbreken zodat ze kan trouwen met haar verloofde. Maar is dat wel wat ze wil?

 

Back to Gaya (2004)  
Duitsland / Spanje / Groot Brittannië
Animatie / Fantasy
97 minuten

geregisseerd door Lenard Fritz Krawinkel en Holger Tappe
met de stemmen van Michael Herbig, Patrick Stewart en Vanessa Petruo

In hun land Gaya beleven Boo en Zino voortdurend heldhaftige avonturen. Wanneer de duistere professor N. Icely de 'Proto Plasma Transporteur' uitvindt, gaan ze hun grootste avontuur tegemoet. Het apparaat sleept hen namelijk samen met de mooie prinses Alanta uit hun eigen vertrouwde Gaya, naar de 'echte' wereld van de mensen. Tot overmaat van ramp volgen ook hun eeuwige vijanden de 'Snurks'. De twee trio's zitten elkaar natuurlijk flink in de haren, maar het blijkt al snel dat ze alleen terug naar Gaya kunnen ontsnappen als ze samenwerken...

 
Balto (1995)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
75 minuten

geregisseerd door Simon Wells
met de stemmen van Kevin Bacon, Bridget Fonda en Phil Collins

Balto is een zwervershond die niet bepaald geliefd is. Hij steelt z'n eten en zwerft over de straten. Hij heeft een oogje op Jenna, een vrouwtjeshond waarvan het bazinnetje ernstig ziek is geworden door een ziekteversprijding. Het medicijn moet vervoerd worden vanaf Nenana, een stad ver van Nome. Balto wil degene zijn om het medicijn te halen en zo het hart van Jenna winnen.  

 

Balto II: Wolf Quest (2002)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
75 minuten

geregisseerd door Phil Weinstein
met de stemmen van Maurice LaMarche, Jodi Benson en Lacey Chabert

Balto is vader geworden en al de kleine puppies hebben een goed onderdak gevonden bij lieve mensen. Echter één pup, Aleu, blijft achter bij de familie van Balto. Als op een dag Aleu in het bos oog in oog komt te staan met een jager, merkt ze dat ze anders is dan de andere honden. Ze ontdekt dat ze meer wolf dan hond is en raakt hierdoor erg verward. Aleu besluit daarop de weide wereld in te trekken op zoek naar haar eigen ik. Balto krijgt na het vertrek van Aleu steeds meer dromen waarin vreemde wezens voorkomen, zoals een zwarte raaf en een witte wolf, daarom besluit Balto op zoek te gaan naar Aleu en haar te vergezellen op haar reis. Een reis door de fantastische wildernis van het witte Alaska.

 

Balto III: Wings of Change (2004)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
76 minuten

geregisseerd door Phil Weinstein
met de stemmen van Sean Astin, Keith Carradine en Jodi Benson

Een avontuur over één van de dapperste honden aller tijden, Balto. Balto is een kruising tussen een hond en een wolf. Hij schaamt zich een beetje om van de wolf af te stammen, het ontbreekt hem aan zelfvertrouwen en hij voelt zich dan ook altijd het buitenbeentje. Maar welke avonturen Balto ook doormaakt, zijn echte vriendjes staan altijd achter hem.

 

Bambi (1942)  
Verenigde Staten
Animatie / Drama
70 minuten

geregisseerd door David Hand
met de stemmen van Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn

Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven, en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs, en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, en de andere herten in veiligheid te brengen.  

 

Bambi II (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
75 minuten

geregisseerd door Brian Pimental
met de stemmen van Alexander Gould, Patrick Stewart en Anthony Ghannam

Als de winter is aangebroken in het bos en Bambi er alleen voor komt te staan, vangt zijn vader hem op. Hij leert hem alles over het bos en de dieren, terwijl Bambi probeert om op eigen benen te staan.

 

Barbie Diaries (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
70 minuten

geregisseerd door Eric Fogel
met de stemmen van Kelly Sheridan, Sarah Edmondson en Venus Terzo

Barbie heeft niet veel gedaan tijdens de zomervakantie, behalve geoefend met haar bandleden. Het schooljaar begint met een teleurstelling, als een populairder meisje de presentatrice wordt van het schooljournaal, en zij alleen maar reporter mag zijn. De populairste jongen wordt echter gedumpt en is nu geïnteresseerd in Barbie, waardoor ze een heerlijke tijd tegemoet gaat. Helaas eindigt hun relatie even abrupt als deze begon, en de verkoopster in de kledingzaak legt een pleister op haar wond, door haar een gratis armband te geven met bijpassend dagboek. In een poging opnieuw populair te worden wil ze optreden met haar band tijdens het herfstbal.  

 

Beauty and the Beast (1991)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
81 minuten

geregisseerd door Gary Trousdale en Kirk Wise
met de stemmen van Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

 

Black Cauldron, The (1985)  

Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
80 minuten

geregisseerd door Ted Berman en Richard Rich
met de stemmen van Grant Bardsley, Susan Sheridan en Nigel Hawthorne

In het mystieke land Predanie neemt het jongetje Taran een heldhaftige taak op zich.

Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen!

Geholpen door de mooie prinses Elonie, het harige schepseltje Gorgi en een helderziend varkentje, verslaat Taran zijn afschrikwekkende vijand en leert onderweg de kracht van vriendschap kennen. 

 

Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
72 minuten

geregisseerd door Andy Knight
met de stemmen van Paige O'Hara, Robby Benson en Jerry Orbach

Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.

 

Bionicle 3: Web of Shadows (2005)  
Verenigde Staten
Animatie
76 minuten

geregisseerd door David Molina en Terry Shakespeare
met de stemmen van Kathleen Barr, Trevor Devall en Paul Dobson

De zes Toa-helden keren terug naar hun mooie stad Metru Nui, maar eenmaal aangekomen blijkt dat de hele stad overgenomen is door hun oude vijand, met de hulp van Visorak, robotspinnen. De Toa veranderen zichzelf in robots met nieuwe krachten en Metru Nui, eens een mooie stad, wordt nu hun grootste gevechtplek ooit. 

 

Vorige Pagina: (A)

1

Volgen Pagina: (C)