Vorige Pagina: (C)

1

Volgen Pagina: (E)

 

Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight (2008)  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Will Meugniot
met de stemmen van Michael Rosenbaum, Kiefer Sutherland en Lucy Lawless

Na een vijfjarige zoektocht naar het bestaan van echte goden, vinden zes vrienden het bewijs in een barbaarse vrouw met een magische blauwe kristalstaf. Niet lang daarna moeten ze het opnemen tegen een drakenleger, die hun thuisland wil inpalmen.

 

De Kleine Zeemeermin I (1989)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
83 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes en Pat Carroll

Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.

 

De Kleine Zeemeermin II (2000)  
Verenigde Staten / Canada / AustraliŽ
Animatie / Avontuur
72 minuten

geregisseerd door Jim Kammerud en Brian Smith
met de stemmen van Jodi Benson, Samuel E. Wright en Tara Strong

Na de blijdschap over de geboorte van hun dochtertje Melody, wacht AriŽl en Erik een bedreiging. De wraakzuchtige zus van Ursula, Morgana, zorgt ervoor dat Melody haar zeemeerminafkomst niet mag ontdekken. Maar Melody waagt zich uiteindelijk in de zee en wordt een pion in Morgana's complot om te heersen over de Zeven ZeeŽn. Nu moet AriŽl haar jeugdvriendjes Sebastiaan, Botje en Jutter weer bij elkaar brengen om haar dochtertje te redden.

 

De Klokkenluider van de Notre Dame 1 (1996)  
Verenigde Staten
Animatie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Gary Trousdale en Kirk Wise
met de stemmen van Tom Hulce, Demi Moore en Tony Jay

Parijs, 15e eeuw: de misvormde klokkenluider van de Notre Dame, Quasimodo, leeft verborgen voor de buitenwereld in de klokkentoren. Op een dag besluit hij om naar beneden te komen voor een festival. Hier ontmoet hij de zigeunerin Esmeralda.

 

De Klokkenluider van de Notre Dame 2 (2002)  
Verenigde Staten
Animatie
63 minuten

geregisseerd door Bradley Raymond
met de stemmen van Jason Alexander, Jennifer Love Hewitt en Demi Moore

De Franse hoofdstad bruist van het leven tijdens 'het festival der festivals'. Het circus is opgezet en de 'jour d'amour', de dag dat iedereen verliefd mag worden, staat voor de deur. Hoewel menig inwoner van de stad vrolijk de straat op gaat, zijn deze dagen ontzettend zwaar voor iemand als de niet al te goed ogende klokkenluider Quasimodo. Ook hij zou wel eens verliefd willen worden, maar wie zou er nou op zo'n 'lelijkerd' kunnen vallen? Gelukkig heeft Quasimodo nog zijn drie vriendjes, de hilarische waterspuwers Hugo, Victor en Laverne die hem met moeite enige moed in weten te spreken. Ze adviseren hem zich mooi aan te kleden, zodat hij op straat een lief meisje zal aantrekken. Eenmaal buiten valt hij als een blok voor de mooie Madelein, die als assistente van circuseigenaar Sarousch werkt. Sarousch is een meester der magie en kan van alles laten verdwijnen, maar hij is daarnaast een kwaadaardig persoon. Madelein heeft bijvoorbeeld ooit eens iets doms gedaan waarvoor hij haar dreigt aan te geven bij de politie als ze niet precies doet wat hij wil! Gelukkig voor Quasimodo vindt Madelein hem een erg aardig persoon, maar de gemene Sarousch zit hun liefde in de weg... 

 
De Reddertjes in Kangoeroeland  (1990)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
74 minuten

geregisseerd door Hendel Butoy en Mike Gabriel
met de stemmen van Bob Newhart, Eva Gabor en John Candy

Cody, een jongen die AustraliŽ woont, wordt gekidnapt door een stroper genaamd Percival McLeach. De twee muizen Bernard en Bianca worden gestuurd om het arme jongetje te bevrijden.

 

DuckTales: The Movie - Treasure of th... (1990)  
Verenigde Staten / Frankrijk
Familie / Avontuur
74 minuten

geregisseerd door GaŽtan Brizzi, Paul Brizzi, Bob Hathcock, Clive Pallant, Mathias Marcos Rodric en Vincent Woodcock
met de stemmen van Alan Young, Russi Taylor en Christopher Lloyd

Dagobert Duck arriveert samen met zijn domme piloot Turbo McKwek en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak in Egypte waar hij de verloren schat van Collie Baba vindt. Dagobert weet echter niet dat een magische lamp deel uit maakt van de schat. Terwijl de drie neefjes plezier maken met de geest uit de lamp hebben ze geen idee dat ze achtervolgd worden door de tovenaar Murlock. 

 

Doornroosje (1959)  
Verenigde Staten
Animatie / Romantiek
75 minuten

geregisseerd door Clyde Geronimi
met de stemmen van Mary Costa, Bill Shirley en Eleanor Audley

Prinses Aurora wordt door de slechte heks Maleficent behekst: voor ze haar 16e verjaardag bereikt zal ze sterven door een giftig spinnewiel. Om dit te voorkomen verbergt de koning haar, onder de zorg van drie feeŽn. Disney-versie van het gelijknamige sprookje.

 

Vorige Pagina: (C)

1

Volgen Pagina: (E)