Vorige Pagina: (E)

1

Volgen Pagina: (G)

 
Frozen (2013) 191/K6
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee
met de stemmen van Kristen Bell, Josh Gad en Idina Menzel

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna's zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beŽindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

 

Finding Nemo (2003)  
Verenigde Staten
Avontuur / Animatie
100 minuten

geregisseerd door Andrew Stanton en Lee Unkrich
met de stemmen van Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij AustraliŽ. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste korte termijn geheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

 

Flushed Away (2006)  
Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Animatie / Komedie
86 minuten

geregisseerd door David Bowers en Sam Fell
met de stemmen van Kate Winslet, Hugh Jackman en Andy Serkis

De rat Roddy woont in een veilige kooi in de dure wijk van Londen, tot op de dag dat hij door een inbreker door het toilet wordt gespoeld. Hij komt via het riool terecht in een ondergrondse wereld en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Hij krijgt hierbij hulp van Rita, die hij heeft belooft ruim te belonen als zij hem weer thuis weet te krijgen. Dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan als blijkt dat de kwaadaardige Toad achter het tweetal aan zit. 

 

FernGully: The Last Rainforest (1992)  
Verenigde Staten / AustraliŽ
Animatie / Familie
76 minuten

geregisseerd door Bill Kroyer
met de stemmen van Samantha Mathis, Tim Curry en Christian Slater

Christa is een elfje dat met een hele elfenstam in het vredige FernGully woont: een rustig en mooi oerwoud waar de vrede sinds kort is weergekeerd. Vroeger werd FernGully geterroriseerd door Hexxus, een kwade geest die al het groen in FernGully wilde vernietigen. Nu, een lange tijd later is hij tot leven gewekt om zich te wreken over FernGully.

 

FernGully 2: The Magical Rescue (1998)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
75 minuten

geregisseerd door Phil Robinson
met de stemmen van James Baker, Jamie Baker en Connie Champagne

Gemene bandieten hebben de baby's van de dieren uit FernGully gestolen, onze vrienden smeden een plan om de baby,s weer terug te krijgen.

 

Fox and the Hound, The (1981)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
83 minuten

geregisseerd door Ted Berman, Richard Rich en Art Stevens
met de stemmen van Kurt Russell, Mickey Rooney en Pearl Bailey

Frey, een vossejong, wordt van zijn moeder gescheiden en door een oude boerin in huis genomen. In de buurt woont een boer die Frank, een jachthondpup, heeft gekocht. Tegen de wil van de boer in spelen Frank en Frey elke dag met elkaar. Maar als de boer in de herfst op jacht gaat, neemt hij Frank mee om een echte jachthond van te maken. Frey is triest dat hij zijn vriendje moet laten gaan, en als hij in de lente terugkomt, is Frank niet meer de hond die Frey zich herinnert.

 
Fox and the Hound 2, The (2006)  
Verenigde Staten
Familie / Animatie
61 minuten

geregisseerd door Jim Kammerud
met de stemmen van Jeff Foxworthy, Reba McEntire en Patrick Swayze

Frank is niet zo goed in jagen als Chief en krijgt al snel het gevoel dat hij nergens goed in is. Frey heeft echter onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn beste vriend en zorgt ervoor dat Frank in een hondenzangroep komt. Frank vervangt echter de hond Dixie, die niet gewend is om afgedankt te worden. Dixie is van plan haar plaats in de groep terug te winnen, terwijl Frey moet toezien hoe Frank meer aandacht besteed aan zingen, dan aan hem.

 

Vorige Pagina: (E)

1

Volgen Pagina: (G)