Vorige Pagina: (G)

1

Volgen Pagina: (I)

 

 
Heavenly Sword (2014) 306/K6
Verenigde Staten
Animatie / Actie
85 minuten

geregisseerd door Gun Ho Jang
met de stem van Anna Torv, Thomas Jane en Alfred Molina

Nariko (Torv), een roodharige heldin, gaat op pad om wraak te nemen op King Bohan (Molina) en diens leger. Een legendarische voorspelling blijkt niet uit te komen en het is aan Nariko om een zwaard te hanteren dat niet voor haar bedoeld is. Het nadeel van dit zogenaamde 'hemelse zwaard' is dat de drager ervan op een gegeven moment zal sterven. Nariko moet haar doel snel zien te bereiken voordat het zwaard haar einde wordt.

 

Happily N'Ever After 2  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
75 minuten

geregisseerd door Steven E. Gordon en Boyd Kirkland
met de stemmen van Kirk Thornton, Jim Sullivan en Cindy Robinson

Sprookjes botsen met elkaar als Mambo en Munk de waarden van het goede en kwaade herschikken. Ditmaal is prinses Sneeuwwitje een ondoordachte tiener die liever plezier maakt met haar vrienden Roodkapje, Goudlokje en Little Bo Peep, dan de plaatselijke boeren te helpen. Wanneer Sneeuwwitje's vader wordt gelinkt met Lady Vain, een ijdele en sluwe heks die alleen het koninkrijk wil beheren, wordt Sneeuwwitje de nagel van Lady Vain's doodkist. Sneewwitje wordt al snel in de luren gelegd door Lady Vain, die met de hulp van Repelsteeltje een gemene roddel verspreidt over de dorpelingen en daardoor wordt ze gedwongen om het land uit te vluchten. Zij helpt met het heropbouwen van het huisje van de drie Kleine Biggetjes samen met de Zeven Dwergen, die de leiding op zich nemen. Zo leert Sneeuwwitje de waarde van anderen te helpen, te waarderen en begrijpen. Maar zij moet er ook voor zorgen dat haar vader's huwelijk met lady Vain verijdeld wordt. Met Mambo en Munk in haar kielzog bewijst Sneeuwwitje dat ook zij het land kan regeren, nadat zij de waarden van goed en kwaad opnieuw hersteld heeft.

 

Horton Hears a Who! (2008)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
88 minuten

geregisseerd door Jimmy Hayward en Steve Martino
met de stemmen van Jim Carrey, Steve Carell en Carol Burnett

Diep in de jungle hoort een kleine olifant plots een stem uit een klein stofdeeltje. Het blijkt een miniscule planeet te zijn waar de stad Who-Ville op gelegen is. De Who's geven Horton de opdracht hun planeet te beschermen met behulp van zijn vrienden. Naar het verhaal van Dr. Seuss.

 

Happy Feet (2006)  
AustraliŽ / Verenigde Staten
Animatie / Muziek
108 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met de stemmen van Elijah Wood, Robin Williams en Brittany Murphy

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerpinguins op Antarctica. Deze pinguins zingen, ieder zijn eigen lied, om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

 

Happily N'Ever After (2007)  
Verenigde Staten / Duitsland
Animatie / Komedie
87 minuten

geregisseerd door Paul J. Bolger
met de stemmen van Sarah Michelle Gellar, Sigourney Weaver en Freddie Prinze Jr.

Cinderella (kortweg Ella) droomt van haar sprookjesprins. Haar beste vriend is Rick, een keukenhulpje in het koninklijk paleis. Ella bezoekt hem daar en hoort van een groot bal dat gehouden gaat worden, waar ook de prins zal zijn. Rick voelt stiekem wat meer voor Ella dan zij weet en zijn keukenhulpjes vermoeden dat hij erg jaloers is op de prins. Dan blijkt dat de grote plaatselijke tovenaar zijn krachten aan twee assistenten heeft overgedragen en deze twee zorgen ervoor dat er veel geluk in het verschiet ligt voor Ella en Rick

 

Hoodwinked (2005)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
80 minuten

geregisseerd door Cory Edwards, Todd Edwards en Tony Leech
met de stemmen van Anne Hathaway, Glenn Close en James Belushi

Iedereen kent het verhaal over Roodkapje, maar weinigen weten of het verhaal wel helemaal klopt. Hiervoor kijken we naar wat er zich afspeelde na het einde van het Roodkapje-verhaal: politie vanuit de dierenwereld onderzoekt wat er zich heeft plaatsgevonden in het huisje van Oma. Ze ontdekken al snel meerdere criminele feiten, waarbij een meisje en een wolf betrokken zijn: inbraak, orde-verstoring, het gebruiken van een bijl zonder vergunning etc. Langzamerhand ontdekken de agenten steeds meer haken en ogen in de zaak die opgelost dienen te worden. 

 
Home on the Range (2004)  
Verenigde Staten
Animatie / Muziek
76 minuten

geregisseerd door Will Finn en John Sanford
met de stemmen van Judi Dench, Cuba Gooding Jr. en Roseanne Barr

In het Wilde Westen leeft een weduwe met haar dochter en een groep verschillende soorten dieren en vee. Wanneer de weduwe geld moet betalen voor de hypotheek van haar ranch en dit niet kan, krijgen de dieren hier lucht van. Bang als ze zijn dat ze nu verkocht moeten worden aan de plaatselijke vleesfabriek proberen ze een plan te smeden om de ranch te redden van de ondergang.

 

Hercules (1997)  
Verenigde Staten
Animatie / Muziek
92 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Tate Donovan, Danny DeVito en James Woods

Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hercules wordt op aarde opgevoed en houdt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden, om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren. 

 

Vorige Pagina: (G)

1

Volgen Pagina: (I)