Vorige Pagina: (H)

1

Volgen Pagina: (J)

 

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Carlos Saldanha en Mike Thurmeier
met de stemmen van John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano

In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...

 

Ice Age: The Meltdown (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
91 minuten

geregisseerd door Carlos Saldanha
met de stemmen van Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

 

Ice Age (2002)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
83 minuten

geregisseerd door Chris Wedge en Carlos Saldanha
met de stemmen van Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

 

Incredibles, The (2004)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
115 minuten

geregisseerd door Brad Bird
met de stemmen van Craig T. Nelson, Holly Hunter en Jason Lee

Mr. Incredible is een superheld. Althans, dat was hij, tot een lading rechtzaken er voor zorgde dat alle superhelden door de overheid een nieuwe, anonieme identiteit aangemeten kregen. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (de vroegere Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, dat hem totaal niet bevalt. Als hij opnieuw de kans krijgt om de rol van superheld te spelen, grijpt hij die dan ook met beide handen aan.

 

Invincible Iron Man, The (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Actie
83 minuten

geregisseerd door Patrick Archibald en Frank Paur
met de stemmen van Marc Worden, Gwendoline Yeo en Fred Tatasciore

Verleden en heden komen samen in dit verhaal dat het begin van de Iron Man onthuld. Biljonair en uitvinder Tony Stark laat per ongeluk de Mandarijn, een van China's meest donkere en bloedorstige leiders aller tijden, los in de wereld. Om de wereld te redden, construeert Stark een ijzeren pak met de nieuwste high tech wapens.

 

Vorige Pagina: (H)

1

Volgen Pagina: (J)