Vorige Pagina: (I)

1

Volgen Pagina: (K)

 

Jimmy Neutron: Boy Genius (2001)  
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
82 minuten

geregisseerd door John A. Davis
met de stemmen van Martin Short, Patrick Stewart en Debi Derryberry

Jimmy Neutron is een wonderkind dat qua ontwikkeling ver vooruit ligt op zijn leeftijdsgenoten. Maar als het op "cool" zijn aankomt, moet hij het toch tegen ze afleggen. Wanneer ouders over de gehele wereld door aliens worden gekidnapped is het aan hem om de kinderen van de wereld te leiden in een reddingsmissie voor hun ouders. 

 

Jungle Book, The (1967)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
78 minuten

geregisseerd door Wolfgang Reitherman
met de stemmen van George Sanders, Louis Prima en Phil Harris

Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.

 

Jungle Book 2, The (2003)  
Verenigde Staten / AustraliŽ
Animatie / Familie
72 minuten

geregisseerd door Steve Trenbirth
met de stemmen van John Goodman, Haley Joel Osment en John Rhys-Davies

In dit vervolg op de film The Jungle Book, waarin we het jongetje Mowgli zagen die opgevoed werd door dieren in de jungle, is Mowgli inmiddels een jonge man die er naar verlangt om terug te keren naar de jungle, om daar Baloo terug te vinden.
 

 

Vorige Pagina: (I)

1

Volgen Pagina: (K)