Vorige Pagina: (K)

1

Volgen Pagina: (M)

 

Lady and the Tramp (1955)  
Verenigde Staten
Animatie / Muziek
75 minuten

geregisseerd door Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske
met de stemmen van Barbara Luddy, Larry Roberts en Peggy Lee

Lady, een gouden cocker-spaniel, ontmoet een bastaard-hond die zichzelf Tramp noemt. Na een aantal gebeurtenissen bij Lady's huis wordt ze gedwongen om een tijdje samen met hem op te trekken.   

 

Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure (2001)  
Verenigde Staten / Australië
Animatie / Familie
69 minuten

geregisseerd door Darrell Rooney en Jeannine Roussel
met de stemmen van Scott Wolf, Alyssa Milano en Chazz Palminteri

De drie puppies van Lady en Tramp wonen bij een net gezinnetje in een mooi rustig groot huis. Rakker, één van de puppies, voelt zich echter helemaal niet thuis in deze omgeving. Hij heeft genoeg van alle regeltjes die in huis gelden, aangezien deze in zijn ogen alle vrijheid ontnemen. Als hij op een dag voor straf buiten aan een ketting wordt gelegd is de maat voor hem vol, zeker wanneer hij een aantal zwerfhonden op straat lol ziet maken. Hij ziet kans om zichzelf te ontketenen en wil zich bij de groep zwerfhonden voegen. Deze willen hem enkel toelaten wanneer hij een aantal gevaarlijke tests doorstaat. Ondertussen zijn Lady en Tramp wanhopig naar hem op zoek.  

 

Lion King, The (1994)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
84 minuten

geregisseerd door Roger Allers en Rob Minkoff
met de stemmen van Matthew Broderick, James Earl Jones en Jeremy Irons

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.  

 

Lion King II: Simba's Pride, The (1998)  
Verenigde Staten / Australië
Animatie / Familie
81 minuten

geregisseerd door Rob LaDuca en Darrell Rooney
met de stemmen van Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings

Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?

 

Lilo & Stitch (2002)  
Verenigde Staten
Familie / Animatie
85 minuten

geregisseerd door Dean Deblois en Chris Sanders
met de stemmen van Daveigh Chase, Ving Rhames en Tia Carrere

Lilo is een bijzonder 5-jarig meisje uit Hawaï: ze heeft een aparte kijk op het leven, en is geobsedeerd met het verzorgen van dieren. Ondertussen hebben buitenaardse wezens op een verweggelegen planeet de gevaarlijkste crimineel die op de planeet rondloopt op weten te pakken. Ze zenden hem met een raket naar een gevangenisplaneet.

 
Leroy & Stitch (2006)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
72 minuten

geregisseerd door Tony Craig en Robert Gannaway
met Daveigh Chase, Tia Carrere en Kevin McDonald

Dr. Jacques von Hamsterviel (Jeff Bennett) is terug. Hij is van plan alle 625 experimenten uit het verleden die op aarde zijn te beëindigen. Maar wat hij niet weet is dat er weer een nieuw experiment is, genaamd Leroy. Lilo (Daveigh Chase) en Stitch proberen voor de 2e keer zijn kwade bedoelingen tegen te houden. 

 

Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch (2005)  
Verenigde Staten
Animatie
68 minuten

geregisseerd door Michael LaBash en Anthony Leondis
met de stemmen van Dakota Fanning, Tia Carrere en Chris Sanders

Lilo, Stitch en hun Ohana hebben zich weer gesetteld na hun laatste avontuur, totdat er zich een probleem voordoet. Stitch krijgt namelijk een “Glitch”, hierdoor daalt zijn goedheidsniveau, dat ooit zo hoog was, aanzienlijk en nu wordt Experiment 626 weer slecht. En dit heeft meer invloed op zijn Ohana dan eerst zou lijken… 

 

Vorige Pagina: (K)

1

Volgen Pagina: (M)