Vorige Pagina: (L)

1

Volgen Pagina: (N)

 
Moana (2016) 301 /K8
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
103 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Dwayne Johnson, Alan Tudyk en Auli'i Cravalho

Prinses Moana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.
 

 

Monsters vs. Aliens (2009)  
Verenigde Staten
Animatie
94 minuten

geregisseerd door Rob Letterman en Conrad Vernon
met de stemmen van Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Wanneer Susan Murphy uit CaliforniŽ geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

 

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
89 minuten

geregisseerd door Eric Darnell en Tom McGrath
met de stemmen van Ben Stiller, Jada Pinkett Smith en David Schwimmer

Een giraffe, een leeuw, een nijlpaard en een zebra verlaten het eiland Madagascar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het communiceren verleerd is in de dierentuin van New York.

 

Meet the Robinsons (2007)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
102 minuten

geregisseerd door Stephen J. Anderson
met de stemmen van Jordan Fry, Ethan Sandler en Wesley Singerman

Een wonderkind ontwerpt een machine die vergeten herinneringen weer kan opwekken. Wanneer hij per toeval de toekomst in reist, ontmoet hij een familie wiens bestaan afhangt van zijn uitvinding.

 

Merlijn de Tovenaar  (1963)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
79 minuten

geregisseerd door Wolfgang Reitherman
met de stemmen van Rickie Sorensen, Karl Swenson en Sebastian Cabot

Arthur is een jong kind dat ervan droomt om een ridder te worden. Bij een jachttocht loopt hij tegen Merlijn op, een machtige tovenaar die grootse plannen heeft met de jongen. Hij leert hem om eerst zoveel mogelijk kennis te krijgen, om zo iets te kunnen worden in het leven. Maar dat loopt niet helemaal zoals de tovenaar had gedacht.

 

Madagascar (2005)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
80 minuten

geregisseerd door Eric Darnell en Tom McGrath
met de stemmen van Chris Rock, Ben Stiller en Jada Pinkett Smith

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagascar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

 
Monster House (2006)  
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
91 minuten

geregisseerd door Gil Kenan
met de stemmen van Mitchel Musso, Sam Lerner en Spencer Locke

D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen...

 

Mulan (1998)  
Verenigde Staten
Animatie
88 minuten

geregisseerd door Tony Bancroft en Barry Cook
met de stemmen van Ming-Na, B.D. Wong en Eddie Murphy

Een Chinees meisje krijgt te horen dat haar verzwakte vader het leger in moet om een oorlog te vechten. Aangezien ze weet dat hij dit nooit zal overleven vermomt ze zich als een jongen om zo zijn plaats in te nemen. Haar voorvaderen hebben haar echter door en sturen een klein draakje (Mushu) om haar te helpen.

 

Mulan II (2004)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
79 minuten

geregisseerd door Darrell Rooney en Lynne Southerland
met de stemmen van Ming Na, B.D. Wong en Mark Moseley

Mulan en Shang gaan trouwen, maar voordat het zo ver is moeten ze op een geheime missie en bovendien komt er weer een aanval van de Hunnen. Ook in deze film kan Mulan weer rekenen op de steun van Mushu. 

 

Vorige Pagina: (L)

1

Volgen Pagina: (N)