Vorige Pagina: (O)

1

Volgen Pagina: (Q)

 
Pirate Fairy The (2014) 183/K6
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
78 minuten

geregisseerd door Peggy Holmes
met de stemmen van Mae Whitman, Tom Hiddleston en Christina Hendricks

Een onbegrepen stof verzamelende fee genaamd Zarina krijgt het voor elkaar om een beetje van Pixie Hollows onmisbare blauwe stof te stelen. Als ze zich vervolgens aansluit bij de piraten van Skull Rock, beginnen Tinker Bell en haar vrienden aan het avontuur van hun leven. Ze zetten de achtervolging in om het blauwe stof weer terug te halen naar waar het hoort. Onderweg komen ze erachter dat hun talenten zijn verwisseld, net op het moment dat ze in een race tegen de klok zijn beland. Om Pixie Hollow te redden moet het blauwe stof wel op tijd worden teruggebracht.

 

Puss in Boots (2011) 431 /K5
Verenigde Staten
Avontuur / Animatie
90 minuten

geregisseerd door Chris Miller (I)
met de stemmen van Antonio Banderas, Zach Galifianakis en Salma Hayek

Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de straatkat Kitty (Salma Hayek) op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren

 

Princess and the Frog, The (2009) 14/K5
Verenigde Staten
Animatie / Muziek
97 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Anika Noni Rose, Keith David en Jenifer Lewis

Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.

 

Pinocchio (1940)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
88 minuten

geregisseerd door Hamilton Luske en Ben Sharpsteen
met de stemmen van Dickie Jones, Cliff Edwards en Walter Catlett

Gepetto maakt een houten pop, en noemt 'm Pinocchio. Zijn wens dat Pinocchio een echt jongentje zal zijn wordt door een fee waarheid gemaakt. Ze wijst de krekel Jimmy aan om als Pinocchio's geweten op te treden, en hem uit de problemen te houden. Hij is hier echter niet echt succesvol in. Disney versie van Carlo Collodi's beroemde verhaal.

 

Peter Pan (1953)  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
76 minuten

geregisseerd door Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske
met de stemmen van Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont en Hans Conried

De drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook.

 

Peter Pan - Return to Never Land (2002)  

Verenigde Staten / Canada / Australië
Animatie / Familie
72 minuten

geregisseerd door Robin Budd en Donovan Cook
met de stemmen van Blayne Weaver, Harriet Owen en Corey Burton

In Londen wordt, tijdens luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, de dochter van Wendy, Jane, gekidnapt door Kapitein Haak.

Het is aan Peter Pan om haar te redden. 

 

Prince of Egypt, The (1998)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Brenda Chapman, Steve Hickner en Simon Wells
met de stemmen van Val Kilmer, Ralph Fiennes en Sandra Bullock

De Egyptische farao Seti geeft het bevel om alle Hebreeuwse baby's te verdrinken. Een wanhopige moeder plaatst haar zoon in een mandje, die terecht komt bij de koningin. Moses wordt opgevoed als een broer van de troonopvolger Ramses. Jaren later worden de broers van elkaar gescheiden wanneer Moses achter zijn ware achtergrond komt. Hij krijgt van God de taak om als boodschapper te fungeren, en de onderdrukte Hebreeuwse bevolking te leiden naar een eigen land.

 

Pocahontas 1 (1995)  
Verenigde Staten
Animatie / Familie
78 minuten

geregisseerd door Mike Gabriel en Eric Goldberg
met de stemmen van Irene Bedard, Mel Gibson en Linda Hunt

Pocahontas, een Indiaans meisje, woont samen met haar volk in het latere Amerika. Op een dag komt er een Engels schip dat goud komt zoeken. Pocahontas en haar stam houden zich verborgen, maar Pocahontas word toch gezien. Ze maakt kennis met een blanke man (John Smith) terwijl haar stam een hekel aan vreemden heeft. Er bloeit een vriendschap op. Wanneer ze samen gezien worden is dit het begin van diverse problemen.

 
Pocahontas II: Reis naar een Nieuwe Wereld (1998)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
72 minuten

geregisseerd door Tom Ellery en Bradley Raymond
met de stemmen van Irene Bedard, Jim Cummings en Donal Gibson

Pocahontas slaat een nieuwe weg in als ze aan boord gaat van een groot schip en naar Engeland zeilt. Begeleid door de charmante John Rolfe, haar uit de kluiten gewassen lijfwacht Uti en de verstekelingen Meeko, Percy en Flit begint Pocahontas aan een belangerijke vredesmissie. In de woelige winkelstraten van Londen wacht haar niet alleen een nieuwe verassende wereld, maar tevens nieuwe streken van de sluwe Ratcliffe.

 

Princess Enchanted Tales Follow Your Dreams (2007)  

Verenigde Staten
Animatie / Familie
60 minuten

geregisseerd door David Block
met de stemmen van Erin Torpey, Linda Larkin en Corey Burton

In deze nieuwe animatiefilm van Disney krijgen we twee nieuwe "Disney Prinsessen" verhaaltjes voorgeschoteld. In "The Keys to The Kingdom" keert prinses Aurora uit Doornroosje terug. Wanneer de rest van de koninklijke familie voor twee dagen het koninkrijk verlaat, laten ze alles in handen van prinses Aurora. Al snel ontdekt Aurora dat het niet zo makkelijk is om een prinses te zijn. In "More Than a Peacock Princess" keert Jasmine uit Aladdin terug. Ook zij leert snel dat het niet makkelijk is om haar taken goed uit te voeren wanneer de Sultan haar als lerares aanstelt in de school van Agrabah 

 

Vorige Pagina: (O)

1

Volgen Pagina: (Q)