Vorige Pagina: (S)

1

Volgen Pagina: (U)

 
Tarzan (2013) 246/K6
Duitsland
Animatie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Reinhard Klooss
met de stemmen van Kellan Lutz, Jaime Ray Newman en Spencer Locke

Tijdens een onderzoek naar mineralen in een grot in een afgelegen deel van Afrika komen John Greystroke en zijn vrouw Alice om het leven bij een tragisch helikopterongeluk, waardoor hun 3-jarige zoontje John Jr. alleen achter blijft. Hij wordt gered door Kala, een zachtaardige aap, en het getraumatiseerde kind wordt door een groep berggorilla's grootgebracht alsof het een van hen is. In de wildernis groeit hij op tot een sterke onafhankelijke jonge man bekend als Tarzan. Op 14-jarige leeftijd ontmoet hij voor het eerst een ander mens: Jane Porter, een mooie, onverschrokken tiener die Afrika bezoekt met haar vader. Zijn contact met een wezen dat zo gelijk is aan hemzelf maakt hem onrustig en hij verlangt naar meer.

 

Tangled (2010) 225/K5
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
100 minuten

geregisseerd door Nathan Greno en Byron Howard
met de stemmen van Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy

Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.

 

Tinkerbell: De Verloren Schat (2009)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
81 minuten

geregisseerd door Klay Hall
met de stemmen van Mae Whitman, Kristin Chenoweth en Pamela Adlon

Opnieuw begint Tinker Bell aan een magisch avontuur ver weg van Nooitgedachtland. Met de hulp van haar nieuwe vriend Blaze (een lichtgevende insect), zal zij een nieuwe maansteen moeten vinden. Deze bevat magisch stof. De reis is allesbehalve saai, aangezien Tinker Bell verstrikt raakt in allerlei gevaarlijke avonturen, en gered moet worden door haar oude vriend Terence. Bovendien leert Tinker Bell onderweg het belang van verantwoordelijkheid nemen, en wat ware vriendschap is.

 

Tinker Bell (2008)  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
78 minuten

geregisseerd door Bradley Raymond
met de stemmen van Mae Whitman, Anjelica Huston en Kathy Najimy

In Pixie Hollow, waar alle feeŽn wonen, krijgen alle feeŽn iets te doen in de wisseling van de seizoenen, afhankelijk van hun talenten. De nieuwe fee Tinkerbell is niet blij met haar feeŽn talent als "tinker". Ze denkt dat de talenten van andere feeŽn belangrijker zijn tijdens het wisselen van seizoenen. Ze probeert samen met haar vrienden Rosetta, Silvermist, Fawn en Iridessa haar talent te veranderen. Maar doordat ze probeert te veranderen wie ze is, loopt alles mis.

 

Tarzan (1999)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
88 minuten

geregisseerd door Chris Buck en Kevin Lima
met de stemmen van Tony Goldwyn, Minnie Driver en Glenn Close

Tarzan is opgegroeid in de jungle tussen de apen. Wanneer hij op een dag in contact komt met de Britse Jane verandert zijn leven voor goed.

 

Tarzan & Jane (2002)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
75 minuten

geregisseerd door Victor Cook, Steve Loter en Don Mackinnon
met de stemmen van Jim Cummings, Olivia d'Abo en Jeff Bennett

Tarzan en jane vieren hun eerste jaar samen in de jungle. Jane is op zoek naar het perfecte cadeau voor Tarzan, waarbij ze de hulp van de hilarische Tuk en Tantor inroept. Als ze herinneringen ophalen aan de vele avonturen die ze tot nu toe samen hebben beleefd, beseft Jane wat een opwindend jaar het in de jungle is geweest. Ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden, jagende panters in de maling nemen, op de lava van een vulkaan surfen en ga zo maar door. Hoewel ze uit totaal verschillende werelden komen, ontdekken Tarzan en Jane dat ze als team onverslaanbaar zijn!  

 

Tarzan II (2005)  
Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
72 minuten

geregisseerd door Brian Smith
met de stemmen van Harrison Chad, Glenn Close en George Carlin

Tarzan II is een niet verteld hoofdstuk in de eerste film. Tarzan voelt zich anders dan de andere apen en voelt zich vreemd in de groep. Kala probeert hem te vertellen dat deze apartheid ooit zijn kracht zal worden, maar als Tarzan een ongeluk veroorzaakt bij Kala kijkt de rest van de groep hem met de nek aan. Tarzan vlucht weg om een plek te vinden in de wereld.

 

Toy Story 2 (1999)  
Verenigde Staten
Familie / Animatie
92 minuten

geregisseerd door Ash Brannon, John Lasseter en Lee Unkrich
met de stemmen van Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack

Cowboy-pop Woody en speelgoed-astronaut Buzz zijn terug. Woody blijkt veel geld waard te zijn als verzamelobject, en wordt gestolen door een speelgoedverzamelaar. Buzz en het andere speelgoed van de jonge Andy proberen hem te redden.

 
Treasure Planet (2002)  
Verenigde Staten
Animatie / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Joseph Gordon-Levitt, Brian Murray en Martin Short

De 15-jarige Jim Hawkins reist op een ruimte-galjoen naar een parallel universum, op zoek naar een legendarische schat. Hij raakt bevriend met de cyborg-kok John Silver, en groeit uit tot een ware ruimteheld.

 

Thru the Moebius Strip (2005)  
China / Verenigde Staten
Animatie / Science-Fiction
87 minuten

geregisseerd door Glenn Chaika
met de stemmen van Jonathan Taylor Thomas, Mark Hamill en Jean Simmons

In de nabije toekomst reist een jonge knul af naar een wereld vol met aliens om zijn vader te zoeken en te leren wie hij zelf is en wat zijn verleden is. De aliens staan alleen niet echt voor hem open.

 

Team America: World Police (2004)  
Verenigde Staten
Actie / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Trey Parker
met de stemmen van Trey Parker, Matt Stone en Elle Russ

De internationale politiemacht Team America ontdekt dat een naar macht hunkerende dictator massavernietigingswapens aan het kopen is van terroristen. De helden beginnen een levensgevaarlijke missie om de wereld van dit kwaad te verlossen

 

Vorige Pagina: (S)

1

Volgen Pagina: (U)