Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

 

Empire (2005)

718/K1

Verenigde Staten
Actie / Drama
253 minuten (miniserie, 6 delen)

geregisseerd door John Gray, Kim Manners en Greg Yaitanes
met Santiago Cabrera, Jonathan Cake en Vincent Regan

Rome, 44 voor Christus. Julius Caesar keert na zijn triomf in Spanje terug naar Rome. Daar treft hij een staat aan die in verval verkeert en wordt bestuurd door een door macht gecorrumpeerde Senaat. Er zal bloed gaan vloeien en dan zal op een man de zware taak gaan rusten om het Romeinse Rijk te besturen... Octavius, de 17-jarige neef van Caesar, is een van de Romeinen die Caesar toejuicht bij zijn terugkomst uit Spanje. Maar onder het selecte gezelschap van edelen dat Caesar omringt, smeult onrust, woede en wrok. Slechts enkele dagen later, op 15 maart, wordt Caesar het slachtoffer van een samenzwering waarbij ook de senatoren Cassius en Brutus zijn betrokken; 23 steekwonden maken een einde aan het leven van de gevierde dictator. Met zijn laatste krachten benoemt Caesar zijn impulsieve en onervaren neef Octavius tot opvolger. Generaal Marcus Antonius maakt zelf aanspraak op de troon en accepteert niet dat iemand die is opgegroeid in luxe en nog nooit een slagveld van dichtbij gezien heeft er met de buit vandoor gaat. Daarbij wordt hij gesteund door de moordenaars van Caesar, die korte metten willen maken met alle afstammelingen van de dictator.

 

Evan Almighty (2007)

729/K1

Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Tom Shadyac
met Steve Carell, Morgan Freeman en Lauren Graham

God (Freeman) vraagt nieuwbakken Congreslid Evan Baxter (Carell) om een Ark te bouwen om de wereld te redden van een tweede grote overstroming, net zoals Noach dat ooit kreeg opgedragen. Evan's familie denkt aanvankelijk dat hij mentaal ingestort is, maar na verloop van tijd blijken er wel degelijk Bijbelse motieven in het spel te zijn.

 

Ed Gein: The Butcher of Plainfield (2007)

712/K1

Verenigde Staten
Horror
89 minuten

geregisseerd door Michael Feifer
met Kane Hodder, Michael Berryman en Priscilla Barnes

Het verhaal gaat over de seriemoordenaar Ed Gein, die de bijnaam kreeg als "The Butcher of Plainfield". In de jaren vijftig was Ed Gein verantwoordelijk voor een serie bloedige moorden, die een golf van angst en terreur zaaide over heel Wisconsin. We nemen dit keer een kijkje in de ziekelijke geest van de slachter, waarom hij al deze moorden beraamde.

 

Ex, The (2007)

730/K1

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
93 minuten

geregisseerd door Jesse Peretz
met Zach Braff, Amanda Peet en Jason Bateman

Tom Reilly is een niet al te ambitieuze jongeman, die zijn rustige leventje overhoop gegooid ziet worden als zijn vrouw zwanger blijkt en daarop haar goed betaalde baan opzegt. Nu moet Tom de kostwinner worden en hij wordt min of meer gedwongen om voor zijn schoonvader te gaan werken..

 

Epic Movie (2007)

724/K1

Verenigde Staten
Komedie / Avontuur
86 minuten

geregisseerd door Jason Friedberg en Aaron Seltzer
met Kal Penn, Adam Campbell en Jayma Mays

Lucy, Edward, Peter en Susan zijn vier wezen, die alle vier op een dag een gouden ticket vinden om in de fabriek van Willy Wonka te komen kijken. Hier ontdekken ze een kast, die leidt naar de magische wereld van Gnarnia. In dit land ontmoeten ze de White Bitch, die het land wil overnemen. Het viertal besluit om op zoek te gaan naar een manier om haar te stoppen. Tijdens hun zoektocht krijgen ze hulp van onder andere Harry Potter, de pratende bever Harry Beaver en de gestoorde piraat Captain Jack Swallows. 

 

Earthsea (2004)

710/K1

Verenigde Staten
Fantasy / Drama
165 minuten (miniserie)

geregisseerd door Robert Lieberman
met Shawn Ashmore, Danny Glover en Isabella Rossellini

Een onbezonnen jongen is voorbestemd om de grootste tovenaar te worden welke het mythische land Earthsea ooit gekend heeft. Wanneer de jonge tovenaar Ged ontdekt dat hij onuitputbare magische krachten bezit doet hij er alles aan om deze krachten te kunnen controleren. In zijn zoektocht naar volwassenheid ontmoet hij draken, wordt verliefd en probeert een koninkrijk te herenigen. 

 

Edison (2005)

713/K1

Verenigde Staten
Thriller / Drama
97 minuten

geregisseerd door David J. Burke
met Justin Timberlake, Kevin Spacey en Morgan Freeman

Joshua Pollock is een jonge journalist die achter het reilen en zeilen van een corrupte politie-eenheid komt.

Hij vindt hulp in zijn mentor, een toponderzoeker van justitie en een integere politieman die hem helpen de onderste steen boven te krijgen. 

 

Eight Below (2006)

714/K1

Verenigde Staten
Avontuur / Drama
120 minuten

geregisseerd door Frank Marshall
met Paul Walker, Bruce Greenwood en Jason Biggs

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica.

Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun slee-honden achter te laten.

In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven

 

Employee of the Month (2006)

719/K1

Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door Greg Coolidge
met Dane Cook, Jessica Simpson en Dax Shepard

Twee rivaliserende werknemers van een grote supermarkt doen hun uiterste best om deze keer de 'werknemer van de maand'-titel in de wacht te slepen.

…ťn van de werkneemsters, een echte babe, heeft namelijk tegen iemand verteld dat ze met de medewerker van de maand uit wil gaan. 

 

End Game (2006)

721/K1

Verenigde Staten / Canada
Thriller / Actie
93 minuten

geregisseerd door Andy Cheng
met Cuba Gooding Jr., James Woods en Angie Harmon

Geheim agent Alex Thomas heeft de leiding over de bescherming van de president. Wanneer de president echter wordt neergeschoten neemt Alex zijn verantwoordelijkheid en neemt ontslag. Hij raakt echter steeds meer geobsedeerd door het bewuste voorval en tracht de zaak op te lossen. Hierbij krijgt hij de hulp van journaliste Kate. Samen komen ze al snel in een web van leugens, bedrog, huurmoordenaars en ex-commando's terecht.

 

End of Days (1999)

722/K1

Verenigde Staten
Horror / Actie
121 minuten

geregisseerd door Peter Hyams
met Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne en Kevin Pollak

In 1979 wordt een meisje geboren, dat 20 jaar later geplaagd wordt door nachtmerries over een vreemde man. Ondertussen schiet veiligheidsbeamte Jericho een oude dakloze priester neer, die een klant van Jericho probeerde neer te schieten. Wat Jericho echter niet weet is dat Satan de straten van New York onveilig maakt om het uitverkoren meisje te vinden. Mocht hem dit lukken dan zal hij uit zijn eeuwige gevangenschap ontsnappen, en de volgende 1000 jaar heersen.

 

EuroTrip (2004)

728/K1

Verenigde Staten / TsjechiŽ
Komedie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Jeff Schaffer
met Scott Mechlowicz, Jacob Pitts en Michelle Trachtenberg

De Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke als jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Samen met drie vrienden gaat hij op vakantie naar Europa.

 

Excalibur (1981)

731/K1

Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Avontuur / Fantasy
140 minuten

geregisseerd door John Boorman
met Nigel Terry, Helen Mirren en Nicholas Clay

Uthur Pendragon krijgt van tovenaar Merlijn het magische zwaar Excalibur. Bij zijn dood, begraaft Uthur het zwaar in een rots en de volgende man die erin slaagt het zwaard eruit te halen zal koning van Engeland worden. Jaren later haalt Arthur, het bastaardkind van Uthur, het zwaard uit de rots en wordt koning. Geleid door Merlijn zorgt Arthur dat de ridders van de Ronde Tafel bijeenkomen en hij huwt Guenivere. Maar Arthurs slechte halfzus Morgana heeft duivelse plannen.

 

Exorcism of Emily Rose, The (2005)

733/K1

Verenigde Staten
Horror / Thriller
119 minuten

geregisseerd door Scott Derrickson
met Laura Linney, Jennifer Carpenter en Tom Wilkinson

Advocate Erin Bruner onderzoekt de zaak van een 19-jarige studente die door de duivel bezeten was, en overleed nadat een pastoor een duivelsuitdrijving op haar uitvoerde. De advocate aanvaardt schoorvoetend pastoor Moore te verdedigen in ruil voor een partnerschap in het advocatenkantoor waar ze werkt. Naarmate het proces vordert, worden Erins cynisme en agnosticisme op de proef gesteld door het onwrikbare geloof van de priester en de angstaanjagende, onverklaarbare gebeurtenissen rond de zaak.

 

Ella Enchanted (2004)

717/K1

Verenigde Staten / Ierland / Groot BrittanniŽ
Komedie / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Tommy O'Haver
met Anne Hathaway, Hugh Dancy en Cary Elwes

Ella (Anne Hathaway) leeft in een sprookjesachtige en magische wereld. Toen zij nog een baby was, is ze betoverd door een fee. Ella's gave -en vloek- is die van gehoorzaamheid: ze doet alles wat je zegt. Als gevolg daarvan is Ella niet in staat opdrachten te weigeren en is daardoor overgeleverd aan de grillen van allerlei vreemdsoortige personages. In een smeekbede om de controle over haar leven terug te krijgen, vertrekt Ella voor een missie. Ze komt terecht in een wereld van mensenetende reuzen en reuzinnen, gestoorde stiefzussen en sprekende boeken. Met een beetje geluk vindt ze daar ook nog de prins van haar dromen.

 

Exorcist: The Beginning (2004)

734/K1

Verenigde Staten
Drama / Horror
114 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Stellan Skarsgšrd, Izabella Scorupco en James D'Arcy

1944: Lankester Merrin, een priester, wordt door terugtrekkende Nazi soldaten gedwongen om een leven-en-dood vonnis over zijn parochianen te vellen. Deze gebeurtenis breekt zijn geest en verwoest zijn geloof. In 1947 doet Merrin, nu archeoloog, een opzienbarende ontdekking in het noordwestelijk Turkana district van Brits Oost Afrika. Een Byzantijnse kerk word in volledig ongeschonden staat opgegraven. Ze is gebouwd en nadien begraven. Deze ontdekking trekt de aandacht van de aartsbisschop in Nairobi die, via Majoor Granville, de jonge priester Francis naar Derati in Turkana stuurt om Merrinís werk in het oog te houden. 

 

Eragon (2006)

727/K1

Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Actie / Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Stefen Fangmeier
met Edward Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle

Een jongen vindt een drakenei, ergens in zijn thuisland Alagaesia.

Deze ontdekking zendt hem op een voorbestemde reis, tijdens welke hij tot de ontdekking komt dat hij de enige is die zijn land en volk kan beschermen tegen een kwaadwillende koning. 

 

Elektra (2005)

715/K1

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Rob Bowman
met Jennifer Garner, Goran Visnjic en Terence Stamp

Kirigi en 'The Order of the Hand' geven Elektra de opdracht om weduwnaar Mark Miller te vermoorden, wiens grootvader jaren terug iets gedaan had wat niet helemaal goed zat. Wanneer Elektra aan Miller wordt voorgesteld door zijn jonge dochter Abby, besluit zij aan Miller's kant te gaan staan en hem te beschermen tegen Kirigi en zijn Ninja Assasins. Of is er misschien toch meer aan de hand met de Millers dan op het eerste gezicht te zien is?

 

End of the Spear (2005)

723/K1

Verenigde Staten
Drama
108 minuten

geregisseerd door Jim Hanon
met Louie Leonardo, Chad Allen en Jack Guzman

"End of the Spear" is het verhaal van de indiaan Mincayani, die deel uitmaakt van de zeer gewelddadige Waodani stam in de jungle van Ecuador. Lijfspreuk van deze stam is: doodt met de speer of je zult gedood worden door de speer. Op zekere dag worden in 1956 vijf missionarissen gedood door de Waodani. Dit blijkt het keerpunt in hun leven te zijn, zodanig dat ze op zeker moment vrede gaan zoeken met de indianenstammen die ooit hun rivalen waren. En als klap op de vuurpijl de nazaten in hun midden opnemen van de gedode missionaris Nate Saint, wiens zoon Steve, inmiddels opgegroeid tot volwassene, de Waodani is komen opzoeken om te vernemen hoe de laatste uren van zijn vader zijn verlopen.

 

Equilibrium (2002)

725/K1

Verenigde Staten
Science-Fiction / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Kurt Wimmer
met Christian Bale, Emily Watson en Taye Diggs

In een futuristische wereld heeft een streng regime er voor gezorgd dat er geen oorlog meer is. Dit hebben ze gedaan door emoties te onderdrukken: boeken, kunst en muziek zijn streng verboden, en gevoelens zijn een misdaad waar de doodstraf op staat. John Preston is een hoge overheidsbeambte die verantwoordelijk is voor de vervolging van mensen die deze wetten overtreden. Wanneer hij zijn dosis anti-gevoelens drugs niet krijgt begint hij zich af te vragen of hij wel doet wat goed is. Dit brengt hem in een rechtstreeks conflict met zijn superieuren.

 

Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html>