Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

 

Eagle, The (2011) 285/K5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Drama
114 minuten

geregisseerd door Kevin Macdonald
met Channing Tatum, Jamie Bell en Mark Strong

Het is het jaar 140, 20 jaar eerder marcheerden het Negende Legioen van Rome, onder het bevel van Flavius Aquila, naar het noorden. Het keerde nooit meer terug. Flavius's zoon Marcus is vastbesloten om de geschonden reputatie van zijn vader te herstellen. Alleen begeleid door zijn slaaf Esca rijdt Marcus uit naar het noorden. Tijdens de reis beseft Marcus dat de verdwijning van zijn vader mogelijk gekoppeld is aan de mysterieuze identiteit van Esca. Het mysterie wordt steeds groter wanneer ze tegenover de krijgers van de angstaanjagende Seal Prins komen te staan.

 

Elephant White (2011) 256/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Prachya Pinkaew
met Kevin Bacon, Djimon Hounsou en Jirantanin Pitakporntrakul

Curtie Church is een Thaise huursoldaat. Curtie krijgt een opdracht waarmee hij $1 miljoen kan verdienen. Samen met een oude bekende, Jimmy The Brit, voert hij de opdracht voor een 14-jarig meisje uit.

 

Elle: A Modern Cinderella Tale (2010)  186/K5
Verenigde Staten
Familie
90 minuten

geregisseerd door John Dunson en Sean Dunson
met Sterling Knight, Ashlee Hewitt en Thomas Calabro

Elle leeft voor haar droom om zangeres te worden. Ze schrijft haar eigen liedjes en treedt op in kleine zalen. Haar droom spat uit elkaar wanneer haar ouders verongelukken terwijl ze op weg zijn naar haar optreden. De minderjarige Elle wordt geadopteerd door haar oom, die een kleine platenstudio runt. Zijn meest succesvolle groep is Sensation, waarvan Elle de muziek niet kan uitstaan. Haar achtergrond als countryzangeres maakt Elle een buitenbeentje in de studio, waar alles draait om popmuziek. Maar wanneer ze kennismaakt met Ty Parker, een beroemde popzanger met gevoel voor 'echte' muziek, wordt ze aangemoedigd haar ambitie waar te maken.

 

Eclipse (2010) 147/K5
Verenigde Staten
Mystery / Thriller
124 minuten

geregisseerd door David Slade
met Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Bella Swan (Kristen Stewart) is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward (Robert Pattinson) en haar vriendschap met Jacob (Taylor Lautner) te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

 

Expendables, The (2010) 88/K5
Verenigde Staten
Actie
103 minuten

geregisseerd door Sylvester Stallone
met Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

 

Extraordinary Measures (2010) 488/K4
Verenigde Staten
Drama
105 minuten

geregisseerd door Tom Vaughan
met Harrison Ford, Brendan Fraser en Keri Russell

John Crowley (Brendan Fraser) heeft het allemaal: een eigen bedrijf, een prachtige vrouw (Keri Russel) en drie prachtige kinderen. Maar dan wordt er bij zijn twee jongste kinderen Megan en Patrick een ziekte vastgesteld. Samen met de wetenschapper Dr. Robert Stonehill (Harrison Ford) en zijn vrouw Alieen begint hij een race tegen de klok, om de ziekte tegen te gaan.

 

Edge of Darkness (2010)

449/K4

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Martin Campbell
met Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston

Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt . Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.

 

Elsewhere (2009)

391/K4

Verenigde Staten
Thriller / Misdaad
107 minuten

geregisseerd door Nathan Hope
met Anna Kendrick, Tania Raymonde en Jon Gries

Sarah en Jillian zijn al zolang bevriend dat ze niet eens meer weten wanneer hun vriendschap begon. Ze zijn opgegroeid in Goshen (Indiana) en zijn allebei erg verschillend. Jillian vertelt aan Sarah dat ze online mannen ontmoet heeft, waarvan ze hoopt dat er één tussen zit die haar weg kan halen uit het saaie dorp waar ze wonen. Al snel verdwijnt Jilian. Het enige wat Sarah nog van haar ontvangt, is een vreemd smsje. Sarah raakt al snel verder verwikkeld in de geheimen rond de verdwijning van Jillian en wordt geholpen door Jasper, de lokale computergek, die stiekem verliefd op haar is.

 

Extract (2009)

349/K4

Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Mike Judge
met Jason Bateman, Mila Kunis en Ben Affleck

In de film volgen we Joel (Jason Bateman), die een extractenfabriek draaiende probeert te houden terwijl er veel gebeurt in zijn leven. Zo heeft hij diverse problemen in de werkplaats, staat z'n huwelijk op een laag pitje en heeft hij één oogje op een van z'n vrouwelijke werknemers. Wat hij echter niet weet is dat zij slechts uit is op een deel van een schadevergoeding, na een ongeluk op de werkvloer.

 

El Cid (1961) 235/236/K4
Verenigde Staten / Italië
Romantiek / Oorlog
182 minuten

geregisseerd door Anthony Mann
met Charlton Heston, Sophia Loren en Geneviève Page

Spanje is bijna volledig in de handen van de Moren, wanneer de jonge Rodrigo Diaz de Vivar, door de Moren El Cid genoemd, in de tweede helft van de 11de eeuw wil huwen met de bloedmooie Jimena. Zijn wens, om vrede te stichten tussen moslims en christenen, brengt hem ertoe enkele gevangen emirs vrij te laten. Deze daad wordt echter beschouwd als verraad aan koning Ferdinand. Eén van zijn felste tegenstanders is Don Garcia Ordonez. Die handelt uit eigenbelang, want ook hij is smoorverliefd op Jimena. Als Jimena's vader sneuvelt in een duel met Rodrigo, voelt het meisje zich heen en weer geslingerd tussen liefde en haat.

 

Exit Speed (2008) 251/K4
Verenigde Staten
Thriller
78 minuten

geregisseerd door Scott Ziehl
met Desmond Harrington, Lea Thompson en Julie Mond

Op kerstavond zitten tien vreemden aan boord van een bus die door Texas rijdt. Ergens in niemandsland doet een aan methadon verslaafde motorrijder hen stoppen. Zij worden door andere leden van de bende gedwongen de weg te verlaten en de passagiers zoeken hun toevlucht op een verlaten schrootsloperij. Zij maken gebruik van geïmproviseerde wapens en pure lef om zich te verdedigen tegen deze dodelijke motorrijders. Maar als zij verminderen in aantal, komen zij tot de conclusie dat zij het op een andere manier moeten redden: zij moeten namelijk zelf in de aanval gaan...

 

Eleventh Hour, The (2008) 61/K4
Verenigde Staten
Actie
93 minuten

geregisseerd door John Lyde
met Matthew Reese, Jennifer Klekas en K. Danor Gerald

Michael Adams is een voormalige Navy SEAL, die probeert om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Nochtans wordt zijn leven ondersteboven gehaald wanneer zijn van hem vervreemde echtgenote een bom in haar hoofd geinplanteerd krijgt en dit om er zich van te verzekeren dat Michael de Amerikaanse senator Mason Chambers zal vermoorden. Nu heeft Michael minder dan 12 uur om Chambers te vermoorden of de bom zal ontploffen.

 

Echelon Conspiracy (2009) 15/K4
Verenigde Staten
Actie / Thriller

geregisseerd door Greg Marcks
met Shane West, Edward Burns en Ving Rhames

Wanneer elk telefoongesprek, sms-bericht en zelfs e-mail worden gecontroleerd, opgenomen en geanalyseerd, is er slecht één apparaat waarmee men hieronder uit kan komen. Max Peterson krijgt het apparaat in handen, zdat hij alles wat hij wil kan doen. Er zit echter een addertje onder het gras; iedereen wil het apparaat hebben. Nu zal Max moeten vechten om het te behouden.

 

Eagle Eye (2008)

709/k1

Verenigde Staten
Actie / Thriller
118 minuten

geregisseerd door D.J. Caruso
met Shia LaBeouf, Michelle Monaghan en Rosario Dawson

Wanneer Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hen en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.

 

Eye of the Dolphin (2006) 735/K1
Verenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door Michael D. Sellers
met Carly Schroeder, Adrian Dunbar en Katharine Ross

De veertienjarige Alyssa woont sinds de dood van haar moeder een jaar geleden bij haar oma Lucy. Het was voor beiden een moeilijk jaar, en Lucy besluit dat Alyssa maar bij haar vader moet gaan wonen op de Bahamas. Voor haar vader, die een onderzoekcentrum voor dolfijnen heeft, komt het bezoek van zijn dochter erg ongelegen, omdat hij het erg druk heeft met politici en andere "experts" die van het reservaat een toeristische attractie willen maken. Al snel went Alyssa aan het eilandleven en ontwikkelt dezelfde gave als haar vader: communiceren met dolfijnen.

 

Escape from L.A. (1996) 732/K1
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
96 minuten

geregisseerd door John Carpenter
met Kurt Russell, A.J. Langer en Steve Buscemi

Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in het vernietigde L.A. een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...

 

Eye, The (2008)

736/K1

Verenigde Staten
Thriller / Horror
97 minuten

geregisseerd door David Moreau en Xavier Palud
met Jessica Alba, Parker Posey en Alessandro Nivola

Een meisje is al van haar tweede blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht evenwel hersteld – eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper, gaat ze de dingen om zich heen waarnemen. Al snel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Eerst in het ziekenhuis, en later thuis, duiken er schimmen op, mysterieuze menselijke vormen die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp naar de psychiater die haar diende te helpen met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing van het raadsel.

 

Enchanted (2007)

720/K1

Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
107 minuten

geregisseerd door Kevin Lima
met Amy Adams, Patrick Dempsey en Susan Sarandon

Een jonge onwetende prinses leeft in de perfecte animatie-wereld. Maar als ze daar problemen krijgt met haar toekomstige schoonmoeder belandt ze in het hedendaagse New York. Ze weet zich geen raad. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge man en haar wereld verandert ingrijpend. Haar schoonmoeder komt haar nieuwe geluk ook ter oren en deze besluit daar een einde aan te gaan maken

 

Elizabeth: The Golden Age (2007) 716/K1
Groot Brittannië / Frankrijk
Drama
114 minuten

geregisseerd door Shekhar Kapur
met Cate Blanchett, Clive Owen en Geoffrey Rush

Het verhaal van de kruistocht van een vrouw om liefde, het verslaan van vijanden en het behouden van haar positie in de de westelijke wereld. Wanneer Mary Stuart, de nicht van koningin Elizabeth I en band schept met Phillip van Spanje voor een hogere positie op de troon, is het Sir Francis Walsingham die de koningin tegen Mary Stuart moet beschermen in een machtsstrijd. Elizabeth moet sterk in haar schoenen staan en zelfs bereid zijn een oorlog te beginnen, maar dit wordt verhinderd wanneer ze stiekem verliefd wordt op de man.

 

Eastern Promises (2007) 711/K1
Groot Brittannië / Canada / Verenigde Staten
Mystery / Thriller
100 minuten

geregisseerd door David Cronenberg
met Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel

Anna is een idealistische vrouw in wiens armen een jonge Russische moeder sterft tijdens een geboorte. Anna weet niks van de vrouw en haar handtasje is de enige houvast die ze heeft naar de identiteit. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische mafia in London en diens nieuwste lid: Nikolai. Nikolai is ingehuurd als de man die vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar moet maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bezit tegen Nikolais baas.

 

Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html>